Ρέγκλινγκ: Το πρωτογενές πλεόνασμα «λιώνει» - Βλέπει πιθανή επιστροφή στα ελλείμματα μέσα στον χρόνο
05/03/2015 21:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρέγκλινγκ: Το πρωτογενές πλεόνασμα «λιώνει» - Βλέπει πιθανή επιστροφή στα ελλείμματα μέσα στον χρόνο

Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα από το πρωτογενές πλεόνασμα να επιστρέψει ακόμη και σε πρωτογενές έλλειμμα εντός του 2015 προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM/EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

O κ. Ρέγκλινγκ προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και επικρίνει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις «επιπόλαιες δηλώσεις τους».

«Μπορεί να υπάρξει ακόμη και έλλειμμα φέτος λόγω αύξησης των δαπανών και συρρίκνωσης των φορολογικών εσόδων», δηλώνει ο επικεφαλής του ESM/ΕFSF προειδοποιώντας πως τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας επιδεινώνονται.

«Τα νέα μέτρα που θα υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση απειλούν να πνίξουν την ανταγωνιστικότητά της και θα μπορούσαν να τη βυθίσουν και πάλι στο έλλειμμα» προσθέτει. «Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα, που θεωρήθηκε δεδομένο, λιώνει».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.