Ρέγκλινγκ: Περιμένουμε από την Ελλάδα μια πιο αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων
14/04/2015 15:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρέγκλινγκ: Περιμένουμε από την Ελλάδα μια πιο αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων

"Οι Πορτογάλοι είναι ήδη λίγο σαν τους Γερμανούς", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ δίνοντας καλό βαθμό στην Πορτογαλία για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

"Είναι ήδη λίγο σαν τους Γερμανούς, στον τομέα αυτόν, διότι οι Πορτογάλοι άρχισαν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων εδώ και πέντε χρόνια", δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias.

"Η Γερμανία έχει εφαρμόσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από τους άλλους κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας", είπε εξηγώντας ότι το Βερολίνο έχει έτσι εξασφαλίσει προνομιακή θέση σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία.

Η Πορτογαλία βγήκε εδώ και έναν χρόνο από το πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έναντι της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικής λιτότητας.

Ο κεντρο-δεξιός πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο έχει δεχθεί δριμείες επικρίσεις από την αριστερή αντιπολίτευση για την εφαρμογή με μεγάλο ζήλο των οικονομικών συνταγών της τρόικα των πιστωτών της Πορτογαλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων που δίνουν φαβορί για τις εκλογές του φθινοπώρου το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ απάντησε ότι οι επενδυτές δεν διαπιστώνουν για την Πορτογαλία την ύπαρξη "μίας ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης όπως στην Ελλάδα", γεγονός που τους καθησυχάζει.

Οσο για την Ελλάδα, οι Βρυξέλλες ακόμη περιμένουν "μία λίστα μεταρρυθμίσεων επαρκώς αξιόπιστων , που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει σε μία βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας".

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.