06/01/2010 00:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ράλι με κέρδη 4,01% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι επενδυτές επέστρεψαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με εντολές αγορών, που ικανοποιήθηκαν σε ανώτερα επίπεδα τιμών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,01% στις 2.277,60 μονάδες. Η αγορά των μετοχών αναζωογονήθηκε κάτι που φαίνεται και κάθετη στην αύξηση του τζίρου, που άγγιξε τα 200 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή άνοδος κατά 4,01% μείωσε την ψαλίδα της υπό-απόδοσης της ελληνικής αγοράς μετοχών με τις διεθνείς τους τελευταίους δύο μήνες. Το σπουδαιότερο βέβαια είναι πως έδωσε κάποια προοπτική, καθώς συνοδεύτηκε από επιχειρηματικές εξελίξεις σε διάφορους κλάδους.

Οι τιμές των τραπεζικών μετοχών που τις τελευταίες εβδομάδες πιέστηκαν, εκτοξεύτηκαν με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται σε ποσοστό 6,73%. Η Eurobank έκλεισε με κέρδη 9%, η Alpha Bank 8.64%, η Πειραιώς 7,18% και η Εθνική με 6,69%. Η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου έδωσε κέρδη 4,92% και στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η μεσαία πέτυχε μικρότερο ποσοστό ανόδου ήτοι 2,45% και η μικρή 2,44%. Συνολικά 147 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη έναντι 44 με πτώση και 51 χωρίς μεταβολή στην τιμή.

Σε ότι αφορά τις εταιρικές ανακοινώσεις η εταιρεία NEΠ Εκδόσεις Α.Ε. που συνδέεται- σχετίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα των κ.κ. Π. Κυριακίδη-Λ. Λαυρεντιάδη ανακοίνωσε ότι έχει συμμετοχή 9,62% στην ΧΚ Τεγόπουλος. Ετσι λύθηκε το μυστήριο που οδήγησε την μετοχή της Τεγόπουλος από τα 50 λεπτά στα 84 λεπτά την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα ο τίτλος υποχώρησε 1,18% στα 84 λεπτά,. 

Επίσης, η μετοχή της Ελφίκο «κόλλησε» στο limit up (19,30%) μετά από δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία αυτή αποτελεί στόχο εξαγοράς του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα εισαγωγής μιας άλλης εταιρείας της ΒΦΛ (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.