27/10/2010 17:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόσεις είναι οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία;

Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, σε επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν περαιτέρω οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία.

Σημειώνεται ότι το ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας έφτασε στα 3,5 δισ. δολάρια το 2008, ενώ μειώθηκε στα 2,8 δισ. δολάρια το 2009. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής στην Άγκυρα τη Δευτέρα, ο κ. Κουβέλης και ο υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς συμφώνησαν στην ανάγκη διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

Οι ελληνικές και ξένες επενδύσεις έχουν μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα και η Τουρκία «πρέπει να προβούν στα βήματα που θα αυξήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία». «Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει εισέλθει σε μία διαδικασία ανάπτυξης και επιθυμούμε, οι δύο χώρες να λάβουν τα μέτρα που θα αυξήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.