#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2011 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως η παγκόσμια οικονομία θα πλημμυρίσει τρισεκατομμύρια;Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι κυριολεκτικά χάλια. Υπάρχει πολύ χρήμα, πολύ χρέος, αλλά σχεδόν καθόλου παραγωγή.

Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται ραγδαία για πολλά κράτη της Νότιας Ευρώπης, και έτσι η οικονομία τους βρίσκεται σε καθοδική περιδίνηση.

Μέσα σε αυτό το σκοτεινό σκηνικό, υπάρχει μια ελπίδα. Οι «δυνάμεις» που κυβερνούν, μπορούν να βρουν τρισεκατομμύρια από… φρέσκο χρήμα!

Πως θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού η εκτύπωση χρήματος οδηγεί σε υπερπληθωρισμό;

Το ΔΝΤ αντιλαμβάνεται ότι το ισχύον νομισματικό σύστημα (fiat currency) δεν λειτουργεί, επειδή βασίζεται κυρίως στη καλή πίστη των κυβερνήσεων που τυπώνουν χρήμα, και που συνήθως κάθε άλλο παρά φερέγγυες είναι.

Παράλληλα, υπάρχουν φωνές που ζητούν να επιστρέψουμε στον κανόνα του χρυσού, διότι έτσι θα υπάρχει μια βασική αξία, που θα μας αναγκάζει να είμαστε στοιχειωδώς έντιμοι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός χρυσός στη γη, ώστε να μπορεί να βασιστεί επάνω του η παγκόσμια οικονομία.

Εδώ και κάποια χρόνια, το ΔΝΤ σχεδιάζει περίπλοκες συνταγές, με τις οποίες θα μπορούσε να καθοριστεί η αξία ενός εθνικού νομίσματος με βάση τους πόρους και την παραγωγική ικανότητα του κάθε κράτους. Αυτό δηλαδή που ψάχνουν, είναι να βρεθούν κάποια αντικειμενικά, και μετρήσιμα κριτήρια αξίας.

Προς το παρόν, οι αρμόδιοι του ΔΝΤ επαναξιολογούν 133 εθνικά νομίσματα. Μερικά θα ανέβουν, και άλλα θα πέσουν σε αξία. Τι θα γίνει όμως αν ένα νόμισμα όπως το κινεζικό ανέβει ξαφνικά κατά 30% σε αξία; Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα υπάρχει ακόμη περισσότερο χρήμα σε κυκλοφορία.

Συνεχώς ακούμε για τρόπους με τους οποίους το ΔΝΤ και οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να ρίξουν χρήμα μέσα στο σύστημα. Ε, λοιπόν, αυτός είναι ο τρόπος.

Το Ιράκ ήταν κάποτε η τρίτη χώρα όσον αφορά σε πετρελαϊκά κοιτάσματα. Εξαιτίας όμως της πολιτικής αστάθειας, και των πολέμων, μόλις το 1/3 των κοιτασμάτων του ήταν εκμεταλλεύσιμα. Σήμερα είναι εκμεταλλεύσιμο το 40%, και η ποσότητα των κοιτασμάτων που ανακαλύπτονται συνεχώς αυξάνεται. Παράλληλα, τα κοιτάσματα της Σ. Αραβίας δεν μειώνονται, παρά το γεγονός ότι εδώ και 100 χρόνια υπάρχει εντατική άντληση.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως στο μέλλον, το Ιράκ θα είναι η Νο1 πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο. Ήδη είναι η πρώτη σε φυσικό αέριο. Παράλληλα έχει και αρκετά ορυκτά μεταλλεύματα. Μιλάμε για τον βιβλικό κήπο της Εδέμ!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, η αξία του ιρακινού δηνάριου θα πρέπει να είναι πάνω από τα $2. Αυτή η ισοτιμία άλλωστε ισχύει και στα υπόλοιπα κράτη της Μ. Ανατολής που παράγουν πετρέλαιο. Υπολογίζεται δε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει στα χέρια της περίπου 3.5 τρισεκατομμύρια ιρακινά δηνάρια. Αν ανέβαινε η αξία τους στα $3 το καθένα, ξαφνικά η Αμερική θα είχε $10 τρισεκατομμύρια σε νέα δολάρια, από το πουθενά.

Έτσι, η Αμερική θα μπορούσε να σβήσει το εθνικό της χρέος, και να εξορθολογήσει τα δημοσιονομικά της ελλείμματα, κλπ. Κάτι ανάλογο σίγουρα ισχύει και για χώρες όπως η Γερμανία, και η Αγγλία. Μπορεί ακόμη και κάποιες χώρες PIIGS να διαθέτουν ιρακινά δηνάρια.

Με αυτό το σύστημα του ΔΝΤ, αρκετές χώρες θα δουν τα νομίσματά τους να ανεβαίνουν σε αξία. Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στο να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση. Θα κυκλοφορούσε απαραίτητο χρήμα στην ευρωζώνη, στην Αμερική, και παντού. Και μπορεί να μην λύνονταν τα προβλήματα της κρίσης, αλλά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα θα σημειώνονταν μια ανάκαμψη.

Πρόκειται για μια απλή λύση, την οποία όμως δεν αναφέρουν τα ΜΜΕ. Πρόκειται για ένα μυστικό που ετοιμάζουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μαζί με τον Ομπάμα. Όταν θα τεθεί σε ενέργεια, ο κόσμος θα τους θεωρεί σωτήρες.

Τα εθνικά νομίσματα της Κίνας, του Ιράκ, του Βιετνάμ, και άλλων χωρών θα κερδίσουν σε αξία, και η παγκόσμια οικονομία θα πλημμυρίσει από φρέσκα τρισεκατομμύρια.

Η νέα ισοτιμία των εθνικών νομισμάτων, που σχεδιάζει το ΔΝΤ,  θα βασίζεται στα απτά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η κάθε χώρα. Όσο πιο πολλά, τόσο μεγαλύτερη και η αξία του νομίσματός της.

 Του  Dene McGriff

http://blog.world-mysteries.com/science/the-world-economy-is-saved/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πητ avatar
  Πητ 10/12/2011 11:19:01

  Στους δικούς μας πόρους θα υπολογίσουμε την παραγωγή μουσακά, συνταξιούχων και άχρηστων στρατοπέδων.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Πητ 10/12/2011 20:26:58

   Αυτουνού «καλημέρα» του λες, «να καταργηθεί ο στρατός!» σου απαντάει!

 2. babinos avatar
  babinos 10/12/2011 11:25:50

  ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 3,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΡΑΚΙΝΑ ΔΗΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ...ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΗΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΑΝΑΤΜ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ , ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΙΡΑΚΙΝΑ ΛΕΦΤΑ!

 3. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 10/12/2011 11:30:18

  Aπτά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η κάθε χώρα; Αν συμβεί όντως αυτό, τότε σωθήκαμε! Η Ελλάδα έχει εμένα, που είμαι ο σπουδαιότερος ποιητής της ιστορίας. Πιθανολογώ ότι, με εμένα σαν βασική αξία της χώρας, είναι εφικτό να πληρωθούν τα χρέη όλων των κρατών του πλανήτη, από το πλεόνασμα που διαθέτει η Ελλάδα.

  Λοιπόν, εντάξει, αναλαμβάνω να σώσω την γη από την καταστροφή και αμεσα να την οδηγήσω στην ευμάρεια. Σαν αντάλλαγμα δεν χρειάζομαι τίποτα περισσότερο, από έναν καλοφτιαγμένο φρέντο εσπρέσσο (μέτριο) κάθε πρωί. Ευχαριστώ.

 4. marika avatar
  marika 10/12/2011 14:07:26

  Stous dikous mas porous na upologisoume kai ta skoupidia stous dromous,mia kai oi Europeoi lene:Oi Ellines einai plousioi giati paragoun polla skoupidia pou ta petane stous dromous.

 5. Θύμιος avatar
  Θύμιος 10/12/2011 14:41:18

  Γιαυτό διαλύουν την "Πυρκάλ – ΕΑΣ/ΕΑΒ", για να μην εισπράξουμε τα ιρακινά δηνάρια

 6. Θ avatar
  Θ 10/12/2011 14:57:53

  Γιαυτό διαλύουν τώρα την “Πυρκάλ – ΕΑΣ/ΕΑΒ”, για να μην εισπράξουμε τα ιρακινά δηνάρια.
  Γιαυτό διαλύσαν την ΑΓΕT.

 7. τασούλης παπαράς avatar
  τασούλης παπαράς 10/12/2011 17:13:01

  Ο Έλληνας δυο δίκαια
  Ασκεί πανελευθέρως
  Συνέρχεται, βρε, και ουρεί
  Σε όποιο θέλει μέρος

  Ο Έλλην δύο δίκαια
  Ασκεί πανελευθέρως
  Συνέρχεσθαί τε και ουρείν
  Εις όποιο θέλει μέρος

  Γι' αυτό το κράτος που τιμά
  Τα ξέστρωτα γαϊδούρια
  Σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά
  Σιχτίρ και στα καινούρια

  Ου! Να χαθείς κηφηναριό
  Στων μελισσών το σμήνος
  Εσύ ζηλεύεις μοναχά
  Τη θέση του κηφήνος

  Γι' αυτό το κράτος που τιμά
  Τα ξέστρωτα γαϊδούρια
  Σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά
  Σιχτίρ και στα καινούρια

  Άιντε γεια μας και να ψοφήσουν τα πασόκια

  http://www.youtube.com/watch?v=W9wD347BG1Q

 8. Δικερως avatar
  Δικερως 10/12/2011 22:58:05

  Ο mister που εγραψε το αρθρο ειναι απλα αλλου.
  ''Υπάρχει πολύ χρήμα, πολύ χρέος, αλλά σχεδόν καθόλου παραγωγή."
  Λαθος!Υπαρχει και παραυπαρχει παραγωγη.Σε ορισμενα commodities,προιοντα,υπαρχει δε υπερπαραγωγη.
  Οσον αφορα στο παγκοσμιο ΑΕΠ αυτο για το 2010 υπολογιζεται να αυξηθει με
  ρυθμο 4,9%(πηγη www.indexmundi.com).
  Επισης η βασικη παραμετρος που προκαθοριζει την πορεια της παγκοσμιας οικονομιας,δλδ η αυξηση του παγκ.πληθυσμου,μαλλον επιταχυνεται και
  ο πλανητης υπολογιζεται πως θα φιλοξενει,για το 2011,7 δις συνανθρωπους μας(πηγη geography.about.com).
  Λαθος δεδομενα,λαθος αναλυση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.