19/08/2010 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόστιμο 449.100 ευρώ στη ΔΕΗ για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Πρόστιμο ύψους 449.100 ευρώ επιβλήθηκε στη ΔΕΗ ΑΕ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, τον Νοέμβριο του 2009, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για να αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, το ΥΠΕΚΑ και η ΔΕΗ αποφάσισαν από κοινού να καταρτιστεί πενταετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ ΑΕ. Το Πρόγραμμα θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Με την κατάρτιση του σχεδίου αυτού, θα οριστικοποιηθούν και όλα τα περαιτέρω μέτρα που θα αφορούν στη λειτουργία των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής και των Ορυχείων και θα προσδιοριστεί και ο απαιτούμενος χρόνος για την υλοποίησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 20/08/2010 07:31:50

  τα κοράκια πάντα τρώνε ..τα σάπια χιχχι ...αφου έτσι θέλει η κυβέρνηση του ΓΑΠ @ΣΙΑ

 2. bgtrotel avatar
  bgtrotel 20/08/2010 09:54:32

  Δηλαδή το Υπουργείο περιβάλλοντος βάζει πρόστιμα στον εαυτό του; Η ΔΕΗ δεν υπάγεται στο Δημόσιο; ή τι εννουμε όταν διαβάζουμε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού; Τώρα ανακάλυψαν ότι ρυπαίνει και με το πενταετές Περιβαλλοντικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ ΑΕ, θα την καθαρίσουν και θα την αποδώσουν σύγχρονη και "καθαρή" προς εκμετάλλευση στους "ιδιώτες". Και τα πρόστιμα θα τα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές. Και, αλήθεια, τα πρόστιμα αυτά αν εισπραχθούν που καταλήγουν;.

  • ataktos avatar
   ataktos @ bgtrotel 20/08/2010 10:22:01

   ποτε κανένα απο τα πρόστιμα δεν εισπράχτηκε!!!!! . παρά την καταδίκη απο τα Ε.Δ.Α.Δ.@ Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε. .σας θυμίζω εκείνο του περιβόητου αλητάμπουρα .. Σουφλία ...τυποτααααααα.!!!.δλδ. να υποψιαζόμαστε πάλι εκλογές ?? ...αδιέξοδα δεν υπάρχουν είπαμε ...

 3. ataktos avatar
  ataktos 20/08/2010 16:25:05

  τώρα που οι συνδιαχειριστές ..διέγνωσαν τον Μητρου ...για τρελό και υπαίτιο ..όλα εξηγούνται .. χιχχχι


  Επιστολή Σπάρτακου προς Επιθεωρητή Μεταλλείων Β. Ελλάδος
  Ανάρτηση: venergyd την 19 Αυγ 2010

  Θέμα: Μεταλλευτικές παραβάσεις στο Ορυχείο Μαυροπηγής

  Κύριε Επιθεωρητά
  Λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης συγκεκριμένης κτηματικής έκτασης στο Δ. Διαμέρισμα Μαυροπηγής, η εξορυκτική δραστηριότητα στο ομώνυμο Ορυχείο από τον μήνα Μάιο του 2010, γίνεται από τη ΔΕΗ με ανορθόδοξο τρόπο, προκειμένου να ¨κερδηθεί¨ χρόνος έως ότου κηρυχθεί η νέα απαλλοτρίωση.
  Σήμερα, 4 μήνες μετά, η εκμετάλλευση του Ορυχείου εκτελείται στα όρια του Μεταλλευτικού Κανονισμού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινείται εκτός ορίων, αφού δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα όρια ασφαλείας μεταξύ των τομών – βαθμίδων εξόρυξης.
  Κύριε Επιθεωρητά
  Για τους λόγους αυτούς το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την Ε.Μ.Β.Ε. για έλεγχο –
  αυτοψία, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα.

  Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας  Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.