28/09/2009 21:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόστιμα 32,5 εκατ. ευρώ σε τέσσερις ασφαλιστικές

Βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 32,5 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες με την κατηγορία ότι καθόριζαν από κοινού ενιαία αμοιβή εργατοώρας για τα συνεργεία, μέσω της εταιρείας "AUDATEX HELLAS Α.Ε. που συνέστησαν ως κοινή επιχείρηση συντονισμού της εμπορικής τους πολιτικής.

Πρόκειται για την Εθνική Ανώνυμη Ασφαλιστική Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων που θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 13.563.494,72 ευρώ , την Αγροτική Ασφαλιστική που θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.281.238,60 ευρώ, την Ιντεραμέρικαν η οποία θα πληρώσει 8.554.851,23 ευρώ και τη "GROUPAMA Φοίνιξ Ανώνυμη Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρεία για την οποία η καμπάνα είναι 5.119.562,87 ευρώ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε πως η AUDATEX HELLAS A.E επέβαλλε μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών ρήτρα προς τα συνεργεία να μήν παρέχουν σε ομάδες πελατών ευνοϊκότερους όρους και τιμές απο αυτές που παρέχουν στις ασφαλιστικές του συστήματος ΑUDATEX. Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες των συνεργείων δεν θα μπορούσαν να βρούν τιμές φθηνότερες από αυτές που προσφέραν οι ασφαλιστικές μέσω της AUDATEX.  Αυτό το καθεστώς θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από τις εταιρείες εντός τριμήνου αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.