14/09/2011 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόθυμη να αγοράσει ευρωπαϊκά ομόλογα η Ρωσία

Τη διάθεση της Ρωσίας να αγοράσει χρεόγραφα της Ευρωζώνης, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση «θα διαφοροποιηθούν οι κίνδυνοι μεταξύ των μεμονωμένων χωρών».

 

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν ανέφερε την Τετάρτη πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει χρεόγραφα μεμονωμένων χωρών της Ευρωζώνης και εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς ενιαίων ευρωομολόγων, εφόσον ληφθεί η απόφαση για την έκδοσή τους.

 

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε μέρος των αποθεματικών μας στα ενιαία ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συνεργαστούμε και με μεμονωμένες χώρες. Πάντοτε θα διαφοροποιούμε τους κινδύνους μεταξύ διαφόρων χωρών» σημείωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

 

«Είπαμε ότι αν υπάρξει ουσιαστική διεύρυνση του μηχανισμού του σταθεροποιητικού ταμείου της Ευρωζώνης, μέσω της έκδοσης ομολογιών, ευρωομολόγου, εμείς θα συμμετάσχουμε ευχαρίστως σε αυτό το ταμείο» προσέθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Πηγή ΑΠΕ/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 14/09/2011 21:38:22

  Εμείς...εμείς θέλουμε κύριε Αλεξέι Κούντριν...θέλουμε

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ φωνη 14/09/2011 21:56:25

   Το ξεστόχαστο και ο παρλαπιπολόγος τι θα πουν;

   • φωνη avatar
    φωνη @ ΕΥΑ 14/09/2011 21:57:28

    Τι;

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ φωνη 14/09/2011 22:00:22

     Εννοώ αν ο Γαπ κι ο Μπένι θα είναι θετικοί σε κάτι τέτοιο, διότι, ως γνωστόν, οι απόψεις τους είναι σεβαστές στους ευρωπαϊκούς κύκλους...

     • φωνη avatar
      φωνη @ ΕΥΑ 14/09/2011 22:54:12

      Δε θα είναι θετικοί, αλλά σιγά μην τους ρωτήσουμε.

      Πλάκα κάνουμε τώρα είναι πολύ καλή ευκαιρία, τεράστια ευκαιρία για την Ευρώπη και για μας ειδικά. Δε θα μπει σφήνα ο ΓΑΠ τώρα.

      Και στο κάτω-κάτω αν το αποφασίσει η Ευρώπη και εκδόσει ευρωομόλογο τι θα κάνει ο ΓΑΠ, αφού αυτό ήταν "δήθεν" αίτημά του.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ φωνη 14/09/2011 23:13:03

      Είδες τι έκανε το Ζάππειο 2; αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι πολύ θετική η δήλωση της Ρωσίας..

 2. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 14/09/2011 23:27:56

  Πρώτον, για να πούμε και του στραβού το δίκιο ο ΓΑΠ ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που τόνισε την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου.
  Δεύτερον, η Ρωσία μας έπρηξε με τα "αν" και τα "όταν". Όποιος θέλει να βοηθήσει, βοηθάει χωρίς πολλή περίσκεψη και δεύτερες σκέψεις. Τα 25 δις που και καλά προσφέρθηκε να μας δώσει είναι σαφώς αστικός μύθος. Ποτέ δεν έχουν ισχυρισθεί οι ίδιοι κάτι τέτοιο. Αν ήθελαν να τα δώσουν , θα το είχαν κάνει βούκινο παγκοσμίως από την πρώτη στιγμή , για να εκθέσουν τον ΓΑΠ, τον οποίο απεχθάνονται. Το γεγονός οτι ο ΓΑΠ πήγε χωρίς λόγο στη Μόσχα και τους μιλούσε για πράσινη ενέργεια,... ανεμόμυλους και πράσινα άλογα, δεν αναιρεί το πρόδηλο γεγονός ότι η Ρωσία δεν ήθελε στην παρούσα φάση να μας βοηθήσει. Όσο και να στενοχωρεί τους Έλληνες, που έχουμε ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς με τους Ρώσους , η αλήθεια είναι οτι η Ρωσία είχε την απαίτηση να γίνουμε τσιράκι της, δηλ. κάτι σαν τη Λευκορωσία, υπογράφοντας λεόντειες συμβάσεις ( υπέρ της Ρωσίας προφανώς) και αγοράζοντας υπερεκτιμημένα ( από κάθε άποψη) ΤΟΜΑ σε τιμές περίπου αντίστοιχες του δυτικού ανταγωνισμού.

 3. φωνη avatar
  φωνη 15/09/2011 01:02:48

  Πρώτον ο Γιωργάκης δεν είναι ούτε Ευρωπαίος ούτε Ηγέτης. Δεύτερον όταν ο Σαμαράς μιλούσε για ευρωομόλογο ο Γιωργάκης έπερνε ειδικά μαθήματα από τον Αντρίκο για να μάθει τι είναι τα cds. Τρίτον η Ρωσία προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά εμείς κλείσαμε κάθε δίαυλο επικοινωνίας, γιατί τα αφεντικά του Γιωργάκη θα τον κάνουν ντα. Τέταρτον είναι πρόδηλο ότι στην παρούσα φάση η Ρωσία αποφάσισε να κάνει κίνηση, για μας βοηθητική. Πέμπτον, εκτός από πολιτισμικούς δεσμούς έχουμε και ενεργειακούς και γεωπολιτικούς. Εσύ να κάτσεις με τον ΓΑΠ να περιμένεις την παγκόσμια διακυβέρνηση που σε σέβεται τόσο πολύ και δε σε θέλει τσιράκι της γιαυτό και σου αλώνει τη χώρα.

 4. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 15/09/2011 08:01:20

  Εσύ μάσα τα παραμύθια που σου πουλάνε διάφοροι γραφικοί για 25 δις. ( οι Ρώσοι αλήθεια το ξέρουν;) και περίμενε το ξανθό γένος που θα σε σώσει...Δεν έχεις ιδέα για τον διαχρονικό τρόπο σκέψης και δράσης της " αρκούδας". Θέλω να δω τι θα λες όταν θ' αναλάβει ο Σαμαράς ( γιατί σύντομα θα γίνει κι αυτό) και θα τηρήσει την ίδια ( σωστή) φιλοαμερικανική πολιτική του ΓΑΠ. Τότε μάλλον θα είναι καλοί οι Αμερικανοί; Ο μόνος ( και τελευταίος ευτυχώς) ρωσόφιλος Έλληνας πολιτικός ήταν ο ΚΚ. Αγαθά κίνητρα μεν, λανθασμένη στρατηγική δε.Την πλήρωσε και εκείνος και η χώρα. Για το ευρωομόλογο είναι όπως σου τα έγραψα πριν. Προφανώς εσύ πιστεύεις οτι κάποιος μπορεί να κάνει μόνο λάθη. Αυτό ούτε στατιστικά δεν γίνεται...Ε, έκανε και κάτι σωστό ο ΓΑΠ προτείνοντας το ευρωομόλογο. Όλοι οι άλλοι ακολούθησαν.

  • φωνη avatar
   φωνη @ μεταρρυθμιστής 15/09/2011 11:03:40

   O Καραμανλής δεν είχε, όμως, αντιαμερικανική πολιτική. Απλά τα αμερικανάκια είναι κολλημένα και δεν μπορούν να διανοηθούν να έχουν σχέσεις με κάποιο κράτος που έχει σχέσεις με τη Ρωσία, ή η Ρωσία ή αυτοί. Αυτά πριν τον Ομπάμα......

 5. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 15/09/2011 10:26:01

  Μεταρρυθμιστη,για την συναντηση Πουτιν ΓΑΠ τον Φεβρουαριο του 2010 εχει μιλησει ο Ιβαν Σαββιδης , ο ανθρωπος που την κανονισε δηλαδη.Ψαξε και θα μαθεις το τι εγινε.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ βικυ γουλιωτη 15/09/2011 11:19:26

   Testis unus, testis nullus. Ξέρω καλά τι λέει ο Σαββίδης, δικαίωμα μου να αμφιβάλλω σφόδρα. Δεν τον θεωρώ οτι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί.

 6. ΧΠ avatar
  ΧΠ 15/09/2011 11:33:18

  Ενας αμερόληπτος παρατηρητής θα έβλεπε ότι οπότε το συμφέρον των αγγλοσαξόνων συνέπιπτε με το ελληνικό , φτάναμε στο μεγιστο των δυνατοτήτων μας! Μημπως και το μυστικό της εξωτερικής πολιτικής του 8ενιζελου ήταν αυτό ? Οι Γερμανοί όμως ήταν πάντα απέναντι μας ! Προσωπικα δεν τους αντέχω ! Δεν πιστεύω ότι μπορούμε και σαν λαός να συνεννοηθούμε εύκολα με αυτούς !

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ ΧΠ 15/09/2011 19:30:39

   και πότε συνέπεσαν τα συμφέροντά μας; Στο Σκοπιανό; Στο Κυπριακό;Στο Αιγαίο; Οσο γιά το μάξιμουμ των δυνατοτήτων....Για τους Γερμανούς έχεις απόλυτο δίκαιο. Εκτίμησή μου είναι οτι η εξωτερική μας πολιτική είναι για τα μπάζα. Δίνουμε συνεχώς και δεν κερδίζουμε τίποτα. (Ευρωπαϊκές πορείες της Τουρκίας και άλλες αρλούμπες). Να είμαστε φιλοδυτικοί αλλα ας υπάρξουμε κάποια στιγμή και φιλέλληνες. Αυτό προϋποθέτει και οργανωμένο και ισχυρό Κράτος. Αλλἀ φρόντησαν οι κυβερνήτες μας να το αποδομήσουν.

  • Καλλίξενος avatar
   Καλλίξενος @ ΧΠ 16/09/2011 03:36:49

   Κατ αρχή μια παρατήρηση προς όλους: Όχι ΓΑΠ, αλλά GAP, Αμερικανός είναι ο άνθρωπος και μάλιστα δεν ξέρει και καλά Ελληνικά. Τα περί μεγίστου των δυνατοτήτων μας αναφέρονται όταν το συμφέρον των Αγγλοσαξόνων συνέπιπτε με το Ελληνικό. Όταν δεν συνέπιπτε; Περί της συρρικνώσεως του έθνους με απαρχή την τυχοδιωκτική πολιτική του Βενιζέλου και την ανικανότητα (;) των επιγόνων δες Π. Κονδύλη «Πολιτικές και στρατιωτικές παράμετροι ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου». Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, δίνει κάποιες απαντήσεις σε κάποιους που προσπαθούν να διαχωρίσουν το είναι από το φαίνεσθαι. Γιατί δεν αντέχουμε τους Γερμανούς, μήπως επειδή έχοντας ένα οργανωμένο και ισχυρό κράτος αναδεικνύουν τη δική μας μιζέρια; Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε την εξωτερική πολιτική του ΚΚ αναρωτηθήκαμε τι δουλειά είχαν 36000 Κινέζοι στη Λιβύη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.