Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ στο 10μηνο
04/12/2014 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ στο 10μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ στο 10μηνο, καταγράφουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, η πορεία του πλεονάσματος δείχνει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΟ στο τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη δημοσίευση των Μηνιαίων Στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014:

«Σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4 δισ. ευρώ ή 0,8% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι, με τις πρωτόγνωρες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015 που συζητάμε αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Μάλιστα, αυτό γίνεται χωρίς να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Το αντίθετο μάλιστα, εκτιμάται, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, λόγω των συμπληρωματικών πιστώσεων που έχουν ήδη διατεθεί από το ΓΛΚ σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και της επίπτωσης των μηχανισμών αυτόματης διόρθωσης υπερβάσεων υγειονομικών δαπανών.

Συνεπώς, η χώρα επιτυγχάνει, και εφέτος, τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι, τα τελευταία 3 χρόνια, οι Κρατικοί Προϋπολογισμοί, εκ του αποτελέσματος, χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό στις προβλέψεις τους, ειλικρίνεια στην κατάρτισή τους, και αξιοπιστία στην υλοποίησή τους.»

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 04/12/2014 22:23:55

    Τρίψτε το στα μούτρα της τρόικας κι αυτό. Πολύ μας έπρηξαν αμφισβητώντας τις προβλέψεις μας και έπεφταν πάντα έξω από το 2012 και μετά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.