Προωθείται λογαριασμός προστασίας από τις κατασχέσεις
20/05/2014 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προωθείται λογαριασμός προστασίας από τις κατασχέσεις

Προστασία από κατασχέσεις θα παρέχει ένας ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για κάθε οφειλέτη έως του ποσού των 1.500 ευρώ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ για έναν λογαριασμό μισθοδοσίας ή άλλον τραπεζικό λογαριασμό για κάθε πολίτη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να δημιουργήσει, εντός των επόμενων ημερών, ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, όπου όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού αυτού.

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τα στοιχεία του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα ενημερώσει τις τράπεζες, προκειμένου να υπάρξει προστασία του από κατασχέσεις είτε για οφειλές προς το δημόσιο είτε για ιδιωτικά χρέη.

Σημειώνεται ότι προτεραιότητα ως ακατάσχετος λογαριασμός έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας ενώ, αν δεν υπάρχει τέτοιος λογαριασμός, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. albdla avatar
  albdla 20/05/2014 15:09:53

  Μας ζαλισατε με τα 1500 ευρω ελεος.

  • Συντηρητικόε avatar
   Συντηρητικόε @ albdla 20/05/2014 20:31:08

   Σε λιγο θα ξεχάσουμε και τα αυτονόητα.Όχι κύριοι δε θα μας καταντήσετε επαίτες. Διώξτε το Bενιζέλο και τους άλλους πρασινοφρουρους αλλιώς τη ψήφο μας δεν θα τη δείτε ξανά. ΑΠΟΧΗ γιατί δεν ειμαστε πρόβατα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.