08/02/2012 17:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία και μετά αναβάθμιση από την S&P

Η S&P δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό η χώρα μας να υποβαθμιστεί στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ωστόσο αυτή η υποβάθμιση θα είναι προσωρινή, αφού σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, σύντομα μετά από αυτό και εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί. Η πιστοληπτική της ικανότητα ωστόσο θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο. Η βαθμίδα θα εξαρτηθεί σύμφωνα με αναλυτή του οίκου, από το αν θα μειωθεί σε βιώσιμο επίπεδο το δημόσιο χρέος της χώρας. Αυτή την στιγμή η S&P τοποθετεί την Ελλάδα στην βαθμίδα CC με αρνητική προοπτική.

Χρονικό περιθώριο έως και τρείς μέρες, για να αποφύγει την «συντεταγμένη χρεοκοπία», δίνει στο μεταξύ στην Ελλάδα ο Τόμας Μάγιερ, επικεφαλής οικονομολόγος και προϊστάμενος έρευνας της Deutsche Bank.

«Σε περίπτωση που δεν θα έχει τα χρήματα στο λογαριασμό τη μέρα που λήγει το ομόλογο, τότε πραγματικά θα χρεοκοπήσει. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Νομίζω ότι ίσως έχουμε 1, ίσως 2, ίσως και 3 μέρες, αλλά αυτό είναι όλο. Και τότε θα είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί η συντεταγμένη χρεοκοπία» δήλωσε ο κ. Μάγιερ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2012 21:12:27

  Αααα... οι εταιρίες αξιολογήσεων στην προσπάθεια... (διαχείρισης προσδοκιών και αποφυγής απονέρων από την εταιρία που έκανε ντάουνγκρέηντ την Γαλλία κατά λάθος, αλλά ήταν αλήθεια, και το καθυστερησε μέχρι να επιτραπει)

  Υπάρχει ενα τραγουδάκι που λέει:

  μην τους πιστέυεις τους χοντρούς
  πόσο μπρούν να φανέεε-έ
  μόνο εμάς τους νηστικούς
  στην λόρδα που τραβά-α-αμέ

  νομίζω το τραγουδούσε ο σιορ Διονύσης στην αυλή του Σπαθάρη

 2. Nick avatar
  Nick 08/02/2012 21:16:20

  Η S&P είπε ότι με 70% κούρεμα πάλι το Ελληνικό χρέος είναι "μη διαχειρίσιμο".

  Αλήθεια, με το PSI τι γίνεται; Σιγή ασυρμάτου...

 3. franc avatar
  franc 08/02/2012 21:24:23

  Δεν ξέρω τι λέει η S&P βλέπω όμως ότι εδω και τρείς βδομάδες η goldman Sachs έχει αναβαθμίσει την Ελλάδα σε ΑΑΑ και αγοράζει Ελληνικές μετοχές Τράπεζας Πίστεως με το Τσουβάλι.
  300% άνοδος σε 3 βδομάδες! Εχουμε Παγκόσμιο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο!!! σκέψου να βγούμε κι απο την ύφεση τί έχει να γίνει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.