Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Χαρδούβελης
14/11/2014 08:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Χαρδούβελης

Ούτε τη στοιχειώδη αυτογνωσία αλλά και αυτοπροστασία δεν έχει ο Γκ. Χαρδούβελης ο οποίος προκαλεί και πάλι την κοινή γνώμη και με δηλώσεις του θα δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στον ίδιο και στην κυβέρνηση.

Ούτε τη στοιχειώδη αυτογνωσία αλλά και αυτοπροστασία δεν έχει ο Γκ. Χαρδούβελης ο οποίος προκαλεί και πάλι την κοινή γνώμη και με δηλώσεις του θα δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στον ίδιο και στην κυβέρνηση.

Λίγες ώρες μετά την γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ την οποία τη χρέωσαν στην Κ. Σαββαϊδου και το υπεύθυνο οικονομικό επιτελείο (Χαρδούβελης – Μαυραγάνης εξαφανίστηκαν και έβγαλε το φίδι από την τρύπα ο Σταϊκούρας) χάθηκε, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε σε εκδήλωση. Όχι όπου κι όπου αλλά στην ελίτ της Ελλάδας, σε εκδήλωση του Harvard Businness School Club of Greece. Εκεί αναφέρθηκε στην οικονομία την οποία παρομοίασε με μια βάρκα με κουπιά που μπάζει νερά και σημείωσε ότι «με τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών, γλυτώσαμε τον πνιγμό, την επισκευάζουμε και θα την κάνουμε ταχύπλοο σκάφος». Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας, τόνισε. Αλλά δεν έμεινε εκεί, έβγαλε ουσιαστικά τεμπέληδες το 70% των δημοσίων υπαλλήλων: «Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στο 30% των εργαζομένων του δημόσιου τομέα οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και μάλιστα αμείβονται το ίδιο με τους τεμπέληδες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 14/11/2014 09:56:56

  Από την ώρα που ανέλαβε ο Χαρδούβελης τίποτε δεν πάει καλά στην οικονομία. Κανένας συντονισμός, σπασμωδικές κινήσεις, απώλεια πιστοληπτικής ικανότητας που με τόσο κόπο κατακτήσαμε, κατάρρευση της ελληνικής διαπραγματευτικής ικανότητας, χειροτέρευση των μεγεθών του προϋπολογισμού. Κάποιοι φωνάζαμε από νωρίς για ετούτον εδώ τον άχρηστο, χωρίς να έχουμε ούτε να κερδίσουμε τίποτε, ούτε να εξυπηρετούμε συμφέροντα. Αν ο Σαμαράς δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να πάει στον πόλεμο με έναν άχρηστο για στρατηγό, τότε δεν θα φταίει, όμως, ο άχρηστος που παραμένει στρατηγός, αλλά αυτός που τον κρατάει στρατηγό: δηλαδή ο ίδιος ο Σαμαράς. Άλλαξέ τον πριν να είναι πολύ αργά, Πρόεδρε. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Τόσο απλά.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 14/11/2014 15:14:38

  Εντωμεταξύ χθες υπεγράφη απόφαση του πρωθυπουργού με την οποία ανατίθενται στον Υφυπουργό Μαυραγάνη σειρά αρμοδιοτητων του Χαρδούβελη και της Σαββαΐδου. Αν δεν του κάνουν του πρωθυπουργού ο Χαρδούβελης και η Σαββαΐδου γιατί δεν τους διώχνει; Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 14/11/2014 16:33:50

  Πάντως το 30-70 είναι πολύ ρεαλιστικό. Όχι γιατί το 70% είναι εκ γενετής τεμπέληδες, αλλά γιατί το σύστημα του Δημοσίου δεν προβλέπει καν την πλήρη αξιοποίησή τους. Όλοι έχουμε παραδείγματα επ αυτού, αλλά θα παραθέσω μερικά τρανταχτά: 1. Σαν έφεδρος του ΓΕΑ (1980) έγινα ακούσιος μάρτυρας συζητήσεως τεσσάρων συνδικαλιστών της Ολυμπιακής, στον χώρο της βιβλιοθήκης της, για το πως να βγάλουν από την μέση νεοπροσληφθέντα, που άν και του το έλεγαν, δεν εννοούσε να πάψει να εμφανίζει διπλάσιο έργο από όλους τους άλλους στο ίδιο αντικείμενο (επεξεργασία αιτημάτων για ανταλλακτικά). 2. Υπάλληλός μου, Ηλεκτρονικός, προσελήφθη στον ΟΣΕ και, τρείς μήνες αργότερα, ξαναζήτησε να τον ξαναπροσλάβω ανεπίσημα, γιατί δεν του είχαν αναθέσει ακόμα τίποτα και "δεν είχε ούτε κάθισμα για να κάτσει". 3. Φίλος και πελάτης μου, υπάλληλος του ΟΤΕ, πέρασε ΟΛΗ την επαγγελματική του ζωή μόνος, μπροστά σε έναν πίνακα λυχνιών ασφαλείας με αντικείμενο "αν ανάψει κάποιο λαμπάκι να ενημερώσει στο αντίστοιχο τηλέφωνο". Ζητούσε να του δώσουν και κάτι άλλο και η μόνιμη επωδός ήταν ότι, θα έκοβε το ψωμί κάποιου άλλου! Η μισθολογική ανέλιξη γινόταν απρόσκοπτα. Και άλλα, ων ουκ έστι αριθμός...

 4. Πάνος Μ. avatar
  Πάνος Μ. 15/11/2014 11:44:03

  Γιατί ρε παιδιά; Άδικο έχει ο Γκίκας για την ...ποσόστωση;

 5. Dim avatar
  Dim 16/11/2014 19:55:39

  Γιατί, άδικο έχει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.