20/07/2011 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προειδοποίηση Fitch για τις επιπτώσεις πιθανής στάσης πληρωμών στην Ελλάδα

Μια αιφνίδια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο μετάδοσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα τραπεζικά τους συστήματα, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

«Μια ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών της Ελλάδας θα έχει ως συνέπεια μια έντονη μεταβλητότητα στις αγορές, πιέσεις στα δημόσια χρέη, και στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα των τραπεζών εν γένει», επισημαίνει ο οίκος σε σχετική του ανακοίνωση.

Η Fitch υπογραμμίζει ότι η επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι «μία αναγκαιότητα, ακόμη και αν δεν αποτελεί επαρκή λύση για την αποφυγή μιας ευρύτερης συστημικής απειλής έναντι της ζώνης του ευρώ».

Εκτιμά παράλληλα ότι μια στάση πληρωμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο, «θα απειλήσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας και του κόσμου», αν και όπως διευκρινίζει «θεωρεί αυτή τη δυνατότητα ως απομακρυσμένη».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 20/07/2011 20:07:43

    ΑΥΤΟΣ Ο ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ???.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.