Προειδοποίηση - σοκ: Η Αθήνα έχει λίγες μέρες, όχι εβδομάδες και πρέπει να πληρώσει πολιτικό κόστος
29/04/2015 19:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προειδοποίηση - σοκ: Η Αθήνα έχει λίγες μέρες, όχι εβδομάδες και πρέπει να πληρώσει πολιτικό κόστος

Ημέρες μόνον απομένουν στην Ελλάδα για να συνάψει με τους πιστωτές της μια συμφωνία για μετρητά έναντι μεταρρυθμίσεων, επειδή είναι ανάγκη να αρχίσει να διαπραγματεύεται μια τρίτη συμφωνία στήριξης που θα την σώσει από τη χρεοκοπία μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Ιούνιο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο τους επικαλείται χωρίς να τους κατονομάζει.

"Η χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι βιώσιμη χωρίς ένα τρίτο πρόγραμμα, χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση", δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πριν από την έναρξη σήμερα της συνάντησης των υφυπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί το αργότερο τον Μάιο ώστε οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να έχουν το χρόνο για να εξασφαλίσουν την έγκριση των κοινοβουλίων τους.

"Δεν μιλάμε πλέον για εβδομάδες, μιλάμε για ημέρες", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Εντούτοις ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ακόμη έτοιμοι να αρχίσουν να συζητούν ένα τέτοιο νέο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως για τους πιστωτές, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει αύριο, Πέμπτη, η Ελλάδα σε συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης, θα είναι μόνον η αρχή μιας κρίσιμης συζήτησης.

"Είναι πιθανόν ότι μόλις την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να διαπιστώνουμε αν υπάρχει κάποια απτή πιθανότητα επιτυχίας ή όχι. Αυτό δεν θα γίνει αύριο, όταν θα δούμε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο αξιωματούχος.

"Δεν βλέπω κάποια πιθανή κατάληξη αν οι Έλληνες δεν κάνουν κάποια πολύ σημαντική κίνηση σε έναν ή δύο ή τρεις τομείς", τόνισε ο ίδιος. "Θα μπορούσε να είναι στις συντάξεις, θα μπορούσε να είναι στην αγορά εργασίας, όμως ... πρέπει να πληρώσουν το πολιτικό κόστος. Το Eurogroup θέλει να δει αυτό το πολιτικό κόστος να πληρώνεται", πρόσθεσε.

Αν οι αντιπρόσωποι των πιστωτών και η Ελλάδα μπορέσουν να συμφωνήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στις μεταρρυθμίσεις, τότε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να στηρίξουν τη συμφωνία κατά τη σύνοδό τους στις 11 Μαΐου ή στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου λίγες ημέρες αργότερα, αν αυτό είναι απαραίτητο.

"Στην καλύτερη περίπτωση, στις 11 Μαΐου θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους προσωρινή δήλωση και μετά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Μαΐου ή πολύ νωρίς τον Ιούνιο", δήλωσε ο αξιωματούχος.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 29/04/2015 20:20:23

  Όπως είπα ο τσίπρας έχει τελείωσει. στη καλύτερη για αυτόν θα μείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ακόμα και αν ο λαφαζάνης ψηφίσει τα μέτρα.(και ο νοων νοητω) Στη χειρότερη θα φύγει με ελικόπτερο.

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Παρατηρητής 29/04/2015 21:55:42

   .Ναι, θα φύγει με ελικόπτερο, όπως έφυγε ο ΓΑΠ και ο Παπάκ. Θα τον καταδιώξουν ηρωικοί Έλληνες έντιμοι ψηφοφόροι που θα εγκαταλείψουν τον καναπέ και τα Μέγκα-στάρ κάνοντας αστική επανάσταση του μή-καναπέ...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ οδυσσεύς Κ. 29/04/2015 23:30:24

    Δεν θα φύγει με ελικόπτερο. Μια συμβουλευτική παραίνεση εκ μέρους των δανειστών,όπως αυτή του Ντάϊσεμπλουμ για τον Βαρουφάκη,αρκεί...

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ οδυσσεύς Κ. 30/04/2015 07:28:21

    "...Αργήσανε τέσσερις ώρες! Δήλωση συνταξιούχου στην τηλεόραση, για την καθυστέρηση καταβολής σύνταξης. Βάλτε τι θα γίνει όταν αργήσουν π.χ. 4 ημέρες ή μήνες!!! Γράφει και "χώνει", ο Καμπουράκης στο protagon http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=40789 Παρεμπιπτόντως οι ..."ηρωικοί Έλληνες έντιμοι ψηφοφόροι"... κατά πλειοψηφία, είναι οι νεοψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Την σιγανή οργή των, να φοβάστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ!

    • οδυσσεύς Κ. avatar
     οδυσσεύς Κ. @ πΔπ 30/04/2015 16:08:47

     Kι εσείς εκεί στη ΝΔ να περιμένετε απο το Λαφαζάνη και τους νεοψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να σας παραδώσει τον Τσίπρα στο πιάτο! Δεν χρειάζεται, ούτε μπορείτε άλλωστε, να κάνετε τίποτα εσείς...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Παρατηρητής 30/04/2015 07:13:19

   Μη βάζεις στοίχημα όταν πρόκειται για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 30/04/2015 13:44:29

  Η γενική δοκιμή έδειξε ότι ο τρόμος και ο πανικός που θα πιάσει τους ελληναράδες είναι πέραν κάθε λογικής... Αρκούν μερικές ώρες λοιπόν για να διαλυθούν τα πάντα στο γελοιοδιστάν μας.. Που απαιτεί και επαιτεί συγχρόνως, μυξοκλαίει και ψέλνει παιάνες για να φοβίσει τον ίσκιο του. Αν παρόλα αυτά το αριστερό τσούρμο συνεχίσει να παίζει επανάσταση θα ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα . Δεν χρειάζεται και πολύ , καμιά δεκαριά μέρες αντέχει το μαγαζί πριν κατεβάσει ρολά.Δυστυχώς για όλους μας, δεν έφερε επτάρες ο μπαρούφ ενώ επέμενε ο φλαμπούρ ότι θα γίνει το θαύμα.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ορεσείβιος 30/04/2015 14:24:31

   Ετσι.Τυχαίο ή μη, λίγες ώρες χωρίς ΑΤΜ έδειξαν οτι στερούμαστε ψυχραιμίας,υπομονής και πειθαρχίας.Στοιχεία απαραίτητα για το "άλλο νόμισμα"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.