02/03/2011 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση

Η Standard & Poor’s προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αναλόγως των λεπτομερειών του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης τις οποίες επεξεργάζονται οι policymakers της ευρωζώνης, μεταδίδει το Reuters.

 

Σύμφωνα με την S&P, πάντως, η υποβάθμιση τόσο της Ελλάδας όσο και της Πορτογαλίας, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις δυο βαθμίδες. Σημειώνεται ότι η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση "ΒΒ+" παραμένει σε CreditWatch με αρνητικές επιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, σε ξεχωριστές του ανακοινώσεις, ανέφερε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ενδέχεται να υποβαθμιστεί εάν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ο μόνιμος μηχανισμός κρίσης δηλαδή για τον οποίο διεξάγονται διαπραγματεύσεις, υποχρεώσει τους δανειολήπτες ομολόγων να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους.

 

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής 02/03/2011 13:38:07

    Όπως προκύπτει μετά και από τους νέους υπαινιγμούς των οίκων ανοχ... συγγνώμη, αξιολόγησης ήθελα να γράψω, μάλλον πάμε βουρ για εκλογές τον Απρίλη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.