12/12/2012 16:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβόπουλος: Η ύφεση σωρευτικά έχει φτάσει στο 24% !!!

«Ύφεση αυτής της έντασης και διάρκειας είναι ιστορικά πρωτοφανής για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης και έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στα εισοδήματα αλλά και στο παραγωγικό δυναμικό και την κοινωνική συνοχή. Διότι η έλλειψη επενδύσεων και η παρατεταμένη ανεργία συντελούν στην απαξίωση του υλικού και του ανθρώπινου κεφαλαίου», είπε ο διοικητής της ΤτΕ. Ο κ. Προβόπουλος έδωσε στοιχεία στη Βουλή που αναφέρουν ότι η ύφεση σωρευτικά έχει φτάσει στο 24%, ποσοστό πρωτοφανές για χώρα σε καιρό ειρήνης, κάτι που δείχνει ότι η Ελλάδα περνά από μια απίστευτη δοκιμασία.

Ο κ. Προβόπουλος είπε επίσης ότι η εκταμίευση της δόσης και η ελάφρυνση του χρέους, αποτελούν θετικές εξελίξεις και δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει, «ίσως και συντομότερα απ' ό,τι προβλέπεται σήμερα».

Εδωσε στοιχεία και για τις εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες όπου σύμφωνα μ' αυτόν από το 2009 έφυγαν πάνω από 83 δισ. ευρώ. Πάντως, επισήμανε την αργή αλλά ενθαρρυντική επιστροφή των καταθέσεων μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και τον Οκτώβριο 2012 έκαναν «φτερά» από  τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα 83 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι κατά μέσο όρο έφευγαν 4,5 δις ευρώ κάθε μήνα ενώ λίγο πριν τις εκλογές Μαίου – Ιουνίου εκταμιεύτηκαν μαζικά 12,5 δις ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο 2012 εως και σήμερα  παρατηρείται επιστροφή των καταθέσεων με ρυθμούς 1 δις ευρώ ανα μήνα και εξήγησε πως «αν γυρίσουν πίσω ας πούμε 20 δις ευρώ θα δοθεί πολύ μεγάλη ανάσα για την ρευστότητα της αγοράς». Εξήγησε δε πως για να επιτευχθεί η επιστροφή «Πρέπει να φύγει η λέξη grexit διότι αν δεν φύγει δεν μπορούμε να κινηθούμε. Πως θα γίνει; Θεωρώ ότι μεγάλο μέρος των 83 δις ευρώ είναι στην Ελλάδα σε πουγκιά. Θα επιστρέψουν στις τράπεζες μόλις νιώσουν σιγουριά. Όταν εμπεδωθεί και σταθεροποιηθεί η εμπιστοσύνη που θα γίνει από την εφαρμογή προγράμματος από την κυβέρνηση». Αυτά για όσους επιμένουν ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές, όπως υποστηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. elli avatar
  elli 12/12/2012 18:11:12

  Είπε ακόμη ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα οδηγήσει σε απ'ευθείας ρευστότητα στην αγορά!
  Και ο νοών, νοείτω....
  Αλήθεια τι έγινε με εκείνα τα 550 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να επιστρέψουν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο?

 2. Dal avatar
  Dal 12/12/2012 19:24:43

  Προβόπουλος: Η ύφεση σωρευτικά έχει φτάσει στο 24% !!!
  Και πού σε ακόμη.... Του χρόνου πάμε για 30%.

 3. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 12/12/2012 20:32:18

  Αληθεια, το μπιμπελο της ιδιωτικης ΤτΕ γιατι δεν μας ενημερωνει τι εγινε η ανακεφαλαοιοποιηση του Αλογοσκουφη; Ποσα λεφτα ηταν εκεινα και αν πληρωθηκαν; Ποσο ζημιωθηκε τοτε το Δημοσιο και ποσο τωρα με την νεα ανακεφαλαιοποιηση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.