#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2013 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσηςΤην έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης έλαβε η Ελλάδα και το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, το Euro Working Group έκρινε ότι η Ελλάδα πληροί τα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα. Το τελευταίο κριτήριο αφορά στη διαδικασία της κινητικότητας των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί με τροπολογία που θα καταθέσει, αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, θα ορίζεται ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα από το υπουργείο Παιδείας.

Το ποσό των 4 δισ. ευρώ, κατανέμεται σε 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF) και σε 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες. Στις 29 Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση του τμήματος της δόσης (ύψους 1,8 δισ. ευρώ) που αναλογεί στο Διεθνές Ταμείο.
Ε.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/07/2013 19:31:10

  Και για όποιον κάνει ότι δε το διάβασε και δε το κατάλαβε, ο Σαμαράς κατάφερε πριν μήνες με διαπραγμάτευση (αλλιώς δε γίνεται τέτοια σοβαρή αλλαγή στη δανειακή) τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών να επιστραφούν στο λαό μας. Έτσι έκανε και με τη μείωση ΦΠΑ. Και κατά τα λοιπά δεν διαπραγματεύεται έτσι;

  Τυφλοί καταντήσαμε οι Έλληνες και ελπίζουμε σε γελοίους και πράκτορες να μας λύσουν τα προβλήματα. Και με στραβομάρα στο μυαλό και την ψυχή στο σκοτάδι θα μείνουμε. Ώρα να καθαρίσουμε ψυχές και μυαλά αδέρφια. Τα 2 άκρα πάνε να μας κάνουν Συρία και Αίγυπτο και εμείς μαλώνουμε για κάτι που θα αλλάξει σύντομα. Ναι, ναι, την οικονομική κατάσταση του τόπου εννοώ. Αρκεί να βάλουμε το μυαλό σε ενέργεια και αρχές και αξίες ως οδηγούς. Μέχρι σήμερα και για 1-2 γενιές μόνο το χρήμα και η καλοπέραση ήταν οι αξίες του Έλληνα. Η αγάπη στην πατρίδα και η θυσία για το σύνολο ήταν ηλιθιότητα. Για αυτό καταντήσαμε ένα μπάχαλο που δε διορθώνεται ούτε με χούντα.

 2. Σ/ς avatar
  Σ/ς 24/07/2013 22:53:58

  Bάλτε πλάτη σ'αυτόν τον άνθρωπο που λέγεται ΣΑΜΑΡΑΣ.Θα το ξαναπω ήμαστε τυχερή που χειρίζεται αυτήν την κρίση ο εν λόγω.Φαντάζομαι αυτόν Πρωθυπουργό όταν τα πράγματα ήταν ποιό καλά.Πόσο καλύτεραθα ήταν το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα σήμερα. Μόνο να πεί στον Κυριάκο να μην έχει αυτό το ύφος του χαρούμενου όταν λέει θα απολύσει κόσμο.Λήγει συμπόνια δεν βλάπτει.

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 25/07/2013 09:09:46

  Έλεος!...κατάντησε παιδαριώδες αυτό το μαστίγιο-καρότο!...,Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, στο παρά πέντε πάντα κάτι θυμούνται οι μεν και κάτι ξεχνούν οι δε!...
  "Και είδα ο τυφλός, το πράσινο το φως, πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μιά χοντρή και λέει στα παιδάκια νιξ φαϊ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.