Πράσινο φως για να ανοίξουν τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές
02/10/2015 19:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινο φως για να ανοίξουν τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές

Κόλαφος για Τσίπρα και Σκουρλέτη

Κόλαφος για τον Τσίπρα και τον Σκουρλέτη ιδιαίτερα, είναι η απόφαση του ΣτΕ που δίνει το πράσινο φως για να ανοίξουν μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (299/2015) αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του κ. Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015) με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λπ.) της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ (σε σχηματισμό Ολομέλειας) με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του (προεδρεύων ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Ηλίας Μάζος) διατάσσει, την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).

Το ΣτΕ, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στάθμισαν την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλαν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων.

Ουσιαστικά πρόκειται για χαστούκι στην τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα η οποία προεκλογικά και προς άγραν ψήφων αποφάσισε το κλείσιμο των ορυχείων στις Σκουριές στέλνοντας μήνυμα στους ξένους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα της... δεύτερης φοράς αριστερά.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/10/2015 14:13:12

    Άλλωστε οι εκλογές τώρα τελείωσαν. Και οι δικαστές, Δ.Υ. είναι...

  2. Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. 03/10/2015 20:54:50

    Πάλι καλά να λέμε. Με τον Φλαμπουράρη θα ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας όμως; Ή ξέχασαν όλοι ότι ακόμη επίσημα και τυπικά δεν έχει απωλέσει τις μετοχές της εταιρίας που πήρε έργο δημοσίου από πέρυσι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.