02/12/2011 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποσό έως 200 δις θα παράσχουν οι κεντρικές τράπεζες μέσω ΔΝΤ

Η ευρωπαϊκή πρόταση να δρομολογηθούν δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πιθανότατα θα αποφέρει έως 200 δισ. ευρώ επιπλέον για την καταπολέμηση της κρίσης χρεών, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, στην συνάντηση της 29ης Νοεμβρίου του Eurogroup, ο διοικητής της ΕΚΤ, κ. Mario Draghi έδωσε το πράσινο φως για την επεξεργασία του προγράμματος. Με βάση την πρόταση, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα ανακυκλώνουν κεφάλαια μέσω του ΔΝΤ, πιθανότατα για την εγγύηση προληπτικών δανειστικών προγραμμάτων για την Ιταλία ή την Ισπανία, τις δύο χώρες που θεωρούνται οι πλέον ευάλωτες τώρα. Αυτή η ιδέα δίνει την δυνατότητα σε κυβερνήσεις πλούσιων χωρών όπως η Γερμανία που δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν κεφάλαια στις χρεωμένες χώρες, να επιτρέψουν την απελευθέρωση φρέσκων πηγών πιστώσεων, αφού δεν θα παραβιάζονται οι ρυθμίσεις της Ευρώπης, οι οποίες απαγορεύουν στις κεντρικές τράπεζες να προσφέρουν άμεσα χρηματοδότηση των προϋπολογισμών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 02/12/2011 16:07:45

  Που ακριβώς θα τα παράσχουν αυτά τα λεφτά?
  Εδώ στην Κρήτη έχουμε ένα ρητό: "Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει".

 2. Κ avatar
  Κ 03/12/2011 16:17:16

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΕΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΚΡΙΣΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.