#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/06/2011 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πολύ πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας» λέει ο Γκρίνσπαν

Αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει την κρίση εντοπίζει ο πρώην διοικητής της Fed, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και για την αμερικανική οικονομία."Οι πιθανότητες να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι ελάχιστες", κατά τον Αλαν Γκρινσπαν.

"Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να λειτουργήσει το πολιτικό σύστημα" με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίστεί η κρίση στην Ελλάδα, εκτίμησε ο έμπειρος τραπεζίτης μιλώντας στο Bloomberg.

"Το φάσμα της χρεοκοπίας είναι τόσο κοντά "ώστε σχεδόν πρέπει να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει διέξοδος" προσέθεσε ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την 20ετία 1987 - 2006.

Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν κάθε λόγο να τρέμουν μία τέτοια εξέλιξη, καθώς κατά τον ίδιο μερικές θα βρεθούν "με την πλάτη στον τοίχο".

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα μπορεί να ρίξει σε νέο κύκλο ύφεσης την αμερικανική οικονομία, είπε ο κ.Γκρίνσπαν, κάτι μάλλον απίθανο εάν δεν υφίστατο ως θέμα. "Δεν υπάρχει τέτοια δυναμική στο (σ.σ. οικονομικό) σύστημα σήμερα, που να υποδεικνύει ότι οδεύουμε προς διπλή ύφεση τύπου W", σημείωσε.

Η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ έχει ήδη "φρενάρει" από την ανησυχία των επιχειρηματιών για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, κάτι για το οποίο η Fed δεν μπορεί να κάνει κάτι, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της.

Ο κ.Γκρίνσπαν είναι πλέον ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων για επενδυτικούς κολοσσούς όπως η Pimco, η Deutsche Bank κ.ά. Η άποψή του είναι πάντα βαρύνουσα, καθώς θεωρείται ως "ο κορυφαίος κεντρικός τραπεζίτης που έζησε ποτέ", από άλλα στελέχη της αμερικανικής τραπεζικής αγοράς. Ο χαρακτηρισμός ανήκει στον πρώην αντιπρόεδρο της Fed Αλαν Μπλάιντερ. Εχει ωστόσο δεχτεί και σκληρή κριτική για την πολιτική χαμηλών επιτοκίων που προκάλεσε την κρίση στην αγορά ακινήτων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63153292

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/06/2011 12:36:42

  Ο πατέρας της "μητέρας όλων των φουσκών".
  Δηλαδή ο παππούς της φούσκας.
  Τον εμπιστεύεται κανείς;
  Έκανε αυτοκριτική πάντως, αλλά μόνον όταν κρεμόταν γύρω σχισμένα καουτσούκ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 17/06/2011 15:47:15

   Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από την χώρα που εκπροσωπείς... Είχε το θάρρος να πει ότι ήταν λάθος η κατάργηση του Glass Steagall (κάτι που στην χωρα που Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει δεν ξέρετε καν τι είναι...)

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 17/06/2011 13:15:23

  Εδώ ο σοσια-λησταράς Κουκουλόπουλος είπε ότι έχει συμφωνηθεί πτώχευση το 2013 ο Γκρίνσπαν τώρα το ανακάλυψε;

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ ΣΠΥΡΟΣ 17/06/2011 14:48:41

   Λες γι αυτό να μπήκε στην κυβέρνηση από το πουθενά?Για να κάνει πράξη αυτό που είπε?Ωχ μάνα μου,που τους βρήκαμε όλους αυτούς ρεεεεεεεεεε

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/06/2011 13:23:27

  O δημιουργός του καζινοκαπιταλισμού.

  Ο πρωτεργάτης της κατάργησης του Glass Steagall Act.

  Btw, στην Αγγλία σκέφτονται να τον επαναφέρουν σε κάποια μορφή του.

  Σαν εγχείριση διαχωρισμού εγκεφάλου σιαμαίων θα είναι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 17/06/2011 13:31:31

   Greenspan describes himself as a "lifelong libertarian Republican".
   (Greg; Steel, Emily (September 15, 2007). "Greenspan Book Criticizes Bush And Republicans". Wall Street Journal: p. A1). h**p://online.wsj.com/article/SB118978549183327730.html
   Βρέ κάποιους μου θυμίζει, κάποιους μου θυμίζει...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 17/06/2011 15:48:11

   κι όμως δεν κατάργησε το GS αυτός... O Clinton με τον Rubin τό έκαναν...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 17/06/2011 16:04:55

   Το κατήργησαν σε ρυθμό ρελαντί, η δουλειά έγινε με δόσεις:
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Act
   Το ήθελαν πολύ και είχαν επιμονή.
   Οι τελικοί "αυτουργοί": Τρείς Ρεπουμπλικάνοι επί προεδρίας Δημοκρατικού (Κλίντον), όπως σωστά θυμίζει ο Αρχαιοπτέρυξ.
   h**p://en.wikipedia.org/wiki/Gramm%E2%80%93Leach%E2%80%93Bliley_Act
   Το ήθελαν πολύ. Σε 9 χρόνια, λούστηκαν τα απόνερα - πολύ γρήγορα για τον χρόνο της ιστορίας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 17/06/2011 16:41:12

    και αυτός καμάρωνε χαμογελαστός στη φωτό όταν έπεφταν οι υπογραφές

    άλλο το ότι μετά παραδέχθηκε το γιγάντιο καλαμάρι που έφτιαξαν

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Θείος 17/06/2011 17:53:35

    δεν τα ξέρεις καλά, αλλά δεν πειραζει... Οι Γερμανικές τράπεζες ήταν το μοντέλο και δύο Αμερικάνικες ο αυτουργός. Ο Ρήγκαν ήταν κατά και άφησε μόνο το Rule 415.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/06/2011 13:38:20

  Άσκηση λογικής:
  Ωστόσο, "τον εμπιστεύονται επενδυτικοί κολοσσοί όπως η Pimco, η Deutsche Bank κ.ά." !
  Άρα το αρχικό λογικό ερώτημα μετασχηματίζεται ως κατωτέρω: "Πώς γίνεται να εμπιστεύεται κανείς τους επενδυτικούς κολοσσούς";

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/06/2011 14:04:00

  Ο Greenspan, είναι και σύμβουλος της Paulson Co, δηλαδή του Hedge fund που έχει "προσλάβει" την Goldman Sachs και σορτάρανε μαζί τα ...δικά της σύνθετα χρηματοπιστωτικά προιόντα στεγαστικών.
  Εκτός από τη νόσο των τρελών αγελάδων, έχουμε και τη νόσο των τρελών ακρίδων...

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/06/2011 14:23:16

  Paulson, Pimco, Deutsche Bank κτλ έχουν κοινούς συμβούλους!
  "Όλοι στο μπαλαούρο, στην ψειρού, σε κοινό κελλί", θά 'λεγε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ. "Για φοροδιαφυγή", χα, χα, όπως ο Άλ (όχι ο Πατσίνο, βέβαια).

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/06/2011 16:11:38

  Για ότι αφορά τα οικονομικά, προσπαθώ να "εκπροσωπώ" (λέω τώρα, ο έρημος "εκπρόσωπος"), όντως έναν ...Γερμανο-εβραίο.
  Επομένως δεν προσβάλλομαι καθόλου. Ελεύθερα Αρχαίε, ρίχτα!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/06/2011 17:54:25

  αν έχεις κάτι χρήσιμο να πεις είμαι όλος αυτιά

 9. δημης avatar
  δημης 17/06/2011 19:15:29

  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.....
  -ΕΔΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ......
  ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ...

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 17/06/2011 20:13:01

  Steve Forbes writes that: «Greenspan and Bernanke were the architects of this economic disaster and Ron Paul (END THE FED), was right all along.»
  ~ΝewWorldOrderReport

  Economic Hitman, John Perkins, reveals shocking truths about the Government:
  «U.S. USES DEBT AS A WEAPON TO TAKE OVER OTHER COUNTRIES»
  (American Empire = Corporatetocracy vs Democracy) ~RT Channel http://bit.ly/ivPjlO

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 20/06/2011 14:28:26

  John Perkins: H Eλλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων + Σχετικά με τη δημιουργία Κεντρικής Τράπεζας από τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.
  ~by ΒlackΜediterraneanPirate 08-06-2011 16:30 (sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/06/08/john-perkins/ πηγή: enet.gr & Eντυπη Εκδοση Ελευθεροτυπίας – Σάββατο 04-06-2011 (Συνέντευξη στον Νίκο Κατζηλάκη)

  Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος». Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.

  Σε περίπτωση που οι ηγέτες αρνούνταν να ενδώσουν, αντιμετώπιζαν απόπειρες δολοφονίας ή πραξικοπήματα, ένα σχέδιο που είδαμε να επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στη Λατινική Αμερική από τη δεκαετία του ’50 και έπειτα.

  Μεταμελημένος και αναστατωμένος από την εχθρότητα μεγάλου μέρους της παγκόσμιας κοινότητας κατά των ΗΠΑ, όπως δηλώνει, τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον μηχανισμό τον οποίο υπηρέτησε.

  Ο Τζον Πέρκινς, στη συνέντευξη που ακολουθεί, δηλώνει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ελλάδα έχει πέσει θύμα των «οικονομικών δολοφόνων», με απώτερο στόχο «τη θέσπιση ενός παγκόσμιου κεντρικού τραπεζικού συστήματος» και ενός «παγκόσμιου νομίσματος». Κατά τον Πέρκινς, η επίθεση στη Λιβύη έχει τους ίδιους στόχους μιας και «τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολλάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου».

  * Κύριε Πέρκινς, έχει η περίπτωση της Ελλάδας ομοιότητες με τη δράση των οικονομικών δολοφόνων;

  **Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ξεκίνησε με την Ισλανδία πριν από δύο χρόνια και έφτασε σε εσάς, στην Ιρλανδία και άλλες χώρες. Εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της Ελλάδας, τέθηκε σε μια κατάσταση με υπέρογκο χρέος και η οικονομία της βρίσκεται σε τέλμα. Η όλη συζήτηση γίνεται για την επαναχρηματοδότηση του χρέους.

  Η Ελλάδα θα παραιτηθεί

  Η πρόθεση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς. Είναι μια συνηθισμένη τεχνική των οικονομικών δολοφόνων ώστε να φέρουν μια χώρα στα χέρια της «εταιρειοκρατίας».

  Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπήρξαν παρασκηνιακές προσπάθειες να επιτευχθούν συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων πολιτικών, επιχειρηματιών και της τραπεζικής κοινότητας, δοσοληψίες ή και απειλές. Και όπως είδαμε με την υπόθεση Στρος-Καν, στείλανε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και σε όσους ηγέτες σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην «εταιρειοκρατία».

  * Δεν είναι ξεκάθαρο σε πολύ κόσμο το πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός. Θεωρητικά έχουμε ένα δυτικό πολιτικό και τραπεζικό σύστημα, αλλά και διάφορα φόρα όπου οι ηγέτες αυτού παρευρίσκονται συζητώντας. Είναι αυτή μία ενδοδυτική ή ενδοτραπεζική υπόγεια σύγκρουση ή κάτι άλλο;

  **Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους. Η δύναμη όλο και περισσότερο υπεισέρχεται στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Για να διατηρήσουν τη δύναμή τους, είτε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μ. Ανατολή ή την Κίνα, βασίζονται σε ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα και ένα σταθερό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ώστε να το πετύχουν.

  Την ίδια στιγμή, υπάρχει τρομερή πίεση για αλλαγή. Στη Λατ. Αμερική, την τελευταία δεκαετία έχουν εκλεγεί 10 πρόεδροι που σε διαφορετικούς βαθμούς αντιστέκονται στην «εταιρειοκρατία», και σε χώρες όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ελέγχονταν από στυγνούς δικτάτορες, βοηθούμενοι από τη CIA. Επίσης, η Μ. Ανατολή εκρήγνυται και η Κίνα δυναμώνει.

  Οπότε υπάρχει μεγάλη αντίσταση παγκοσμίως. Και λόγω αυτού, το status quo, το κατεστημένο, πεισμώνει, στυλώνει τα πόδια του. Οπότε αυτή τη στιγμή η «εταιρειοκρατία» κάνει τα πάντα να υπονομεύσει οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να την απειλήσει και συγχρόνως να θεσπίσει ένα παγκόσμιο νόμισμα, το δολλάριο, σίγουρα βλέπουμε μια αποδυνάμωση του ευρώ ως αποτέλεσμα, και επίσης να θεσπίσει ένα παγκόσμιο κεντρικό τραπεζικό σύστημα.

  * Οπότε θα λέγατε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τα πρώτα δείγματα ενός είδους φασισμού;

  **Είναι ένας όρος, αλλά ο κίνδυνος εδώ είναι ότι συνδέουμε τον φασισμό με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Στις ΗΠΑ έχουμε μια δυσκολία στη χρήση του όρου κομμουνισμός ή σοσιαλισμός επειδή είναι συνδεδεμένος με τον Στάλιν. Η Ευρώπη δεν έχει την ίδια παράδοση. Αλλά σίγουρα οι πολυεθνικές κυβερνούν. Δεν είναι απλώς μια συνεργασία κυβερνήσεων και εταιρειών.

  Σήμερα οι πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν τον κόσμο. Λίγο παλαιότερα, θρησκευτικές οργανώσεις είχαν αυτή τη δύναμη, αργότερα τη σκυτάλη πήραν κυβερνήσεις, και κάποιες ήταν φασιστικές, κάποιες δημοκρατικές, άλλες δικτατορικές, οι οποίες ανταγωνίζονταν για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις αγορές. Αλλά σήμερα, οι κυβερνήσεις αντικαταστάθηκαν από τις εταιρείες, οι οποίες εξαγοράζουν τους πολιτικούς. Κανείς δεν μπορεί να εκλεγεί σε σημαντικό πολιτικό πόστο στις ΗΠΑ χωρίς τη χρηματοδότησή τους.

  Ελέγχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, και στην πραγματικότητα παίρνουν τις αποφάσεις. Εάν κάποιος τους στέκεται εμπόδιο, τον καταστρέφουν με διάφορους τρόπους.

  * Παραφράζοντας, λοιπόν, λέτε ότι έχουμε μια παρακμή της Δημοκρατίας.

  **Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια. Από την άλλη, η Δημοκρατία δυναμώνει στη Λατ. Αμερική και κατά τη γνώμη μου υπάρχει αυτή τη στιγμή μια λαϊκή προσπάθεια εκδημοκρατισμού στη Μ. Ανατολή, η οποία βρίσκει μεγάλες αντιστάσεις. Ακόμη και στις ΗΠΑ βλέπουμε κόσμο να αντιδρά στις οικονομικές αλλαγές και κινήματα που προσπαθούν να επαναθεσπίσουν τη Δημοκρατία.

  Η «εταιρειοκρατία», λοιπόν, έχει μεγάλες δυσκολίες να διατηρήσει τη δύναμή της ή να αποκτήσει περισσότερη. Υπάρχουν λοιπόν πολλά κινήματα και αντικινήματα παγκοσμίως.

  Κάντε ό,τι το Εκουαδόρ

  * Υπάρχει συζήτηση στην Ελλάδα για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ώστε να ελεγχθεί πόσο από το χρέος είναι απεχθές, στα πρότυπα αυτού που θέσπισε ο Ραφαέλ Κορέα στο Εκουαδόρ. Ποια είναι η γνώμη σας;

  **Συμφωνώ απολύτως με τη θέσπιση αυτού. Και βλέπουμε την Ισλανδία να αντιστέκεται σθεναρά, η οποία έπειτα από δημοψήφισμα αρνήθηκε να πληρώσει το χρέος της. Ο Ραφαέλ Κορέα, τον οποίο σέβομαι πολύ ως ηγέτη, είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ΗΠΑ διότι είναι καπιταλιστής, έχει διδακτορικό οικονομίας από αμερικανικό πανεπιστήμιο, είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποκαλέσουμε κομμουνιστή.

  Το χρέος του Ισημερινού δημιουργήθηκε από υποστηριζόμενους από τη CIA δικτάτορες τη δεκαετία του ’70. Το χρέος είναι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, των δικτατόρων, αλλά όχι του λαού του Ισημερινού. Οπότε ο Κορέα αντιστέκεται σθεναρά, και φυσικά πριν από έναν χρόνο η CIA προσπάθησε να τον ανατρέψει ανεπιτυχώς.

  Το ίδιο έγινε στην Ονδούρα με τον πρόεδρο Σελάγια, ο οποίος προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά ανατράπηκε. Οι λαοί πρέπει να στηρίξουν ηγέτες που θα αντισταθούν και που θα αναπτύξουν συμμαχίες με χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια προβλήματα.

  Εάν η Ελλάδα ενεργήσει μόνη, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλά εάν συμμαχήσει με την Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή, χώρες της Λατ. Αμερικής και της Αφρικής, θα ενισχύσει τη θέση της.

  * Πώς κρίνετε την υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος-Καν;

  **Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά γνωρίζω ότι η ζωή του καταστράφηκε. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κατέβει στις προσεχείς γαλλικές προεδρικές εκλογές. Δεν ξέρουμε την αλήθεια για το κατά πόσον είναι ένοχος ή όχι, δεν έγινε δίκη. Γνωρίζω όμως ότι καταδεικνύει πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις έναν δημόσιο αξιωματούχο. Οπως έχω γράψει στα βιβλία μου, άτομα όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σημαντικοί πολιτικοί ανά τον κόσμο, είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

  Με σφαίρα ή με… Μόνικα

  Παλαιότερα, τον καιρό του Τζον Κένεντι για παράδειγμα, έπρεπε να πυροβολήσεις έναν πρόεδρο για να τον δολοφονήσεις. Ολοι ήξεραν ότι ο Κένεντι είχε εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις, αλλά ήταν αποδεκτό, οπότε έπρεπε να τον ρίξουν με μια σφαίρα. Ξεκινώντας όμως με τον Κλίντον, και τη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι, άρχισαν οι δολοφονίες «προσωπικότητας».

  Και τώρα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, βλέπουμε ότι ένα άτομο μπορεί να καταστραφεί ολοκληρωτικά απλώς λόγω μιας κατηγορίας. Δεν ξέρουμε αν αυτή η κατηγορία είναι αληθινή ή όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή μιας και η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε ανεξαρτήτως αλήθειας.

  * Εικάζεται ότι η υπόθεση έχει να κάνει με τον «ανταγωνισμό» δολλαρίου-ευρώ και ότι ο Στρος-Καν είναι υποστηρικτής του ευρωπαϊκού νομίσματος. Εχει βάση η εικασία κατά τη γνώμη σας;

  **Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά προστατευτικές με το δολλάριο, πιστεύω ότι είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε πόλεμο στη Λιβύη. Ο Καντάφι προσπαθούσε να πείσει τις αφρικανικές χώρες να ιδρύσουν ένα παναφρικανικό νόμισμα, το «χρυσό δηνάριο», και να πουλάει πετρέλαιο σε αυτό το νόμισμα αντί του δολλαρίου, όπως κάναμε πόλεμο στον Σαντάμ ο οποίος ήθελε να πουλάει το πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα. Είναι απόλυτα πιθανό.

  Δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση, αλλά λέω ότι τα άτομα που υποστηρίζουμε στη Λιβύη υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μια Κεντρική Τράπεζα που θα συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. διατηρώντας το δολλάριο ως νόμισμα συναλλαγής πετρελαίου. Και φαίνεται ότι οι αποκαλούμενοι αντάρτες εργάζονται για να προστατέψουν τα συμφέροντα της «εταιρειοκρατίας», τα οποία απειλούσε ο Καντάφι.

  Είναι δύσκολο να συμπαθήσεις τον επικεφαλής του ΔΝΤ, το οποίο είναι ένα εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων. Οπότε δεν συμπάσχω με τον Στρος-Καν ως πρόεδρο του ΔΝΤ. Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν καταστρέφεις κάποιον πολιτικά απλώς με μια κατηγορία χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτε.

  Οι επιπλοκές όμως από την αδυναμία ενός προσώπου σε θέση ισχύος είναι πολύ επικίνδυνες διότι σημαίνει ότι όποιος βρίσκεται σε παρόμοιες θέσεις εξουσίας πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ότι εάν ενοχλήσει την «εταιρειοκρατία», μπαίνει σε κίνδυνο.»
  ♠ ♠ ♠

  .. «Η Υπηρεσία Μυστικής Ασφάλειας με υπέβαλε σε εξετάσεις προσωπικότητας και tests αλήθειας και διαπίστωσε συγκεκριμένες αδυναμίες του χαρακτήρα μου. Είναι οι τρεις μεγαλύτερες αδυναμίες του πολιτισμού μας: χρήμα, δύναμη και σεξ. Η Yπηρεσία με προσέλαβε καθώς θεώρησε ότι θα γινόμουν καλός οικονομικός δολοφόνος.» ~John Perkins

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.