05/10/2012 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιός θα πάρει τα Κρατικά Λαχεία;

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για τα Κρατικά Λαχεία, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ξεκινά το τελικό στάδιο της δεύτερης φάσης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο διαγωνισμός αφορά στη μεταβίβαση του δικαιώματος επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.

Σε αυτό το στάδιο, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους συμμετέχοντες να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, στη βάση του τελικού κειμένου της Σύμβασης Παραχώρησης, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ στις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τον προτιμητέο πλειοδότη επενδυτή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Ενδιαφέροντος.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 υποβλήθηκαν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από την Österreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H., τη σύμπραξη των εταιρειών Sisal S.p.A., Damco Energy S.A. και Damlot Α.Ε. και τη σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l.,  Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.

Μετά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα να προκρίνει και τους τρεις υποψηφίους στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας στις 11 Ιανουαρίου 2012.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. zame avatar
    zame 05/10/2012 21:24:10

    ..και με πολλαπλο.. ΤΖΑΚ-ΠΟΤ..μαλιστα !

  2. θησεας avatar
    θησεας 06/10/2012 14:06:40

    ποιος τυχερος θα τα παρει ο Κ......ς ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.