Ποιοι θα πληρώσουν τον ΦΜΑΠ;
15/02/2015 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι θα πληρώσουν τον ΦΜΑΠ;

Περαστικά σε όλους μας. Και σε άλλα με υγεία.

Σιγά – σιγά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα!

Τον ΦΜΑΠ βρε κουτά, θα τον πληρώσουν όσοι διαθέτουν παραπάνω ακίνητα εκτός πρώτης κατοικίας, καθώς το (όποιο) αφορολόγητο αφορά μονάχα την πρώτη κατοικία.

Δηλαδή, ένας με πρώτη κατοικία ας πούμε αξίας 180.000 ευρώ δεν θα πληρώσει ΦΜΑΠ, ενώ ένας με πρώτη κατοικία αξίας 70.000 ευρώ και ένα άλλο ακίνητο (κληρονομιά στο χωριό ας πούμε) αξίας 50.000 ευρώ, θα πληρώσει ΦΜΑΠ για το δεύτερο ακίνητο, κι ας έχει συνολική περιουσία μικρότερη από τον πρώτο.

Αυτό είναι ένα απτό παράδειγμα φορολογικής δικαιοσύνης αλά ΣΥΡΙΖΑ.

Και, σημειώστε, καθώς οι περισσότερες κύριες κατοικίες θα εξαιρεθούν από τον φόρο, ακόμη και οι πολύ μεγάλες, αφού θα πληρώσουν φόρο μονάχα για την ΕΠΙΠΛΕΟΝ του αφορολόγητου ποσού αξία τους, οι υπόλοιποι που τυχαίνει να διαθέτουν κάποιο δεύτερο ή τρίτο ακίνητο θα πληρώσουν το μάρμαρο και για τους πρώτους, άρα φόρο πολύ (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) μεγαλύτερο από αυτόν που πλήρωναν με τον ΕΝΦΙΑ.

Αλλιώς, δεν βγαίνουν τα όβολα, καθώς αυτοί που διαθέτουν πραγματικά μεγάλες περιουσίες στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο πολλοί.

Περαστικά σε όλους μας. Και σε άλλα με υγεία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 15/02/2015 18:32:39

  Ένα τοις χιλίοις με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες μαζί με την πρώτη κατοικία,είναι λιγότερα χρήματα από δύο τοις χιλίοις χωρίς την πρώτη κατοικία,αλλά με περιουσιολόγιο(αποδεικτικό της φοροδοτικής ικανότητας κατά Τσίπρα) και μάλιστα πολύ περισσότερα χρήματα.Ίσως χρειασθεί να πληρώσουμε και εκτιμητή αξίας των παλαιών εικόνων,που έχουμε κληρονομικά στα σπίτια μας,που τις είχε αγοράσει ο παππούς μας .

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/02/2015 00:05:59

  Άδικος ο ΕΝΦΙΑ έιπατε; Περαστικά μας!

 3. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 16/02/2015 11:14:37

  Ε ρε γλέντια...! Σε λίγο που θα κατακαθίσει η σκόνη και θα δούμε λίγο πέρα από τη μύτη μας, τότε θα καταλάβουμε τι εστί βερύ(ί)κοκο.

 4. Παπά Μάρα avatar
  Παπά Μάρα 17/02/2015 13:50:17

  Αν κάποιος περίμενε κάτι διαφορετικό σημαίνει ότι ζει στη χώρα των ονείρων. Και έρχονται κι άλλα. Θα δώσουν το αφορολόγητο των 12.000 σε όλους αλλά από τα 12.000 πιθανότατα θα αναστενάξουν όλοι και ας λέγεται σήμερα ότι θα επιβαρυνθούν αυτοί που εχουν εισοδήματα πάνω από 20.000, ο λόγος; μα αλλιώς δε θα βγαίνει με τίποτα ο λογαριασμός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.