10/12/2010 19:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποινική δίωξη της ασφαλιστικής VDV LEBEN International

Την ποινική δίωξη της ασφαλιστικής εταιρείας VDV LEBEN International A.A.E.Z. με αιτιολογικό ότι παραποιούσε τα οικονομικά της στοιχεία ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στον αέρα  τρεισήμισι χιλιάδες ασφαλισμένοι στην Ελλαδα και άλλοι εξίμισι χιλιάδες έλληνες ασφαλισμένοι στη Γερμανία

Η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναλογιστικής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρέπεμψε στον εισαγγελέα Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της, διότι εμφάνιζαν ψευδή εικόνα για την πραγματική οικονομική της κατάσταση και χρηματοοικονομική της θέση, κατά παράβαση της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 42α του Κ.Ν. 2190/20.

Ειδικότερα μετά τον ετήσιο έλεγχο οικονομικής χρήσης 2009 διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παρουσίαζε ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία - μετοχών και ομολόγων - στον ισολογισμό της, ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Damokles avatar
  Damokles 11/12/2010 22:09:29

  Ζήτω η ιδιωτική ασφάλιση. Κανένας υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων σε αυτό το άρθρο;... τσ τσ τσ... Αφού "το ιδιωτικό είναι και καλό"...

 2. THEOGREECE avatar
  THEOGREECE 12/12/2010 23:53:13

  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι από αρχαιοτάτων χρόνων και εις τον αιώνα τον άπαντα . Ποτέ από την ουρά . Όταν οι ελεγκτές του υπουργείου κάθε χρόνο που έχουν υποχρέωση να ελέγχουν τις εταιρείες απαιτούν και τα παίρνουν για να μην τις κλείσουν πως να βγουν οι εταιρείες ??? αντί να κοιτάνε την δουλειά τους , κοιτάνε πως θα βρουν τα λεφτά για το λάδι . τι να κάνουμε έχουμε ααα ποιότητα παραγωγής λαδιού στην χώρα μας .

 3. BABIS avatar
  BABIS 13/12/2010 09:57:12

  Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι το υπουργείο. Όλα ανύπαρκτα. Το κάθε κόμα κράτος είχε τους δικούς του ανθρώπους και οι δικοί του άνθρωποι το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν οι τσέπες μέσα σε 4 χρόνια. Μετά απο αυτά ποιος ζεί και ποιος πεθαίνει.

 4. grigoris avatar
  grigoris 13/01/2011 11:51:26

  καπως πρέπει να δραστηροποιηθούμε και εμείς οι ασφαλισμένοι. Καλά θα ήταν να γίνει μια ομάδα αγώνα, κατα της εν λόγω εταιρίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.