#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2012 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποια είναι η αξία των χαρτονομισμάτων σε δραχμές που δεν έχουν ανταλλαχθεί;Την πρώτη Μαρτίου λήγει η δεκαετής προθεσμία για την ανταλλαγή δραχμών με ευρώ. Γεγονός που αυτομάτως συνεπάγεται ότι μετά την 1η Μαρτίου τα μη ανταλλαγμένα τραπεζογραμμάτια θα έχουν μόνο συλλεκτική αξία.

Από μια μικρή έρευνα που πραγματοποίησα στο διαδίκτυο κατέληξα στο μη ασφαλές συμπέρασμα λόγω έλλειψης επαρκών και αντικειμενικών στοιχείων, που μπορεί και να επαληθευθεί όμως, ότι ένα 2% περίπου της αξίας των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούσαν σε δραχμές δεν έχει ανταλλαχθεί ακόμη σε ευρώ.

Δεν γνωρίζω το μέγεθος της αξίας των χαρτονομισμάτων σε δραχμές που κυκλοφορούσαν μέχρι το 2002 ούτως ώστε να γνωρίζω σε τι αντιστοιχεί το 2% αλλά θεωρώ ότι αξίζει να διερευνηθεί.

 

Άξιο διερεύνησης είναι επίσης το τι προβλέπεται για το ποσό ή την αξία αν θέλετε που δεν έχει ανταλλαχθεί.  Διαγράφεται; Πιστώνεται στο Ελληνικό Δημόσιο; Η δεύτερη περίπτωση είναι και η επιθυμητή βέβαια.

 

Όπως και να είναι η κατάσταση θεωρώ καλό να αναδειχθεί το θέμα. Πού ξέρετε, ίσως να βρεθούν απ' αυτή την υπόθεση κάποια εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του προϋπολογισμού.

 

Σας παρακαλώ να πράξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ε. Π.

FactorX: επειδή ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το θέμα παρακαλώ όλους τους ειδικευμένους οικονομολόγους του site να προσφέρουν τα φώτα τους

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κριτων avatar
  κριτων 14/02/2012 21:37:09

  Αντι να ψαχνουμε ψυλλους στ αχυρα ο λαος πρεπει να ξυπνησει γι αλλη μια
  φορα και να αναγκασει την παντα απουσα απο καθε εθνικη κριση ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  να συνεισφερει με την τεραστια και καλα κρυμμενη περιουσια που κατεχει
  στην αποπληρωμη του χρεους .
  Ωραια δουλευουν τον αμορφωτο κοσμακη με το εργο που επιτελουν οι μητροπολεις
  δινοντας τροφιμα και ρουχα σε πτωχους που ειναι πληρωμενα απο εμας χωρις αυτοι να δινουν ουτε ενα ευρω.
  Ζητω η τρακα και η κοροιδια.
  Το μονο που φροντισε ο αρχιεπισκοπος αρον αρον ηταν να μην κοπουν οι μισθοι
  των παπαδων.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ κριτων 14/02/2012 22:15:47

   χαχαχα θεός... Ὅσο ἐσὺ θὰ ψάχνεις τὴν "καλὰ κρυμμένη περιουσία" τῆς μοβόρας Ἐκκλησίας, μπορεῖς νὰ μᾶς παραχωρεῖς τὸ 60% τοῦ σημερινοῦ μισθοῦ σου μὲ ἀντάλλαγμα τὸ 60% τῆς ἀμύθητης καλὰ κρυμμένης περιουσίας, ὅταν τὴ βρεῖς;;;

   Ὅσοι πιστεύουν ἀκόμα στὴν... ἀμύθητη καὶ... ἀφορολόγητη (3 ἐκ. εὐρὼ φόροι, φορολογοῦνται καὶ τὰ... ὀρφανοτροφεῖα) περιουσία τῆς ἐκκλησίας καλοῦνται νὰ τὴν... διαχειριστοῦν. Κρατᾶνε ὅ,τι περισσέψει!


   http://www.antibaro.gr/node/3350

   http://palio.antibaro.gr/religion/stalidis_periousia.php

   http://romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10852%3A2012-02-07-10-02-21&catid=13

   (YΓ Ἀμὰν πιά, οἱ χυδαῖοι ἀντικληρικαλιστὲς (father issues?) δὲν κωλώνουν πουθενά, ἀκόμα καὶ στὶς πιὸ δύσκολες στιγμές.)

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ κριτων 14/02/2012 22:27:17

   Γελοιοδέστερο ισχυρισμό από αυτόν (ότι δήθεν η Εκκλησία είναι «παντα απουσα απο καθε εθνικη κριση») δεν έχω ακούσει.

   Όσο για την περιουσία της, το 95% και πλέον η Εκκλησία το έδωσε στο κράτος σε καιρούς δύσκολους και βλέπουμε πώς εκείνο το αξιοποίησε. Ας δώσουμε και το εναπομείναν 5% στον Σηφουνάκη (που η γυναίκα του χρωστάει μισό δις ευρώ στο δημόσιο) να το διαχειριστεί, για να δούμε καλό. (Να φαγωθεί σε τίποτα ΜΚΟ για την πολυπολιτισμικότητα δηλαδή ή να το κατάσχουν οι Γερμανοί μια κι έξω.)

   Κατά τα άλλα, φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά που γράφεις ότι δεν γνωρίζεις καν τί είναι η Εκκλησία. Εκκλησία δεν είναι μόνο ο κλήρος είναι και ο λαός μαζί. Τα χρήματα που μαζεύει η εκκλησία εισφέρονται εθελοντικά και πάνε από τον λαό στον λαό. Άρα εσένα δεν σου πέφτει λόγος. Επίσης, από την εμπειρία μου, όσοι παίζουν την κασέτα της παπαδοφαγίας, είναι συνήθως οι χειρότεροι φαρισαίοι, που δεν βοηθάνε ποτέ κανέναν και δεν δίνουν ούτε του Αγίου νερό.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΜ 14/02/2012 22:55:23

    Ἀπό τήν μεγάλη περιουσία πού εἶχε ἡ Ἐκκλησία,τῆς ἒχει ἀπομείνει τό 4%,ἐκ' τοῦ ὁποίου μόνο τό 2% τῆς ἀποφέρει ἒσοδα.Οἱ δέ Ἐνοριακοί Ναοί συντηροῦνται ἀπό τά χρήμα τα πού δίνουμε ἐμεῖς ὁ ἀπλός λαός,ἀπό αὐτά δέ τά χρήματα πρέπει νά πληρωθοῦν οἱ πάγιοι λογαριασμοί(ρεύμα,νερό ΟΤΕ), οἱ μισθοί ὑπαλλήλων της(ψαλτῶν,νεοκώρων), οἱ εἰσφορές πρός τό κράτος(ΕΤΑΚ, Δηλώσεις φόρου εἰσοδήματος) οἱ εἰσφορές πρός τίς ἐκάστοτε Μητροπόλεις (Μητρ.Μέγαρο,Ραδιοφωνικός Σταθμός,Γενικ.Φιλ.Ταμεῖο κ.λ.π.), οἱ εἰσφορές πρός τήν Ἱερά Σύνοδο(Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.,Ἀποστολική ΔιακονίαΣυνοδικό Μέγαρο,χαρτόσημο 4% ἐπί τών τιμολογίων γιά διάφορα ἒργα πού θά τελέσει ἢ ἀγορές πού θά κάνει),καί νά διατηρεῖ φιλανθρωπικό ἒργο(συσσίτια, πληρωμές λογαριασμῶν ἀπόρων,βοήθεια σέ εἶδος κ.λ.π.)...Εἶπε κανείς λοιπόν πῶς δέν πληρώνει ἡ Ἐκκλησία...

    • FM avatar
     FM @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/02/2012 00:59:29

     Σωστός
     Από ποιό χωριό είσαι;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ FM 15/02/2012 01:38:05

      Μεσόγειο τό χωριό μου.Καί σύ Τσιριγώτης;

     • FM avatar
      FM @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/02/2012 11:52:17

      Τσιριγώτης από Λιβάδι

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ FM 15/02/2012 13:43:07

      Ὂπα; καλῶς τό πατριωτάκι.Χαίρομαι πού δυναμώνει ἡ φωνή μας ἐδῶ μέσα!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ κριτων 14/02/2012 23:10:14

   κριτων ,το 'παιξες και το 'χασες.

  • http://chomatery.blogspot.com avatar
   http://chomatery.blogspot.com @ κριτων 15/02/2012 14:48:29

   η Εκκλησία πολλές φορές έχει δώσει από την περιουσία της σε κρίσιμες περιστάσεις για το έθνος. Αμάν, πιά μ' αυτόν το δραγώνειο λαϊκισμό!!!!!

  • Ρομαντικος avatar
   Ρομαντικος @ κριτων 15/02/2012 15:33:08

   Κριτωνα, μην τους ακους. Ειναι ολοι γαλουχημενοι με το "πιστευε και μη ερευνα". Αξιζουμε ο,τι παθαινουμε τελικα.

 2. Nick avatar
  Nick 14/02/2012 21:44:11

  Θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια από έρευνα της ΤτΕ έχει υπολογιστεί ότι η αξία των δραχμών που δεν έχουν ακόμη ανταλλαχθεί με Ευρώ τιμολογούνται γύρω στα 400.000.000 Ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα πιστώνονται ως κέρδος για τη ΤτΕ και όχι για το Ελληνικό Δημόσιο.

  Έτσι τουλάχιστον το θυμάμαι το ρεπορτάζ από τη τηλεόραση, και μάλιστα επ'αυτού είχε μιλήσει ο Γκαργκάνας.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/02/2012 22:08:32

  Ἐσύ φαίνεσαι ὃτι ἒχεις καλά δεμένο τό γάϊδαρό σου-καί μπράβο σου-,ὁπότε δέν θά βρεθεῖς ποτέ στήν ἐξευτελιστική ἀνάγκη νά σέ ταίσει ἢ νά σέ ντύσει ποτέ ἡ Ἐκκλησία ἀπό τήν τεράαααστια περιουσία της.Τώρα,ἂν δέν ''πληρώσεις'' ἐσύ καθόλου γιά νά δίνει τρόφιμα καί ρούχα στούς φτωχούς,ἒ δέν ἒγινε καί τίποτα, δίνουν πολλοί ''ἀμόρφωτοι''...

 4. anonymous avatar
  anonymous 14/02/2012 22:21:23

  Εγώ έχω κρατήσει όλα τα νομίσματα από χιλιάρικο και κάτω για σουβενίρ. Πεντοχίλιαρο και δεκαχίλιαρο δεν κράτησα διότι δε μου περίσσευαν.
  Δε νομίζω να είναι μεγάλο το ποσόν.

 5. Giwrgos P avatar
  Giwrgos P 14/02/2012 22:58:09

  To τι εστί εκκλησία, το γνωριζουμε όλοι μας, έθνη με μεγάλα ποσοστά θρησκευόμενου πληθυσμού, όπως της Ελλάδας και άλλων φονταμενταλιστικών φυλών και κρατών, όπως εκείνα της μέσης ανατολής, επιφυλάσσουν για το λαό τους την ίδια τραγικότητα. Γιατί όχι οι φινλανδοί, που δηλώνουν 10% θρήσκοι? Γιατί εμείς να τρώμε το αγγούρι της κρίσης και όχι αυτοί οι άπιστοι. Μήπως ο Ύψιστος μας δοκιμάζει, είμαστε τελικά εμείς οι εκλεκτοί του Θεού?, αμπρα κατάμπρα?. Η δουλειά της εκκλησίας όπως αυτή διαμορφώθηκε στα μαύρα χρόνια, παρέμεινεαπαράλλακτη. Να κρατάει τον όχλο στα σκοτάδια. Ο θεός είναι για τους ενήλικες, ότι είναι ο Αη βασίλης για τα παιδάκια. H εκκλησία δεν είναι απούσα απο την κρίση, ΕΙΝΑΙ κομμάτι της κρίσης, αλλά υποστηρίζει το κόμμα. Οι εκκλησίες πάντοτε υποστηρίζαν τα συντηρητικά κόμματα. (conservative parties) δεν ακούγεται και πολύ εύηχο αυτό το κονσέρβα-τιβ έτσι δεν είναι?

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Giwrgos P 14/02/2012 23:11:15

   Πώς ἀκριβῶς ''ΕΙΝΑΙ'' κομμάτι τῆς κρίσης ἡ Ἐκκλησία,δέν μᾶς τό κάνεις πιό λιανά;

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Giwrgos P 14/02/2012 23:11:57

   Giwrgakiii,οχι στα βαθια παιδι μου.

  • xenios avatar
   xenios @ Giwrgos P 15/02/2012 01:23:43

   Αγόρι μου η λογική σου σπάει κόκκαλα.
   Από το conservative γίνεται κονσέρβα με συντηρητικό ή άνευ; :D

   Για την κατάντια αυτού του τόπου, δεν ευθύνεται η εκκλησία, την κύρια και αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα κόμματα που και εσύ ψήφισες.

   Αν κρίνω και από το αντιεκκλησιαστικό σου μένος, πρέπει να είσαι κάργα προοδευτικός. Σε ενημερώνω λοιπόν κάργα οτιδήποτε, ότι αυτό το θέμα δεν αναφέρεται στην εκκλησιαστική περιουσία.

   Επί του ερωτήματος να πω, ότι το κέρδος είναι της Τράπεζας της Ελλάδος.
   Έτσι θα δίνει με ποιο άνεση 16 μισθούς και 120.000 εφ' άπαξ. :(

 6. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 14/02/2012 23:43:16

  Ἄσε ρὲ ΚΥΘΗΡΙΕ μὲ τὸν κάθε πικραμένο ποὺ βγάζει τὸ ἄχτι του... Ἀπορῶ μὲ τὸ σθένος σου, νὰ ἀπαντᾶς σὲ ἐπιχειρήματα τύπου "Γιατί εμείς να τρώμε το αγγούρι της κρίσης και όχι αυτοί οι άπιστοι. Μήπως ο Ύψιστος μας δοκιμάζει, είμαστε τελικά εμείς οι εκλεκτοί του Θεού?, αμπρα κατάμπρα?. Η δουλειά της εκκλησίας όπως αυτή διαμορφώθηκε στα μαύρα χρόνια, παρέμεινεαπαράλλακτη. Να κρατάει τον όχλο στα σκοτάδια. Ο θεός είναι για τους ενήλικες, ότι είναι ο Αη βασίλης για τα παιδάκια."

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/02/2012 00:33:21

   Ἒχεις δίκιο Ἀστυάνακτα,τήν ὣρα μας χάνουμε, γιατί ὃμως νά ἀκούγονται μόνο οἱ ἐκτρωματικές ἀπό ψεις γιά τήν Ἐκκλησία ἀπό ἀνθρώπους πού δέν ἒχουν καμμία σχέση μ' αὐτήν,καί νά διαστρεβλώνουν ἒτσι τά πράγματα...

 7. Stelios Pap avatar
  Stelios Pap 14/02/2012 23:56:45

  H εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία αλλά ούτε η ίδια γνωρίζει την αξία της αφού δεν έκανε σχεδόν τίποτε να την αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε.
  Μετά μάλιστα την λαμπρή ιδέα του Ανδρέα να μετατρέψει τον κλήρο σε full time δημόσιους υπαλλήλους την δεκαετία του 1980 με αντάλλαγμα κάποια χωράφια κ.τ.λ. που λίγοι γνωρίζουν που βρίσκονται, ο προυπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως για μισθούς και συντάξεις με εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Κάποια χρονιά ξεπερνούσαν τα 500 εκ. ευρώ αλλα δεν γνωρίζω ποιος είναι ο λογαρισμός σήμερα. Επι την ευκαιρία, ο κλήρος έχει μπει στα "ειδικά μισθολογια".

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Stelios Pap 15/02/2012 02:43:46

   Άλλη καραμέλα αυτή, η μομφή προς την Εκκλησία ότι «δεν αξιοποιεί την περιουσία της». Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι, έτσι και πάει να αξιοποιήσει η Εκκλησία πχ ένα οικόπεδο από κληροδότημα, ορμάνε απάνω όλοι μαζί, χλαμυδοφόροι σπονδάκηδες και προοδευτικοί κορμοράνοι, να το ματαιώσουν: να γίνει πάρκο/τζαμί/παιδική χαρά - οτιδήποτε! Αρκεί, με οποιοδήποτε πρόσχημα, να μην αξιοποιηθεί από την Εκκλησία. Οι ίδιοι μάλιστα πάνε και υπογράφουν ως κάτοικοι και σε άλλες περιοχές...

   Κι όποτε τυχόν καταφέρει παρόλα αυτά η Εκκλησία και αξιοποιήσει κάτι, οι εν λόγω φαρισαίοι κάνουν τριπλό άξελ και μέμφονται τους ιεράρχες ότι την είδαν μπίζνεσμαν (ενώ πριν τους κατέκριναν ότι δεν τα αξιοποιούσαν!).

   Δίπορτο κανονικό... Ή αλλιώς «τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου»...

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/02/2012 00:12:33

  Μην ανησυχείς, θα ξαναπαίξει λόγω εθισμού σε αυτό το είδος τζόγου. Ότι (όποιον) πιάσει...

 9. ektoras avatar
  ektoras 15/02/2012 10:39:39

  Ασχολείστε με την περιουσία της εκκλησίας αλλά καμία κουβέντα για την περιουσία των αρχιρεζίλιδων πολιτικών που την έχουν καλά κρυμμένη και μας κοροϊδεύουν και από πάνω. Ωραία , να δώσει η εκκλησία την περιουσία της , όποια της έχει απομείνει , να την διαχειριστού οι ανίκανοι και ανεπάγγελτοι πολιτικοί , απόφοιτοι του LSE που μας κατάντησανε να γίνουμε οι ζήτουλες της Ευρώπης . Αν γίνει αυτό τότε τα συσσίτια και την φιλανθρωπική της δράση ποιος θα την αναλαύει ; Μήπως ο Βενιζέλος με τα 3 εκ. ευρώ στις Τράπεζες (μόνο στην Ελλάδα) ή ο μέγιστος Παπακωνσταντίνου ; Αφήστε λοιπόν την εκκλησία ήσυχη και μην υιοθετείται τις απόψεις του άθεου και ανεκδιήγητου Σηφουνάκη και των ομοιών του , γιατί όταν όλα θα έχουν καταρρέυσει το μοναδικό αποκούμπι θα είναι η Εκκλησία !

 10. Στέφανος avatar
  Στέφανος 16/02/2012 00:08:08

  @ Kρίτων , Giwrgos P,
  Σε λάθος ιστολόγιο μπήκατε. Μήπως ψάχνατε το "Ροΐδη" , atheia, κτλ για την αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα σας και κατά λάθος ήρθατε εδώ ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.