02/01/2011 21:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποδαρικό με αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς

Αυξήσεις στα κόμιστρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φέρνει ο καινούργιος χρόνος, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αντίστοιχων Οργανισμών.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ακριβώς οι αυξήσεις των εισιτηρίων, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σημαντικές αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 70%, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος, στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της λογικής του Οργανισμού να φτάσουν τα κόμιστρα σε ύψος περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΚΤΕΛ. Ενδεικτικά, το εισιτήριο για το "ιντερσίτι", στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, από 36,30 ευρώ που είναι σήμερα αναμένεται να φτάσει στα 55,20 ευρώ, αυξημένο, δηλαδή, κατά περίπου 53%, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Καλαμπάκα, από 8,90 ευρώ που είναι σήμερα θα φτάσει τα 15,4 ευρώ, αύξηση περίπου 70%. Αισθητά μικρότερες αναμένεται να είναι οι αυξήσεις στον Προαστιακό.

Στη νέα χρονιά αλλάζει ριζικά το πλέγμα των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με καταργήσεις δρομολογίων, αλλά και ενίσχυση άλλων κερδοφόρων διαδρομών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.