02/01/2011 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποδαρικό με αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ (αυξήσεις αλλά και μειώσεις) και ανατιμήσεις στους λογαριασμούς φυσικού αερίου (για τους καταναλωτές της Αττικής) φέρνει το νέο έτος. Συγκεκριμένα, στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ οι ανατιμήσεις από 1ης Ιανουαρίου ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης κυμαίνονται από 1,4 έως 11,1 % (μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις στις χαμηλές καταναλώσεις) ενώ στις καταναλώσεις από 3000 κιλοβατώρες και πάνω, γίνεται μείωση 8,5 % (αντί για μείωση 13,8 %). Μειώσεις που κλιμακώνονται μέχρι 17 % επέρχονται και στα τιμολόγια για τις επιχειρήσεις.

Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου η αύξηση στα πάγια, επίσης από 1ης Ιανουαρίου, είναι 1,2 % ενώ ο λογαριασμός επιβαρύνεται και από την αύξηση του ΦΠΑ.

Εξάλλου, από τις 9 Ιανουαρίου αρχίζει η εφαρμογή του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων, το οποίο πρέπει να συνοδεύει όλες τις συμβάσεις αγοραπωλησιών καθώς και τις μισθώσεις ενιαίων κτιρίων. Για τις μισθώσεις μεμονωμένων ιδιοκτησιών (διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία) η υποχρέωση έκδοσης πιστοποιητικού αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/01/2011 22:24:52

  Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι στο κόκκινο επειδή, για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος, έτρωγε μέχρι τώρα ζημιές από τις ΑΠΕ, και (κατα πληροφορίες) "το ΔΝΤ" δεν επιτρέπει τέτοιες πρακτικές. Αυτή η αύξηση δεν είναι τίποτα. Θα ακολουθήσουν και άλλες.

  Το ρεύμα μας είναι από τα φτηνότερα στην Ευρώπη, χάρη στην ΔΕΗ, τους λιγνίτες και τα υδροηλεκτρικά. Οι αεριάδες "ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί" μπλόκαραν τον Αθανασόπουλο της ΔΕΗ από το να φτιάξει δύο μονάδες κάρβουνου, να λύναμε το πρόβλημα του δικού μας λιγνίτη (που έχουμε για άλλα 30, 50, 100, δεν ξέρω χρόνια). Βασικά θέλουν να ακριβύνουν το ρεύμα για να βγαίνουν οι ιδιώτες. (Ίδιο με την Εθνική και τισ μικρές τράπεζες).

  Ωστόσο, τα ονειροπαρμένα που μας κυβερνούν θέλουν Πράσινη Ενέργεια. Η Πράσινη Ενέργεια κοστίζει στον ΔΕΣΜΗΕ 2, 3, 5 και 9-10 φορές όσο η κανονική. Το 9-10 φορές είναι τα φ/β. Το 2-5 φορές είναι τα αιολικά. Επειδή δεν μπορεί να κρύβει συνέχεια ο ΔΕΣΜΗΕ, το ρεύμα πρέπει να ανέβει 50-70% πάνω από το σημερινό, για να ζήσουν οι κκ Μπιρμπίλη, Ζερβός, Τσιπουρίδης και Παπανδρέου τα ιδεολογικά τους όνειρα. (αν ξέχασα κάποιον ζητώ συγγνώμη -- αλλά οι άλλοι το κάνουν για την μάσα).

  Το πρώτο πράγμα που είπε αυτή η Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2008, ήταν "δεν θα ανέβει το ρεύμα το 2010, αλλά θα ανέβει το 2011". Πού το ήξερε;
  Ρωτώ: Πού το ήξρερε;

  Πρόσφατα η Μπιρμπίλη είπε "δισ. επενδύσεις σε ΑΠΕ το 2011". ΠΟΙΟΣ νομίζετε ότι θα τα πληρώσει. Το 50% και 60% αύξηση στο ρεύμα. Και σκεφτείτε τι κάνει αυτό σε περιβάλλον αυξημένου ΦΠΑ, κλπ.

  Η ΝΔ έχει μερίδιο της ευθύνης. Ψήφισε ναί στον νόμο Μπιρμπίλη περί ΑΠΕ. Ξυπνήστε. Εχετε ο καθένας 3-4 κολλητούς που σας τριβελίζουν για ΑΠΕ (τους ξέροω πουλάκια μου). Είναι κλέφτες και ψεύτες.

  Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ξεπουλημένο σοσιαληστικό κόμμα, και να το θυμηθείτε, ο πολύς κόσμος θα το καταλάβει από την τιμή του ρεύματος. Ούτε από του ΔΥ, ούτε από τους Πακιστανούς. Από το 2008 γκρινιάζω και από το 2009, παραθέτω στοιχεία αδιάσειστα και πιο σοβαρά από οτιδήποτε έχουν να επιδείξουν οι ένοχοι.

  Έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη, και είμαστε ΕΝΤΟΣ προδιαγραφών Κυότο. (Άσε που θα διαλυθεί το Κυότο). Η Δανία έχει το ακριβότερο και δεν είναι εντός προδιαγραφών. Τα πέρι φόρου κάρβουνου είναι μούφα. Δεν έχει παρά να επι η Κυβέρνηση "ΔΕΝ ΕΧΩ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΕΦΤΕΙΤΕ" στου κομισάριους. Δεν το λέει γιατί δουλεύει η μέθοδος Ζήμενς, που οταν δεν είναι λάδωμα, είναι ξεβράκωμα.

  Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι άλλη απάτη. Βρήκαν 100 λούστρους και τους έδωσαν δικαίωμα εκβιασμού. Μην φοβάστε δεν θα πυροβοληθεί κάποιος εν ώρα εργασίας (κρίμα), απλά θα δουλέψει το γρηγορόσημο. Και συγγνώμη, προσβάλω τους λούστρους... Οι λούστροι εργάζονται, και γυαλίζεις τα παπούτσια σου αν θέλεις. Αλήθεια... χάθηκαν οι λούστροι... Πιο εύκολο το μεροκάματο στα ενεργειακά του κυρίου Παπανδρέου.

  Αίσχος. Μόνο αυτό. Αίσχος. Και οι μεν Πασόκοι είναι σοσιαληστές. Η ΝΔ; Ή πίστεψε τις διαφημίσεις της Greenpeace;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.