23/03/2010 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλαφόν στα καύσιμα σε 8 νομούς για 3 εβδομάδες

Πλαφόν στα καύσιμα σε 8 νομούς για 3 εβδομάδες  από αύριο, επιβάλλεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Την απόφαση συνυπογράφουν οι 3 υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη και Μπιρμπίλη, κατόπιν εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Το πλαφόν θα επιβληθεί σε Φωκίδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Δωδεκάνησα, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασήθι.

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος - Κατά της επιβολής πλαφόν   Κατά της επιβολής πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές των καυσίμων τάσσεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι "αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει ανώτατη τιμή στα πρατήρια και αφήσει ανεξέλεγκτες τις τιμές των διυλιστηρίων και των εταιρειών θα πρόκειται για παραλογισμό και μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης των καταναλωτών".

    Με αφορμή πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προς την κυβέρνηση "λόγω κερδοσκοπίας", η ΟΒΕ αναφέρει ότι από το εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου που εκδίδει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές των καυσίμων δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

    Τονίζει πάντως ότι η επιβολή πλαφόν μόνο στους πρατηριούχους θα έχει σαν αποτέλεσμα κάποια πρατήρια να αγοράζουν σε τιμή που θα είναι ίση ή και μεγαλύτερη της ανώτατης λιανικής, με αποτέλεσμα να τίθενται εκτός αγοράς καθώς οι εταιρείες δεν έχουν ενιαία τιμή για τα πρατήρια αλλά τις καθορίζουν κατά βούληση ανά πρατήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 23/03/2010 20:53:50

    για να δούμε... το βιβλίο λέει ότι τα πλαφόν φέρνουν ελλείψεις...

  2. Orestios avatar
    Orestios 24/03/2010 01:02:20

    Μετά την κερδοσκοπία το πλαφόν έρχεται να την νομιμοποιήσει. Σοσιαλισμός πάνω από όλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.