31/08/2012 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο "επιθετικές" κινήσεις, θέλει ο Προβόπουλος στον τραπεζικό χώρο

Πιο γρήγορες και επιθετικές θα επιθυμούσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος τις διαδικασίες για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό χώρο, όπως είπε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε το μεσημέρι.

«Το λέτε… με μια βεβαιότητα. Τι υποκρύπτει αυτή η βεβαιότητα;» ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι τα πράγματα κινούνται. «Ανήκω σ' αυτούς, βέβαια, που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα. Αυτό είναι, νομίζω, θετικό. Στον τραπεζικό χώρο, έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων που, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ' οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό».

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει πώς εξελίσσονται τα πράγματα με την εποπτεία των τραπεζών.

«Είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό, πράγματι, προχωράει αρκετά γρήγορα», απάντησε ο κ. Προβόπουλος, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις.

«Θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν, βέβαια, και εκεί δυσκολίες, αλλά υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση να κινηθούμε γρήγορα. Και αυτό θα είναι θετικό, όταν προχωρήσει και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Decodex avatar
  Decodex 31/08/2012 19:21:17

  Φοβουνται μην τις κλεισει η ΕΚΤ...μετα τα νεα δεδομενα.

 2. δουρικός avatar
  δουρικός 31/08/2012 20:21:21

  προς κορυδαλλό...

 3. δημης avatar
  δημης 01/09/2012 00:16:00

  ΖΗΤΩ ΤΟ...ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ).........

 4. The Camel avatar
  The Camel 01/09/2012 01:59:04

  Στις δημόσιες σχέσεις σκίζει ο Προβόπουλος. Απο εποπτεία του τραπεζικού συστήματος όμως άστα καλυτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.