04/05/2010 16:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιέσεις για να ψηφισθούν τα μέτρα

Τον κίνδυνο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Εάν υπάρξουν παραλείψεις στο πρόγραμμα λιτότητας που αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι καταβολές θα σταματήσουν. Και τότε, η στάση πληρωμών θα απειλήσει και πάλι την Αθήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στέλεχος του Οίκου Moody’s σημειώνει στο Reuters ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δε σηματοδοτεί το τέλος της δημοσιονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» είναι εάν η χώρα μπορεί να προσαρμοστεί και να εκπληρώσει τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής,΄οπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί.

Στην ιστοσελίδα της η γερμανική «Bild», επικαλούμενη στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί μέχρι το τέλος του 2012 μέχρι και 150 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, η Ελλάδα θα επιδιώξει να βρει τα 40 δισεκατομμύρια απο την αγορά αλλά εάν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να βοηθήσουν οι χώρες της Ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 04/05/2010 16:43:11

    Τρελό σορτάρισμα στο χρηματιστήριο.
    Κάνουν πάρτυ οι κερδοσκόποι και οι εδώ υποστηρικτές τους που πόνταραν στην κατάρρευση της χώρας. Ο σύμβουλος του GAP κατακρίνει το ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.