Πειραιώς: Δημόσιες προσφορές για τους κατόχους υβριδικών τίτλων
15/10/2015 15:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πειραιώς: Δημόσιες προσφορές για τους κατόχους υβριδικών τίτλων

Ξεκίνησαν όπως όλα δείχνουν οι προαιρετικές δημόσιες προσφορές για τους κατόχους ομολόγων τραπεζών κύριας και μειωμένης εξασφάλισης με τα «εγκαίνια» να γίνονται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Με ανακοίνωσή της σήμερα, η τράπεζα γνωστοποίησε την υποβολή προαιρετικών δημόσιων προσφορών στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης και ομολόγων κύριας εξασφάλισης.

Η τράπεζα διαθέτει υβριδικούς τίτλους ονομαστικής αξίας 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατ. βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τίτλοι 200 εκατ. ευρώ αποτελούν το free float, και ομόλογα κύριας εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σε κυκλοφορία βρίσκονται τίτλοι αξίας 365 εκατ. ευρώ.

Οι κάτοχοι ομολόγων κύριας εξασφάλισης δεν διατρέχουν κίνδυνο απομείωσης με το υφιστάμενο θεσμικό καθεστώς αντίστοιχο κίνδυνο, παρά μόνο αν η τράπεζα οδηγηθεί σε εξυγίανση.

Μέχρι τις 9 το πρωί της 4ης Νοεμβρίου (ώρα Λονδίνου), οι κάτοχοι των παραπάνω ομολόγων θα γνωρίζουν τόσο τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα έχουν προκύψει από τη συνολική αξιολόγηση, όσο και το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα διενεργηθεί η Σύμβουλοι και ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι οι Deutsche Bank, UBS και Credit Suisse.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.