#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2011 15:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την κυπριακή Marfin


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραιτήθηκε από την Marfin και έδωσε στην δημοσιότητα της εξής ανακοίνωση:


Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της MARFIN POPULAR BANK και πρότεινα ως αντικαταστάτη μου τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά που μέχρι στιγμής εκτελούσε καθήκοντα μη εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.


 

Θεωρώ ότι οι Τράπεζες, εκτός από επιχειρήσεις επιδιώξεως κέρδους, έχουν κυρίως τη σημαντική αποστολή της στήριξης της οικονομίας με παροχή πιστώσεων για την επίτευξη ανάπτυξης και αποφυγή ύφεσης.  Το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση για την κατά 50% μείωση της αξίας των Ελληνικών Ομολόγων και της ευρωπαϊκής οδηγίας για 9% πρωτοβάθμια κεφαλαιακή επάρκεια μέχρι το τέλος του α΄εξαμήνου του 2012 έχει μπει κι αυτό στον προβληματισμό εάν τελικά οι τράπεζες θα μείνουν ιδιωτικές ή θα κρατικοποιηθούν εν όλω ή εν μέρει και με τι όρους.  Από τη στιγμή που είναι εντελώς βέβαιο ότι οι καταθέσεις στις Κυπριακές Τράπεζες είναι απολύτως εξασφαλισμένες από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, κύριος γνώμονας και προτεραιότητα αυτών των εξελίξεων πρέπει να είναι το συμφέρον της χώρας και του Κυπριακού λαού, ενώ δευτερεύουσα προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα των μετόχων των Τραπεζών.  Διατηρώ την πεποίθηση ότι τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της  ταυτίζονται σε αυτή τη φάση με τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, διότι συμφέρει τη χώρα να παραμείνουν οι Τράπεζες ιδιωτικές, αλλά αυτό θα το αποφασίσει τελικά η Κυπριακή Κυβέρνηση και η Βουλή.

 

Πιστεύω ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές Πρόεδρος της MARFIN POPULAR BANK δεν πρέπει να είναι ένας μεγάλος μέτοχος που με την παρουσία του να δημιουργεί πιθανόν προϋποθέσεις αντίθεσης συμφερόντων.  Επίσης δεν πιστεύω ότι οι Διοικήσεις πρέπει να αγωνισθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τις τράπεζες ιδιωτικές εάν αυτό είναι εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, διότι π.χ. μια πολιτική απομόχλευσης και μείωσης στοιχείων ενεργητικού για την μείωση κεφαλαιακών απαιτήσεων θα προκαλέσει ή θα επιτείνει μια ύφεση που θα πλήξει την Κοινωνία αλλά στο τέλος και τους ιδιώτες μετόχους των τραπεζών.  Εάν λοιπόν η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι οι Τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές πρέπει αυτό να γίνει με τέτοιους όρους ώστε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών να συνεχισθεί κανονικά.

 

Παρά την αποχώρηση μου από τη θέση του Προέδρου της Marfin Popular Bank για λόγους αρχών, παραμένω δίπλα στην Τράπεζα και θα υποστηρίξω πλήρως όλες τις ενέργειες της Διοίκησης.  Τέλος, εκπροσωπώντας το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Τράπεζας, εφ΄όσον οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα επιθυμούν και ευνοούν την περαιτέρω προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων θα προσπαθήσω να βοηθήσω και στις σχετικές διαδικασίες που θα δρομολογηθούν.  Την ίδια πρόθεση έχει εκφράσει και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας DUBAI FINANCIAL GROUP LLC.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 04/11/2011 15:19:46

  Πολύ "ρομαντικός" και "ιδεολογικός" λόγος, για να είναι αληθινός!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 04/11/2011 15:26:21

   Μυρισε μπαρουτι {κρατικοποιηση και κουμαντο αλλου ?}και την κοπανησε !

 2. νεφέλη avatar
  νεφέλη 04/11/2011 15:34:18

  ..μήπως... ράβει κουστούμι, εν όψει των αποψινών εξελήξεων;

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 04/11/2011 16:01:39

  Δεν ντρέπεστε πως λέτε τέτοια πράγματα για κοιταξτε την φωτογραφία πάνω δεν βλέπετε το φωτοστέφανο Άγιος άνθρωπος είναι

 4. theo1611 avatar
  theo1611 04/11/2011 16:06:06

  Δεν παραιτήθηκε από το Marfin Group στο οποίο παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος.

  Παραιτήθηκε από τη θυγατρική πρών Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου (Marfin Popular Bank) στην οποία ήταν μη εκτελεστικός Πρόεδρος.

 5. Κύπριος Μαχητής avatar
  Κύπριος Μαχητής 04/11/2011 16:14:05

  Ελάλην μου ψες ο Φκενής πως θε ν'αναλάβει τον ΑΠΟΕΛ τζιε να τον πα στη κορφη της Ευρώπης! Forza Apoelllllara!

 6. SOTPAP avatar
  SOTPAP 04/11/2011 16:28:04

  τελικά ο Κοσκωτάς έκανε καλό, πονήρεψε όλους τους επίδοξους "τραπεζίτες" και ένας ένας το σκάνε
  μετά τον Λαυρεντιάδη, ο Βγενόπουλος
  ποιος έχει σειρά;

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ SOTPAP 04/11/2011 16:37:39

   ..με τη διαφορά, ότι επί Κοσκωτά την πληρώσαν άδικα, οι αδαείς συνεργάτες του στη φυλακή, ενώ τώρα βλέπουμε πτωχευμένες επιχειρήσεις με καλοζωισμένους υπεράνω υποψίας, καλοζωισμένους, απερχόμενους....

 7. TED avatar
  TED 04/11/2011 17:15:45

  Ας μου επιτραπεί μια σύσταση: διορθώστε το στο σωστό "Παραιτήθηκε ο Βγενόπουλος από την κυπριακή Marfin", γιατί έτσι όπως είναι τώρα ο τίτλος και με τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν, δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται (ακόμα;) στην πραγματικότητα.

  • factorx avatar
   factorx @ TED 04/11/2011 19:37:34

   σωστό. ευχαριστώ

 8. Greek Voter avatar
  Greek Voter 04/11/2011 20:23:35

  Ο Σαμαράς δεν μίλησε για μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών;
  Ως εκ τούτου, δικαίως κάποιοι ετοιμάζονται.

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Greek Voter 05/11/2011 00:13:13

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ...σωθήκαμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.