19/08/2010 17:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων τραπεζών ζητεί ο ΣΜΕΧΑ

Επείγουσα παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφορικά με το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών, ζητά ο ΣΜΕΧΑ με υπόμνημά του το οποίο κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας και τον ΓΓ Αποκρατικοποιήσεων.

Ο ΣΜΕΧΑ κάνει λόγο για "σοβαρότατο και κατεπείγον ζήτημα εφαρμογής των κανόνων του υγειούς και ανόθευτου ανταγωνισμού στις αγορές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών".

Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα του "Βήματος" (17/8/2010) σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες φέρουν τις Morgan Stanley, Lazard, HSBC, Deutsche Bank, Credit Suisse και First Boston να συγκαταλέγονται στην λίστα των υποψηφίων συμβούλων για την αποτίμηση των ΑΤΕ, ΤΤ, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τραπεζας Αττικης, τονίζοντας ότι η επιλογή συμβούλων θα πρέπει να γίνει με διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση.

Ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι "εν προκειμένω, είναι σαφές ότι, όσον αφορά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών 'αποτίμησης', η επιλογή των συμβούλων πάσχει από αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. Εξού και τίθεται ζήτημα παράβασης των βασικών αρχών του κοινοτικού δικαίου, των ειδικότερων κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων και κυρίως των κανόνων ελεύθερου ανταγωνισμού".

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.