Παπούλιας: Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση...
03/04/2014 18:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπούλιας: Έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση...

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στους εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ

Με «ευχάριστα νέα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τους εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Αυτή τη φορά, μάλλον έχω ευχάριστα νέα να σας πω: η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Και όπως λένε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι, η Ελλάδα έχει βγει κατά 75%-80% από την κρίση. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Δεν μείνατε όμως και εσείς αμέτοχοι απ' αυτή την προσπάθεια του ελληνικού λαού. Προσπαθήσατε όσο μπορούσατε σε όλους τους τομείς. Ενθαρρύνατε τους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργήσατε μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός από τη δεύτερη μεγάλη πατρίδα σας προς την Ελλάδα. Αυτά είναι πολλά και σημαντικά» πρόσθεσε.

«Δεν μείνατε όμως εκεί. Εξακολουθείτε να παρακολουθείτε τα πράγματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως είναι το Κυπριακό, που μπαίνει σε μια καινούργια φάση. Και δεν πάει να πει ότι, επειδή μπαίνει σε μια καινούργια φάση, έχουν φύγει από την επίλυση του Κυπριακού τα προβλήματα που υπάρχουν. Και υπάρχουν προβλήματα. Και αυτά οφείλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να έχει απόψεις που δεν συμβαδίζουν και δεν συνάδουν με αυτό που υπεγράφη και από τις δύο πλευρές και που θέλει να το ερμηνεύει διαφορετικά η τουρκοκυπριακή πλευρά» σημείωσε.

«Νομίζω ότι και εδώ δεν θα πρέπει εσείς να καταθέσετε τα όπλα, να το παρακολουθείτε, να επεμβαίνετε και να ασκείτε πιέσεις εκεί που ξέρετε ότι μπορεί να πιάσουν τόπο. Το χρειαζόμαστε. Αυτό το κάνετε πάντοτε. Σας παρακολουθώ, σας παρακολουθούσα στο παρελθόν και σαν υπουργός των Εξωτερικών, έχετε καταγράψει πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας ή σπρώχνοντας τον αμερικανικό παράγοντα να πάρει θέσεις δίκαιες. Δεν λέγω φιλο-ελληνικές, λέγω δίκαιες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό επικαλούμαστε εμείς οι μικροί και αδύνατοι. Ένα όπλο έχουμε: τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, να τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Ακόμη, ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, για το ευχετήριο τηλεγράφημα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα που υπόσχεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας» σχολίασε.

«Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι' αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελευθέριος avatar
  Ελευθέριος 03/04/2014 19:49:44

  Ποιος τον ξύπνησε ρε παιδιά και έριξε και κατοστάρικο;

 2. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 04/04/2014 13:37:45

  -οπότε μπορεί να ξαναρχίσει η μισθοδοσία σου [άραγε είχε σταματήσει;]. -όσο για μας, προικοδότη της μιμής, άσε μας στο ζόρι μας, τουλάχιστον μη μας προκαλείς.

 3. Dimos avatar
  Dimos 04/04/2014 17:39:20

  Καλα, ο άνθρωπος αν πιστεύει αυτά που λέει δεν είναι στα καλά του. Λέγε, λέγε παραμύθια τα πίστεψαν και οι ίδιοι. Ας έρθουν να τα πούνε σε 2 εκτ κατεστραμμένους ανθρώπους και άλλα τόσα με κατεβασμένο το βιοτικό επίπεδο κατά 40%. Ας τα πούνε στην επόμενη γενιά "συνταξιούχων" χωρίς σύνταξη...

 4. Fiscal avatar
  Fiscal 05/04/2014 11:29:15

  Mάλλον εννοούσε ότι βγαίνουμε στις αγορές. Εξάλλου είναι γνωστό ότι πρώτα είναι οι αριθμοί και μετά οι άνθρωποι. Δυστυχώς....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.