25/09/2009 11:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανευρωπαϊκό διαβατήριο για τις αγορές μετοχών

Πρόταση για την αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας περί ενημερωτικού δελτίου στις κινητές αξίες υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της προστασίας των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, η οδηγία αυτή καθορίζει τους κανόνες που διέπουν το ενημερωτικό δελτίο το οποίο πρέπει να διατίθεται στο κοινό όταν πραγματοποιείται στην Ε.Ε. διάθεση τίτλων ή εισαγωγή προς διαπραγμάτευση κινητών αξιών σε οργανωμένη αγορά.

Ενα από τα σημαντικά επιτεύγματά αυτής της οδηγίας είναι η καθιέρωση ενός «μηχανισμού διαβατηρίου», ο οποίος επιτρέπει σε ένα ενημερωτικό δελτίο που έχει εγκριθεί από την αρμόδια αρχή σε ένα κράτος-μέλος να ισχύει για τη διάθεση τίτλων στο κοινό και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση κινητών αξιών σε οργανωμένη αγορά σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Στόχος της πρότασης της Επιτροπής για την αναθεώρηση της οδηγίας είναι να απλουστευθούν οι ενέργειες σχετικά με τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τους εκδότες και τους διαμεσολαβητές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την αύξηση της νομικής σαφήνειας και την αποδοτικότητα στο καθεστώς των ενημερωτικών δελτίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.