24/09/2009 16:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάρτε αμέσως τα λεφτά σας από την Ελβετία

Εκτός λίστας φορολογικών παραδείσων η Ελβετία

Η Ελβετία θα διαγραφεί την Παρασκευή από τη "γκρίζα" λίστα των φορολογικών παραδείσων, πέντε μήνες αφότου περιελήφθη σε αυτήν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Οι ΗΠΑ και η Ελβετία υπέγραψαν την Τετάρτη πρωτόκολλο που τροποποιεί τη σύμβασή τους για φορολογικά ζητήματα, με στόχο να βελτιωθούν οι ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών.

"Πρόκειται για την 11η συμφωνία που αφορά την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών που υπογράφεται από την Ελβετία και περιλαμβάνει τις προδιαγραφές του ΟΟΣΑ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

"Ο ΟΟΣΑ πληροφορήθηκε επίσης ότι η Ελβετία θα υπογράψει προσεχώς μια άλλη συμφωνία", η οποία θα είναι η δωδέκατη, ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να διαγραφεί από τη γκρίζα λίστα των φορολογικών παραδείσων που καταρτίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης της G20 τον Απρίλιο στο Λονδίνο.

Η Ελβετία αποφάσισε το Μάρτιο να συμμορφωθεί προς τις προδιαγραφές του ΟΟΣΑ σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών, βάζοντας έτσι ντε φάκτο τέλος στο τραπεζικό απόρρητο που τηρούσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. leon avatar
  leon 24/09/2009 16:42:10

  Τρεχωωωω!

 2. aris53m avatar
  aris53m 24/09/2009 21:24:45

  Πάρτε αμέσως τα λεφτά σας από την Ελβετία

  παίζεις με τον πόνο μας? :|

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.