30/09/2010 17:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας

Ο οίκος Moody's προχώρησε τελικά σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας επιβεβαιώνοντας τις φήμες που επικρατούσαν στις αγορές τις τελευταίες ημέρες.

Η αξιολόγηση της Ισπανίας από "ΑΑΑ" αναθεωρείται σε Αa1 με σταθερό outlook και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Moody's "η δέσμευση της κυβέρνησης της Ισπανίας προς την μείωση του ελλείμματος είναι ο βασικός παράγοντας για την υποβάθμιση της αξιολόγησης κατά μόνο μία βαθμίδα". Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η υποβάθμιση αντανακλά τις αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας και τις αυξημένες προκλήσεις που παρουσιάζονται όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή. "Η δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας επιδεινώνεται" αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως εκτιμά η Moody's, η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας προβλέπεται μόλις στο 1% - σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση - τα επόμενα χρόνια. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας είχε τεθεί υπό καθεστώς τρίμηνης επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.