17/12/2010 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Moody’s υποβάθμισε την Ιρλανδία

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας προχώρησε ο οίκος Moody’s σήμερα, διαμορφώνοντας την αξιολόγηση σε Baa1, πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από το Aa2 που ήταν προηγουμένως, με το outlook να παραμένει αρνητικό.  Τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου έχουν επιβαρύνει σημαντικά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας .Ο ρυθμός επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας αλλά και οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και μακροοικονομικές προκλήσεις που απορρέουν από τον τραπεζικό κλάδο σε συνδυασμό την υψηλή αβεβαιότητα γύρω από το outlook και την απώλεια πρόσβασης στις αγορές δικαιολογούν την υποβάθμιση με ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας κατά τρεις βαθμίδες, και συγκεκριμένα σε ΒΒΒ+ από Α+, επικαλούμενη το κόστος της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου και την απώλεια πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Enzo avatar
    Enzo 17/12/2010 16:12:36

    την εχουν χεσμενη την ΕΕ οι αγορες .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.