#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2011 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο χρόνος τελειώνει για την ΕυρώπηΗ Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά.

Στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στη Πορτογαλία, και στην Ιταλία, η  ανεργία των νέων κυμαίνεται μεταξύ 20-45%.

Για να μη χαθεί αυτή η γενιά, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και η ΕΚΤ θα πρέπει να σκαρφιστούν κάποιο ριζοσπαστικά καινούργιο σχέδιο.

Πρώτον, θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να παίζουμε με τον όρο χρεοκοπία. Αν το εισόδημα κάποιου είναι μικρότερο από τα έξοδά του, και αν δεν μπορεί να δανειστεί, τότε ξόφλησε. Φινίτο. Χρεοκόπησε!

Αυτό είναι το μάθημα που μας δίνει η περίπτωση της Ελλάδας, ότι δηλαδή όσο αποφεύγεις να δεις την αλήθεια κατάματα, όσο δανείζεσαι για να ξεχρεώσεις, τόσο πιο μεγάλο λάκκο σκάβεις, μεγαλώνοντας κάθε μέρα το αρχικό σου πρόβλημα.

Οι πολιτικοί έχουν τη τάση να υποτιμούν την ικανότητα αντιμετώπισης μιας κρίσης από πλευράς ψηφοφόρων. Αν όμως ένας ολόκληρος πληθυσμός γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι, τότε και μπορεί και θέλει να το αντιμετωπίσει.

Πολλοί σημερινοί ηγέτες ξεχνούν ότι οι παππούδες τους έζησαν δυο πολέμους, το μεγάλο κραχ, και αρκετές καταρρεύσεις των χρηματιστηρίων, χωρίς να πτοηθούν, και δημιουργώντας στη συνέχεια τη πιο ζωντανή οικονομική ανάπτυξη της σύγχρονης ιστορίας.

Σίγουρα, αν η Ελλάδα πτωχεύσει, θα υπάρξει μεταδοτικότητα και επικινδυνότητα και για τους υπόλοιπους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Όπως όμως λένε οι αθλητές, χωρίς κόπο δεν υπάρχει όφελος.

Στη πραγματικότητα, μια κρίση είναι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να προχωρήσει στην απαραίτητη πολιτική λύση που θα αποκαταστήσει τις αδυναμίες της: Μια δημοσιονομική ένωση δηλαδή.

Η ΕΕ συστάθηκε ως πολιτικός θεσμός, και όχι ως οικονομικός.

Πρόκειται για μια Ένωση χωρίς οικονομικά θεμέλια, και χωρίς υπουργείο Οικονομικών.

Αν το πείραμα είναι να πετύχει, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Η ευρωζώνη χρειάζεται ένα οικονομικό υπουργείο που θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων.

Η άποψη ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι θα αγκαλιάσουν την ΕΕ, άρχισε πλέον να ξεθωριάζει. Οι εντάσεις σε ολόκληρη την ήπειρο αποδεικνύουν ότι ο χρόνος της τελειώνει.

Θα πρέπει επιτέλους η ΕΕ και η ΕΚΤ να σταματήσουν τις ανοησίες και τα πολλά λόγια, που μόνο σκοπό έχουν να ξεγελούν τους λαούς.

Μια νέα αρχή, ακόμη και οδυνηρή, είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη σε δεκαετίες μελλοντικής ανάπτυξης, δημοσιονομικής υγείας, και σταθερότητας των αγορών.

S.A.-Trading Floor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/07/2011 09:33:31

  Από το 1995 η χώρα μας ζούσε στον αστερισμό των εργολάβων, των μηχανικών, και γενικά των κατασκευαστών.
  Λίγο αργότερα σε αυτόν των χρηματιστών, και των ΕΛΔΕ, και των γιάπιδων.
  Σήμερα ζούμε σε αυτόν των οικονομολόγων, και των διεθνών αναλυτών.
  Από αύριο και για αρκετά χρόνια προβλέπω να ζούμε σε κόσμο που κουμάντο θα κάνουν οι μαυραγορίτες και οι παραγωγοί ... φάβας, φακής, και φασολιών.

 2. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 21/07/2011 10:03:59

  Φίλε μου, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
  Ένα όνομα που δεν αγγίζομε σήμερα είναι τα μονοπώλια.
  Σήμερα την εποχή του κυρίαρχου καπιταλισμού ....οι αγορές πεθαίνουνε
  Τα μονοπώλια όπου περάσανε καταστρέψανε σαν την ακρίδα τις ντόπιες παραγωγές.
  "Κλείσιμο" των αγορών και επάνοδος των προστατευτικών νόμων για τις ντόπιες αγορές, είναι ο απλός τρόπος για την οποιαδήποτε ντόπια παραγωγή ώστε να μπορέσει να πάρει τα πάνω της ........ από εκεί και πέρα η ανάπτυξη είναι θέμα χρόνου.
  Ο έλεγχος των τραπεζών φυσικά ...... αυτονόητος

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ ΚΡΙΤΩΝ 21/07/2011 10:56:19

   Κρίτωνα πολύ σωστά τα λες, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό με πολιτικούς που είναι υπάλληλοι των μονοπωλίων και τραπεζών, συγνώμη τοκογλύφων ήθελα να πω.

 3. ange-ta avatar
  ange-ta 21/07/2011 10:26:30

  @ Κρίτων,

  αυτό υποστηρίζω και γω, από την αρχή της κρίσης, δηλαδή:
  “Κλείσιμο” των αγορών και επάνοδος των προστατευτικών νόμων για τις ντόπιες αγορές"
  http://ange-ta.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html

 4. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 21/07/2011 10:27:54

  Strange, εγώ είμαι ακόμη πιο μπροστά. Αφού - σωστά - δεν ξερίζωσα τα περιφρονημένα λιόδεντρα, συνεχίζω με φραγκοσυκιές, αλόη και λέω να εισάγω και ιπποφαές προς καλλιέργεια. Και βλέπουμε..Να ναι καλά και οι αχινοί, παραδίπλα στο γιαλό.

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 21/07/2011 10:48:43

  Εισαι σε πολυ καλο δρομο.Παραγωγικοτητα,αχινοσαλατα και τσιπουρακι,ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.

 6. Δεξιός avatar
  Δεξιός 21/07/2011 10:57:04

  Η Ευρώπη χρειάζεται να καταλάβει ότι το μοντέλο "Γερμανία παραγωγός" - "οι άλλοι καταναλωτές" δε μπορεί να τραβήξει. Πρέπει κάθε χώρα να κερδίζει προσφέροντας στην Ένωση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχει τη δυνατότητα, ώστε με τα χρήματα αυτά να μπορεί να αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες άλλων χωρών τις Ένωσης, τα οποία έχει ανάγκη. Μόνο έτσι μπορεί να στηθεί μια βιώσιμη οικονομία. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα....

 7. Anonymous avatar
  Anonymous 21/07/2011 21:23:54

  Αντί άλλου σχολίου, δείτε το link:

  h**p://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/193--vs-a

  Νομίζω οτι ο κ. Κρανιδιώτης θα το προσυπέγραφε. Για τον κ. Σαμαρά είναι που δεν ξέρω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.