15/04/2010 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας στο άτυπο Εurogroup την Παρασκευή

Η οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας και οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα εξετασθούν το πρωί της Παρασκευής στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη.

Αν και στην ενημερωτική επιστολή για την ημερησία διάταξη που απέστειλε η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ελενα Σαλγάδο στους ομολόγους της, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα το ζήτημα της Ελλάδος, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα εξετασθεί.

Η συνάντηση του Εurogroup θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί ώρα Μαδρίτης (10.00 ώρα Ελλάδος) και στις 12.30 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματά της από τον πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνεται πως η τεχνική επιτροπή που συστάθηκε για την αποκρυστάλλωση του μηχανισμού δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, καθώς εκκρεμούν κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις, εξουσιοδοτήσεις, αλλά και αποσαφηνίσεις για τις αρμοδιότητες κάθε μέρους. Υπάρχει ασυμφωνία για την ερμηνεία του όρου ultima ratio (ύστατη λύση), αλλά και διαφωνίες για τον τρόπο ενεργοποίησης του μηχανισμού, ήτοι αν θα απαιτηθεί η απόφαση Συνόδου Κορυφής ή όχι.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πλευρά του εμμένει στη θέση να επιβάλει τους δικούς του όρους και χρονοδιαγράμματα σε περίπτωση χορήγησης δανείων. Επιθυμεί δε την σταδιακή εκταμίευση χρημάτων με παράλληλη επιτήρηση της πορείας της οικονομίας από ανεξάρτητους δικούς του παρατηρητές.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση και για το αντίστοιχο νομοθετικό έργο, για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο τομέα υγείας και στο εργασιακό, αλλά και για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα κλειστών αγορών.

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.