Ο Χαρδούβελης πήγε στη λαϊκή και δεν του έκοβαν αποδείξεις!
18/07/2014 20:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Χαρδούβελης πήγε στη λαϊκή και δεν του έκοβαν αποδείξεις!

Ο υπουργος Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις

Ο υπουργος Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επισκέφθηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις

Και μοιραία το μάτι του «τσάρου» της εθνικής οικονομίας βλέπει από διαφορετική σκοπιά τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσεται με τον παραγωγό και τον επαγγελματία πωλητή των φρούτων και κηπευτικών σε σχέση με την προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του οικονομικού συμβούλου και επικεφαλής Μελετών της Eurobank.

Για την ακρίβεια και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», ο κ. Χαρδούβελης επισκέφθηκε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα του και τα κηπευτικά του πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις. Οι προμήθειες από τη λαϊκή, το διάλεγμα από τον ίδιο των καλύτερων οπωροκηπευτικών είναι διαδικασίες, συνήθειες αγαπημένες του πρώην συνεργάτη των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Τις κάνει χρόνια τώρα. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε και τώρα ως υπουργός Οικονομικών.

Πολλοί πάγκοι

Οπως αναφέρουν όμως πηγές στο «Εθνος», ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε. Δεν το πίστευε και μάλιστα περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους καταναλωτές.

Πράος και ήπιων τόνων άνθρωπος ο κ. Χαρδούβελης και λειτουργώντας με μετριοφροσύνη, δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα.

Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Ολοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο - προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες του «Εθνους», αρχισυνδικαλιστή. Το περιεχόμενό του πήγε σε πολλούς συναδέλφους του πωλητές, σημαίνοντας συναγερμό... Εκείνοι με τη σειρά τους το «ανακύκλωναν» ειδοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς και επαγγελματίες.

Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Εβρεξε... πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Η υπηρεσία Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, λένε επίσης οι ίδιες πληροφορίες, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 18 άτομα. Σε αυτήν προστίθενται άλλα 22 που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι 20 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες. Συνεπώς η Διεύθυνση θα στελεχώνεται από 60 άτομα, αριθμός ικανός για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

http://www.imerisia.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 18/07/2014 21:06:35

  Αν τον αναγνώριζαν και δεν του έκοβαν αποδείξεις,τότε δεν είναι απλή παρανομία,αλλά και θρασύτητα μαζί. Που πηγάζει είτε από τον έμφυτο ωχαδερφισμὀ (ε, καί;...), είτε από αντίδραση για την οικονομική κατάσταση και την υπερφορολόγηση. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως,δείχνουν την περιφρόνησή τους προς το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κυθήριος 20/07/2014 11:43:30

   Καλά τώρα. Είδαμε και όταν δεν υπήρχε καθόλου φορολόγηση στους αγρότες και είχαν θαλασσοδάνεια πόσες αποδείξεις έκοβαν...

   • regeneration avatar
    regeneration @ Γεώργιος Τ. 20/07/2014 21:37:48

    Γιώργο Τ. απλά πες μου το αναπτυξιακό σχέδιο του Σαμαρά και της Κυβέρνησης Εθνικής σωτηρίας που προΐσταται για τον αγροτικό τομέα σήμερα.
    Υπάρχει;

 2. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 19/07/2014 14:41:14

  Γνωρίζουν καλά ότι μόνο με μαύρα μπορεί να επιβιώσει ένας μικροεπαγγελματίας σήμερα. Οπότε δε χρειάζεται να δείξουν κάτι (περιφρόνηση κλπ), απλώς σκέφτονται πως: "είτε κόψω απόδειξη είτε βάλω λουκέτο είναι το ίδιο πράμα για μένα". Και η ζωή συνεχίζεται στη "χώρα των επιτυχιών", με τους επαγγελματίες να κάνουν πως ξέχασαν να κόψουν απόδειξη, τον κ.ΥΠΟΙΚ να κάνει πως απορεί και τον κ. Γιακουμάτο να κάνει πως επιβάλλει τη "νομιμότητα". Όλοι "κάνουν πως" κάνουν κάτι.

 3. ADASK avatar
  ADASK 19/07/2014 16:45:41

  Μονο αυτό έκανε εντύπωση στον κύριο υπουργό? δεν του έκανε εντύπωση πως οι νοικοκυρές ψωνίζουν πλέον μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τη διατροφή της οικογένειας? δεν του έκανε εντύπωση πως ο πολύς κόσμος πηγαίνει πλέον στη λαϊκή το μεσημέρι, λίγο πριν φύγουν οι πάγκοι για να βρει χαμηλότερες τιμες, έστω και αν η ποιότητα δεν ειναι η πρώτη? δεν του έκανε εντύπωση πως μετά το κλείσιμο της λαϊκής και πριν περάσουν οι καθαριστες του Δήμου, υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν και παίρνουν ότι λαχανικό (σάπιο, θρυμματισμένο, υπόλοιπο) εχει πεταχτεί? Αλλα ξέχασα, ναι δουλειά του ειναι μόνο οι φόροι και τα χαράτσια, όχι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ούτε κάν η δημόσια υγεία.....ναι, το ξέχασα....

  • vasilis avatar
   vasilis @ ADASK 19/07/2014 19:21:28

   Πολύ καλά τα λές φίλεμου ΜΠΡΑΒΟ

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ ADASK 19/07/2014 20:34:46

   Μα τι λες τώρα? Αυτό λέγεται "success story". Φυσικά και του έκανε εντύπωση, πόσο επιτυχημένο είναι!

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 19/07/2014 17:04:48

  Φαντάζομαι οταν τους αμολάνε για έλεγχο, φεύγουν μαζί και τα SMS προς κάθε κατεύθυνση.

  • ΒΑΣΙΛΗΣ Β. avatar
   ΒΑΣΙΛΗΣ Β. @ Jimakos 20/07/2014 17:38:04

   Kαι φαντάζεσαι οτι αυτοί που τους αμολάνε δεν ξέρουν τίποτε για τα SMS?

   • Βασίλης Β. avatar
    Βασίλης Β. @ ΒΑΣΙΛΗΣ Β. 20/07/2014 19:16:25

    Αγαπητέ, θα μπορούσες σε παρακαλώ να διαλέξεις ένα διαφορετικό ψευδώνυμο να μην μπερδευόμαστε; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 19/07/2014 18:24:19

  Σε Ποιά χώρα ζει ο κύριος ΥΠΟΙΚ; Δεν έχει μάθει; Δεν έχει ακούσει; Δεν του έχουν πει ότι τις πολυπόθητες άδειες και τους πάγκους-προβολές στις θέσεις-κλειδιά των λαϊκών αγορών, σήμερα κατέχουν οι Αλβανοί “Ελληνόφωνοι” και οι Λαθραίοι-“Νόμιμοι”; Αγνοεί ο κύριος ΥΠΟΙΚ ότι το πανάκριβο Ευρώ, κατάμαυρο κι ελεύθερο σε τριτοκοσμικά χέρια κυκλοφορεί; Δεν γνωρίζει ότι για να βρεις σήμερα στις λαϊκές αγορές Έλληνα παραγωγό, πρέπει να ψάχνεις όπως ο Διογένης μ’ αναμμένο το λυχνάρι μέρα μεσημέρι; Δεν γνωρίζει ότι το λαθρεμπόριο και τα φτηνιάρικα μαϊμού-προϊόντα της παράνομης παιδικής, μέχρι θανάτου εργασίας, αφάνισαν τους Έλληνες εμπόρους; Εφόσον ο κύριος ΥΠΟΙΚ θέλει, και πολύ σωστά θέλει να πάρει απόδειξη για τα οπωρολαχανικά του και όχι μόνο, εφεξής, να τ’ αγοράζει από Ελληνική Αλυσίδα Τροφίμων. Να πληρώνει και να παίρνει ταμειακή απόδειξη και να φεύγει με την ικανοποίηση ότι στήριξε Ελληνική Εταιρεία η οποία στελεχώνεται από Έλληνες εργαζόμενους. Έλεος! δηλαδή. Η υποκρισία περίσσεψε σ’ αυτή τη χώρα. Κι ένα θέμα με τράπεζα, το οποίο μού προκάλεσε τη χειρίστη των εντυπώσεων: Χθες, Παρασκευή 18/07/2014. Έδωσα ένα 20δόλλαρο ΗΠΑ, για τη μετατροπή του σε Ευρώ. Έχουμε και λέμε: A/A Aναφοράς: 0000000000 –Nόμισμα: USD –Ποσό: 20 –Τιμή Μετατροπής (18/07/2014): 1,382300 –Ισότιμο σε Ευρώ: 14,47 ΣΥΝΟΛΟ: € 14,47 –ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: € 8,00 – ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ: € 6,47 ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: EΞΙ ΕΥΡΩ και ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ Εδώ, βάζω τελεία.

  • ADASK avatar
   ADASK @ η Dimi 19/07/2014 20:23:30

   Αγαπητή Dimi, γιατί σου έκανε εντύπωση η εξωπραγματικη προμήθεια? τι περιμένεις από τα κοράκια? τα κοράκια κάνουν πάρτυ πάνω σε πτώματα. Βέβαια το φαινόμενο δεν ειναι ελληνικο, ειναι γενικότερο, ειναι η συνέπεια του πιο άγριου καπιταλισμού που βιώνουμε την τελευταία εικοσαετία τουλάχιστον. Η ιδεολογία του τόκου, της προμήθειας και της μίζας σε όλο της το μεγαλείο. Σου έκανε εντύπωση υποθέτω γιατί θα περιμενες οι ελληνικές τράπεζες, έν μέσω κρίσης, να ειναι πιο ανθρώπινες, πιο γήινες, πιο διαλλακτικες. Άμ δε.

  • Σπαθάριος avatar
   Σπαθάριος @ η Dimi 19/07/2014 20:56:14

   Ο κλέψας , του κλέψαντος , τω κλέψαντι , ο αρχικλεφταρος κι οι παλιοκλεφταραιοι που έλεγε ο Ηλιόπουλος σε μια ταινία.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 19/07/2014 22:08:10

   O μόνος λόγος για τον οποίο αποδέχθηκα τη μετατροπή, ήταν για να έχω την απόδειξη «ΑΓΟΡΑ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ». Για να γίνομαι πιστευτή όταν αναφέρομαι σ’ αυτή την υπέρογκη τραπεζική προμήθεια.

 6. vasilis avatar
  vasilis 19/07/2014 19:20:06

  Καλά έκανε ο υπουργός και πήγε στη λαική για να δεί τί γίνεται.Εχει πάει όμως και στης επιχειρήσεις ,μεγάλο κεφάλαιο, για να δεί πόσα δεν ..κόβουν και πόσα αποκρύπτουν?Μην τα βάζει μόνο με τους ..μικρούς..ας τα βάλει και με το κεφάλαιο και τότε θα δούμε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ vasilis 20/07/2014 11:46:21

   Πάλι το ίδιο παραμύθι; Επειδή κάποιος κλέβει χιλιάδες ευρώ δεν πρέπει να τον κυνηγάμε επειδή κάποιος άλλος κλέβει εκατομμύρια; Αυτοί οι συμψηφισμοί διαμόρφωσαν την ανήθικη παιδεία των τελευταίων γενεών και χάθηκε η τσίπα. Και διάβαζε κάθε εβδομάδα πόσες εταιρίες και διευθύνοντες σύμβουλοι συλλαμβάνονται για υπέρογκα χρέη. Μη λέμε ότι μας κατεβαίνει...

   • ΒΑΣΙΛΗΣ Β. avatar
    ΒΑΣΙΛΗΣ Β. @ Γεώργιος Τ. 20/07/2014 17:47:42

    Αμ το άλλο παραμύθι? Επειδή αυτοί που κλέβουν εκατομμύρια έχουν "δόντι" δεν μπορούμε να τους πιάσουμε κι ας κλέβουν το 90% των φόρων του κράτους, οπότε κυνηγάμε αυτούς που κλέβουν χιλιάρικα αφου κι αυτό παράβαση είναι, για να μη δείχνουμε οτι δεν κάνουμε τίποτα...Πιάνουμε το 3% των μεγαλοκαρχαριών και το κοπανάμε στα ΜΜΕ και το 30% της "μαρίδας" και "καθαρίζουμε". Αυτή είναι η "καλή ηθική" των συμψηφισμών όσων μας κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια που διαμορφώνουν την ανήθικη παιδεία των τελευταίων γενεών και χάθηκε η τσίπα φιλε Γεώργιε Τ.

 7. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 20/07/2014 11:46:07

  Κατά πάσα πιθανότητα δεν αναγνώρισαν τον Χαρδούβελη και για αυτό δεν έκοβαν αποδείξεις. Εξάλλου ήταν παντελώς άγνωστος μέχρι πριν λίγες βδομάδες. Υπάρχει βέβαια και η χειρότερη εκδοχή: τον αναγνώρισαν και αδιαφόρησαν.

 8. MCA avatar
  MCA 21/07/2014 11:17:01

  Το περίεργο θα ήταν να του κόβανε......

 9. Mαρκος avatar
  Mαρκος 22/07/2014 14:16:48

  Μπραβο σε ολους οσους δεν κοβουν αποδειξεις,να τελειωνουμε μια και καλη με τα παρασιτα.Η μεγαλη συγκομιδη αρχισε ο μεγαλος σκουπιδιαρης ξεκινησε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.