Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνει πίσω για τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ
12/05/2014 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνει πίσω για τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ

Μήπως τελικά είναι κοινοί ψεύτες που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού δίνοντας υποσχέσεις που δεν μπορούν να εφαρμόσουν;

Πριν μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι να επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα TheTOC.gr και στη δημοσιογράφο Ελλη Στάη, ο κ.Τσίπρας είπε είναι από τις βασικές του προτεραιότητες η συγκεκριμένη αύξηση των μισθών.

Σήμερα, λοιπόν, ο Γιώργος Σταθάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο «Βήμα FM» έβαλε όρους για την επαναφορά του μισθού στα επίπεδα προ κρίσης διευκρινίζοντας πως δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά «μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

«Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Και συνέχισε: «Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων ενώ για άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο».

Ποιον να πιστέψουμε λοιπόν; Τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Σταθάκη; Θα αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μια ενιαία γραμμή ή όχι;

Μήπως τελικά είναι κοινοί ψεύτες που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού δίνοντας υποσχέσεις που δεν μπορούν;

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, για τις νέες αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον κατώτατο μισθό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σταθάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009.

Λίγες ώρες μετά. Ο κ. Στρατούλης, υπεύθυνος του τομέα Εργασίας, τον “άδειαζε”, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του!

Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά…».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Antonis A avatar
    Antonis A 12/05/2014 16:48:41

    Σουπερ μάρκετ έχουν καταντήσει.Οτι ζητάει ο κόσμος το έχουν.

  2. airman avatar
    airman 12/05/2014 17:19:04

    "... δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά «μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια»." Όσοι εργάζονταν πριν την κρίση και παίρνουν "ψαλιδισμένο" μισθό λόγω μείωσης του βασικού μισθού είναι μάλλον τυχεροί που δεν απολύθηκαν. Εκείνοι που προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση (περισσότερο τυχεροί) θα τύχουν "ευεργετήματος". Εκεί στην Κουμουνδούρου από κριτήρια άλλο τίποτα! Στα επιχειρήματα πάσχουν λίγο, αλλά ποντάρουν στην υπομονή μας και γι' αυτό τη δοκιμάζουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.