Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για το φορολογικό του πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχει
09/01/2015 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για το φορολογικό του πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχει

Το μόνο που έχει είναι μια κρυφή ατζέντα η οποία περιέχει φορολόγηση ή αλλιώς δήμευση των καταθέσεων. Τα λεφτά του κοσμάκη στις τράπεζες θα πάρουν και να το θυμηθείτε.

Έχουμε ακούσει πολλά επαναστατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το κρίσιμο ζήτημα της φορολόγησης της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, δεν ακούμε κουβέντα από την Κουμουνδούρου. Βεβαίως και δεν ακούμε τίποτε και για πολλά άλλα (ασφάλεια, μετανάστευση, αστυνομία, εθνικά θέματα) αλλά αυτό ασφαλώς πρόκειται για παρελκυστική πολιτική τους. Όταν δεν έχεις πρόγραμμα και επικαλείσαι αυτό το αόριστο κείμενο της Θεσσαλονίκης είναι λογικό να μην έχεις να πεις και πολλά.

Για παράδειγμα, κατηγορούν την κυβέρνηση και πολλές φορές δικαίως ότι δεν είχε φορολογική δικαιοσύνη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Πώς θα βρει έσοδα; Πώς θα καλύψει αυτά που έχει υποσχεθεί; Λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα επιβάλλει έναν άλλον φόρο που κανείς δεν ξέρει πώς και τι θα είναι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φτιαχτεί ένα περιουσιολόγιο όλων των Ελλήνων όπου θα υπάρχουν εκεί τα πάντα. Θα περιλαμβάνει την ακίνητη και την κινητή περιουσία των

φορολογουμένων στο εσωτερικό και εξωτερικό (ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά- καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κλπ).

Θα δημιουργείται με τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων που είναι δηλωμένα με ειδική δήλωση του φορολογούμενου αλλά και με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων. Εάν κάτι δεν έχει δηλωθεί και εντοπιστεί τότε θα κατάσχεται.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι θα υπάρχει Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με τις 300.000 ευρώ να είναι αφορολόγητες για κάθε άτομο. Έχουν κάνει άραγε κάποια μελέτη για το πόσοι Έλληνες έχουν συνολικά 300.000 ευρώ περιουσία; Ένα ζευγάρι για παράδειγμα θα μπορεί να σπάσει την περιουσία του στα δύο και να έχει αφορολόγητο 600.000 ευρώ!

Με βάση αυτό το νούμερο λοιπόν σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο. Άντε 2-3 χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα να έχουν τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα; Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να μειωθούν και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, επομένως λίγοι θα είναι εκείνοι που θα πιαστούν στη φάκα του ΣΥΡΙΖΑ.

Που θα βρει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ που είναι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ;

Μια λύση είναι να αλλάξει τη φορολογία των εισοδημάτων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Και αυτή να αυξηθεί σημαντικά, ειδικά για τους «πλούσιους» που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσοι είναι όμως οι πλούσιοι στην Ελλάδα; Πόσοι έχουν ετήσια εισοδήματα π.χ. 100.000 ευρώ και πάνω; Ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν έως 12.000 ευρώ για να μην φορολογούνται; Ξέρει κανείς από την Κουμουνδούρου πώς θα πιάσει τα «μαύρα» εισοδήματα; Αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι θα το κάνει ο Τσίπρας σε λίγο καιρό;

Χαρακτηριστικό του μπάχαλου που επικρατεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση που έκανε χθες στον Σκάι το στέλεχος του κόμματος της χαράς ο κ. Θ. Παρασκευόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ανώτατος συντελεστής πάνω από 50%. «Ο φόρος για τα φυσικά πρόσωπα πρέπει όπως είναι σήμερα να αποσυρθεί. Και πρέπει να έχουμε έναν φόρο εισοδήματος με πάρα πολλές κλίμακες, όπου ο ανώτατος συντελεστής για τα μεγάλα εισοδήματα θα πρέπει να είναι πάνω από το σημερινό, πάνω από 42%», δήλωσε χαρακτηριστικά. Άραγε ο συντελεστής αυτός από που θα ξεκινά; Από τα 40, τα 50 ή τα 60 χιλιάδες ευρώ; Κάποιος δηλαδή που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα χάνει τα 25.000 και πλέον;

Αχταρμάς. Δεν βγάζεις άκρη για το τι θα κάνει η... κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος πάει στις εκλογές χωρίς να γνωρίζει τι φόρους θα πληρώσει. Μόνο υποσχέσεις για καταργήσεις, παροχή χρημάτων, βοήθεια στους φτωχούς και μια συνεχής υποσχεσιολογία ότι θα πληρώσουν και οι πλούσιοι στην Ελλάδα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ποιοι είναι και πόσοι. Χαρακτηριστικό του μπάχαλου είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φορολογεί την κατοχή των ακινήτων, το πρόγραμμά του υπόσχεται φορολόγηση της κατοχής και των ακινήτων αλλά και της κινητής περιουσίας.

Συμπέρασμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για το φορολογικό του πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχει. Το μόνο που έχει είναι μια κρυφή ατζέντα η οποία περιέχει φορολόγηση ή αλλιώς δήμευση των καταθέσεων. Τα λεφτά του κοσμάκη στις τράπεζες θα πάρουν και να το θυμηθείτε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 09/01/2015 12:05:35

  Μήπως κάποιος να συμμαζέψει το Σταμάτη από απίστευτες δηλώσεις, που τον εκθέτουν μεν προσωπικά τον ίδιο αλλά τελικά σε μια τέτοια περίοδο αντανακλούν γενικότερα; Η απίστευτα ανόητη δήλωση ότι αν ήταν ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε με τίποτα να κυβερνήσει τώρα, προφανώς δεν αφορά το ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτόν που το λέει. Ο άνθρωπος αυτός, που προφανώς δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το λόγο και τον ειρμό του, κάνει μόνιμα και συστηματικά απίστευτες γκάφες, που δύσκολα θα δικαιολογούνταν ακόμη και σε πρωτάρη της πολιτικής.

  • ΙΚΟ avatar
   ΙΚΟ @ iconology2009 09/01/2015 12:20:13

   Ένας άκρως αντιπαθής (ως φυσιογνωμία) ένας κατ' επανάληψη γκαφαδόρος (εντός και εκτός Βουλής) ένας συνήθως άστοχος (στα στρατηγήματά του) και ένας καθ' έξη πολιτικός γυρολόγος (και πάντα αοριστολόγος) φημολογείται ότι θα είναι οι εκλόγιμοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Βοήθειά μας, τι θα μας εύρει;!

 2. blackunder avatar
  blackunder 09/01/2015 12:34:50

  Θα απολύσει ΔΥ. Αλλα όπλα ή άλλα έσοδα δεν έχει. Επειδή θα θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία, σαν γνήσιος αριστερός, θα απολύσει κόσμο για να ισοσκελίσει έσοδα -εξοδα και να μην βγούμε από το ευρώ.

  • Hunter avatar
   Hunter @ blackunder 09/01/2015 13:48:54

   Blackunder, δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει ούτως ή άλλως να απολυθούν κι αυτό δεν είναι θέμα Τσίπρα αλλά επιβάλλεται διότι εκατοντάδες χιλιάδες είναι αχρείαστοι και περιφέρονται (αν πάνε) σε υπηρεσίες μην έχοντας καν ουσιαστικό αντικείμενο. Αυτές οι παραπανίσιες θέσεις αλλά και τα ανύπαρκτα αντικείμενα, εφευρέθηκαν για να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέα, Σημίτη) και κατόπιν και της Ν.Δ του Μητσοτάκη και ακολούθως και εν μέρει του Καραμανλή. Αυτή η εκλογική πελατεία που βολεύτηκε στο Δημόσιο, έχει μετοικήσει (πολιτικά) εξολοκλήρου πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ διότι ευελπιστεί να ξαναπάει μισθολογικά στα 2,5 χιλιάρικα, να ξαναπάρει απίθανα επιδόματα τύπου έγκαιρης προσέλευσης και να συνταξιοδοτείται μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας με 2 χιλιάρικα σύνταξη παίρνοντας και 100 χιλιάρικα "εφάπαξ"... Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν πρόκειται να στεναχωρήσει την εκλογική του πελατεία. Το μόνο που του μένει να κάνει, είναι να "δανειστεί αναγκαστικά" τις καταθέσεις των πολιτών από τις τράπεζες και μάλιστα χωρίς όριο προς τα κάτω! Θα κοιμηθείς δηλαδή π.χ. με 50 χιλιάρικα στο λογαριασμό και θα ξυπνήσεις την άλλη μέρα έχοντας πλέον μόνο 5 χιλιάρικα καθώς κι ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου αξίας 45 χιλιάρικων αποπληρωτέο σε π.χ. 25 χρόνια... Εάν π.χ. έχεις δουλειά που σου αποφέρει 800 Ευρώ εισόδημα το μήνα, εάν π.χ. έχεις σπίτι και δεν πληρώνεις νοίκι κτλ. κτλ., θα θεωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να έχεις απαραίτητα και 50 χιλιάρικα στην τράπεζα οπότε θα τα "δανειστεί αναγκαστικά"... Την επόμενη μέρα μετά θα δεις να "αποκαθίστανται οι αδικίες" και με τα δικά σου τα 45 χιλιάρικα (και των υπολοίπων), θα πληρώνονται τα εφάπαξ, τα επιδόματα χειρισμού μηχανήματος φαξ, επιδόματα ανεργίας 6-7 κατοστάρικα, θα προσλαμβάνονται 200 καθαρίστριες για κτίρια 150 τετραγωνικών μέτρων, θα επανασυσταθεί η ΕΡΤ με 3-4 χιλιάδες κηφηναριά στο μισθολόγιο να σε πληροφορούνε καθημερινά για τα μεγαλεία της κυβέρνησης κτλ. κτλ. κτλ.... Δεν θα σε ρωτήσει κανείς. Απλώς θα το δεις να γίνεται...

   • Naruto avatar
    Naruto @ Hunter 09/01/2015 18:31:36

    Είναι σίγουρο οτι αυτά ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι Συριζαίοι . Αν ομως προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν θα γίνει οχι μόνο bank run αλλά δεν θα μείνουν στις τράπεζες ουτε τα κέρματα . Ακόμη ομως και να προλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αρπάξει τις καταθέσεις , σε λίγους μήνες θα χρειαστεί πάλι χρήμα που δεν θα υπάρχει πλέον πουθενά . Τι θα κάνει τότε ; Ειλικρινά δεν θέλω ουτε να το σκέφτομαι .

 3. Naruto avatar
  Naruto 09/01/2015 14:15:15

  Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους ,για την ακρίβεια δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους τωρινούς . Οπότε ο μόνος τρόπος να ισοσκελίσει τα έξοδα είναι οι απολύσεις στό δημόσιο . Αυτό όμως θα ήταν είτε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είτε το τέλος του euro στην Ελλάδα ,δεδομένης της δίψας των κομμουνιστών για εξουσία θα προτιμήσουν το δεύτερο .Εξάλλου η φτώχεια και η δυστυχία δεν είναι ταμπού για τον κομμουνισμό .

  • blackunder avatar
   blackunder @ Naruto 09/01/2015 15:20:05

   Oι ολιγάρχες ομως των αριστερών καθεστώτων ζούνε πλούσια, το ευρώ τους συμφέρει. Συμφωνώ με το συλλογισμό σου, άρα ο Συριζα: -ή θα κάνει κωλοτούμπα και θα χάσει την εξουσία (άρα αποκλείεται να την κάνει) -ή θα μειώσει τα έξοδα (απολύσεις ΔΥ) εφόσων πλέον να αυξηθεί η φορολογία είναι ανεδαφικό

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/01/2015 12:13:52

  "Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φτιαχτεί ένα περιουσιολόγιο όλων των Ελλήνων όπου θα υπάρχουν εκεί τα πάντα" Αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα του Σαμαρά να αρχίσει να εφαρμόζεται από εφέτος για να πάψουν να υπάρχουν τα αντικειμενικά κριτήρια που είναι άδικα και δείχνουν αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ελέγχει το ποιος κρύβει μαύρο χρήμα και φοροδιαφεύγει. Το θέμα λοιπόν είναι ότι επειδή ο σύριζα ποτέ δε τα πήγαινε καλά με τους αριθμούς, το πρόγραμμά του δε βγαίνει και όσα λέει είναι απλά χάιδεμα αυτιών για να υφαρπάξει ψήφους. Ο Σαμαράς μιλάει για προοδευτική και σταθερή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών σε ΕΝΦΙΑ, εισοδήματα και ΦΠΑ, ενώ ο τυχάρπαστος Τσίπρας υπόσχεται θαύματα του μεγέθους του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων για τον χορτασμό του λαού. Να ήταν και χριστιανός τουλάχιστον. Και εκεί υποκριτής και ψέυτης. Πιο αναξιόπιστος ΔΕ γίνεται. Μόνη κατάληξη μιας κυβέρησης σύριζα είναι άτακτη χρεοκοπία, πείνα κατοχής, προβλήματα σε εθνικά θέματα, εισβολή λαθρομεταναστών, αύξηση εγκληματικότητας, χωρισμός κράτους-Εκκλησίας και κλίμα εμφυλίου. Αν αυτό θέλουμε, εγώ δε θα είμαι συνένοχος ότι και να γίνει. Ο Σαμαράς απέφυγε όλα αυτά το 2012 με τις θυσίες μας και την στρατηγική του, και δεν συναινώ επ' ουδενί στην ακύρωση των κόπων μας και τη διάλυση της Πατρίδας μου. Είμαστε όλοι ενώπιον των ευθυνών μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.