16/07/2010 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΕΒ και η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, υπέγραψαν την αντεργατική ΣΣΕ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΣΕ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Σε αγαστή συνεργασία δύο από τους κύριους στυλοβάτες στήριξης του προγράμματος εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ο ΣΕΒ και η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, υπέγραψαν την αντεργατική, αντιαναπτυξιακή ΣΣΕ 2010, η οποία προβλέπει πάγωμα μισθών για τρία χρόνια υλοποιώντας έτσι τις επιταγές της Τρόικας. Τέτοιου είδους συμφωνίες και με πληθωρισμό άνω του 5,5% οδηγούν όχι μόνο στην πείνα και την κατοχική φτώχια αλλά και σε βαθιά ύφεση, λόγω τη καθίζησης της κατανάλωσης, της καταστροφής της μικρής και μεσαίας παραγωγικής επιχείρησης, της ραγδαίας αύξησης της ανεργίας κ.λ.π. Δημιουργούν τις οι συνθήκες οι οποίες απαιτούνται για την προώθηση της μεθοδευμένης «ελεγχόμενης Πτώχευσης» και Χρεοκοπίας της χώρας όπως προβλέπει το σχέδιο Β΄ της τριμερούς και της Μέρκελ.

Η στημένη Κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για την εφαρμογή του μνημονίου καταρρακώνει το εισόδημα των εργαζομένων, διαλύει την κοινωνική συνοχή, και έμμεσα θέτει σε πλήρη αναξιοπιστία και πλήττει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν και θα καταργηθούν μαζί με το Ασφαλιστικό τους και την κυβέρνηση της ξένης κατοχής και των εγχώριων μαυραγοριτών-συνεργατών. Θα καταργηθούν από τους εργαζόμενους και το ακηδεμόνευτο-ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της αποχώρησης των στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης τόσο από το Προεδρείο της ΓΣΕΕ όσο και από την Εκτελεστική Γραμματεία διότι έστω και με την αρνητική ψήφο και παρά την αγωνιστική δράση τους κατοχυρώνουν θεσμικά την εργοδοτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία.

Είναι η ώρα για ένα ακηδεμόνευτο, ταξικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό, συνδικαλιστικό κίνημα ρήξης και ανατροπής, μακριά από Κυβερνητικές και κεφαλαιοκρατικές εξαρτήσεις. Είναι η ώρα για ένα κίνημα  επιβίωσης των εργαζομένων μέσα από αγώνες που ανατρέπουν τις λογικές υποτέλειας στο κεφάλαιο και το καθεστώς της ξένης κατοχής. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
    Κάποιος που σκέφτεται... 16/07/2010 19:40:27

    Ωραίοι! Όταν συμπορευόσασταν με το ΠΑΜΕ δε σας άρεσε... Τώρα που μέσω του ΣΥΡΙΖΑ έχετε συρθεί σε όλες τις αντεργατικές επιλογές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αρχίσατε να ανησυχείτε... είναι αργά, όμως... οι εργάτες θα κρίνουν και εσάς και τις επιλογές σας...

  2. anonymos avatar
    anonymos 16/07/2010 23:33:42

    τελειωμένη υπόθεση η ΓΣΕΕ. προδότες2 την απαρτίζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.