14/01/2010 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ομπάμα φορολογεί τις Τράπεζες

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα αποκαλύψει σήμερα ένα σχέδιο για τη φορολόγηση περίπου πενήντα μεγάλων τραπεζών, το οποίο έχει στόχο να ανακτηθούν τα δημόσια κεφάλαια που δαπανήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε καταφερθεί το Δεκέμβριο εναντίον "των καλοθρεμμένων τραπεζιτών της Ουόλ Στριτ" και αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια μιας πλειοψηφίας των συμπατριωτών του για τις οικονομικές επιδόσεις του σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα μιλήσει λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας) για το μέτρο αυτό.

    Το εν λόγω μέτρο φέρει την εύγλωττη ονομασία "φόρος επί της ευθύνης για τη χρηματοπιστωτική κρίση", καθιστώντας σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά πως οι επικίνδυνες πρακτικές των τραπεζών διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην αναταραχή που παραλίγο να γονατίσει ολόκληρο το σύστημα και συνεχίζεται στην αγορά εργασίας.

    Ο φόρος αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί για δέκα οικονομικά έτη ή για όσο θα είναι απαραίτητο για να αποδοθούν πλήρως τα δημόσια χρήματα που διατέθηκαν, θα επιτρέψει να ανακτηθούν περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010-2011, που αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, και θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Το οικονομικό έτος 2010-2011 θα αρχίσει τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koronia96 avatar
  koronia96 14/01/2010 15:35:52

  Εμείς εδω στο ellada είμαστε πιο large. 28 δις δανεικά και αγύριστα.

 2. man8os avatar
  man8os 14/01/2010 16:55:49

  Η αρχη του τελους της ανακαμψης?

 3. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2010 22:52:11

  Ο Ομπάμα πρέπει να βρεί λεφτά για το αμφίβολο ΣΧΕΔΙΟ του για την υγεία. Μέχρι τώρα δεν έχει πείσει τους Αμερικανούς γιατί τους καλεί να πληρώσουν για όλους όσους αποφεύγουν να πληρώσουν. Μαλιστα υποχρεώνει όλους σε ιδιωτική ασφάλιση και όποιος δεν έχει θα πηγαίνει φυλακή. Οι τράπεζες είναι για να δείχνει φιλολαϊκός αλλά πείτε μου εσείς πόσες πλήρωσαν την κρίση για να δούμε πόσες θα πληρώσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.