Ο Ντράγκι μας κρατά ζωντανούς - Επιπλέον ρευστότητα 1,2 δισ. ευρώ μέσω ELA
09/04/2015 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ντράγκι μας κρατά ζωντανούς - Επιπλέον ρευστότητα 1,2 δισ. ευρώ μέσω ELA

Το όριο του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ αύξησε για τις ελληνικές τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Πλέον, το όριο της ρευστότητας που αντλούν οι ελληνικές τράπεζες από τον ELA ανέρχεται σε 73,2 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως η Τράπεζα της Ελλάδος είχε αιτηθεί αύξηση του ορίου του ELA κατά 800 με 900 εκατ. ευρώ, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμενόταν να εγκρίνει ακόμα μικρότερο ποσό.

Είναι φανερό ότι η ΕΚΤ συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής κρατώντας πάντως ζωντανή την Ελλάδα με τα ποσά που διαθέτει μέσω του Εκτακτου Μηχανισμού. Ο Μ. Ντράγκι είναι πιστά εναρμονισμένος με τη γραμμή των θεσμών αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις της 24ης Απριλίου στο Eurogroup και συνεχίζοντας το μαρτύριο της σταγόνας. Το αυξημένο ποσό, πάντως, ενδεχομένως να σχετίζεται και με την αυξημένη κίνηση στα γκισέ των τραπεζών και την απόσυρση καταθέσεων εξαιτίας του φόβου για την οικονομία. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της ΤτΕ, το σύνολο των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχει υποχωρήσει στο τέλος Φεβρουαρίου στα 140,468 δισ. ευρω. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκροές των καταθέσεων συνεχίστηκαν τόσο τον Μάρτιο όσο και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου με αποτέλεσμα το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων να έχει υποχωρήσει πλέον στο επίπεδο των 135 δισ. ευρώ.

www.imerisia.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eva avatar
    Eva 10/04/2015 17:43:49

    Ευτυχώς, ευτυχώς... γιατί το ποσοστό των πολιτών που στηρίζει σύριζα είναι και μεγάλο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.