#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2012 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Νίκος Χουντής αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των δανειοληπτώνΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, 01.06.2012

«Να εφαρμόσουμε την πρότασή μας για την ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Ανάλογα με τη μείωση του εισοδήματος ή του τζίρου που έχουν υποστεί από τη σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα».

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ FLASH: 02.06.2012

«Εμείς αυτό που προτείναμε είναι να ρυθμιστούν τα δάνεια, εφόσον μπορούν να αποπληρωθούν, ούτως ώστε η δόση του δανείου να έρχεται περίπου το 30%.

Δημ.: Εδώ είναι ίδια ακριβώς η πρόταση με του κ. Σαμαρά.

Χουντής: Το γνωρίζω, ξεκίνησε από μας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ  SKAI TV 01.06.2012

 «Εμείς λέμε ότι για όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους με κοινωνικά κριτήρια περιπτώσεις πολιτών που πρέπει να διαγραφεί συνολικά το χρέος ως προς τις τράπεζες και μιλάμε κυρίως για τις περιπτώσεις των στεγαστικών δανείων. Όσοι δανειολήπτες έχουν χάσει τη δουλειά τους και σε μια οικογένεια δεν υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα….  Μιλάμε για όσους είναι χωρίς τη θέλησή τους άνεργοι, δεν έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία και άλλα εισοδήματα και έχουν στεγαστικά δάνεια. Όσος και να είναι ο αριθμός πρέπει να διαγραφεί το χρέος τους. Συνολική διαγραφή για στεγαστικά δάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 02/06/2012 14:21:51

  Δε στέκουν αυτές οι προτάσεις. Το σωστό είναι να μην ευθύνεται ο δανειολήπτης πέραν του περιουσιακού στοιχείου που αγοράστηκε με το δάνειο.
  Επίσης πρέπει να βρεθεί μια ρύθμιση για ανθρώπους που έχουν αποπληρώσει μεγάλο μέρος του δανείου και δε μπορούν προσωρινά να αποπληρώσουν το υπόλοιπο. Εκεί μπορεί να παγώσει η εξυπηρέτηση και να συνεχιστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες λύσεις.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/06/2012 14:47:01

  Ο Χουντής δεν λέει τίποτα για διαγραφή χρέους έστω και μερική. Ο Σκουρλέτης πλειοδοτεί και μιλάει για ολική διαγραφή υπό προϋποθέσεις. Καταλάβατε τώρα. Δώσε και σε μένα μπάρμπα!

 3. Διονυσία avatar
  Διονυσία 02/06/2012 20:57:29

  Το παιδί-με-το-κουμπί έψαξε και βρήκε το κουμπί του δημοσιο-υπαλληλικού κηφηναριού κι ανέβασε τα εκατοστά του. Ο προηγούμενος είχε πιστόλι... -στον κρόταφο μας μάλλον.

 4. Inno avatar
  Inno 03/06/2012 03:40:17

  κάποιος να πεί στους τσαρλατάνους ή στον κόσμο καλύτερα, ότι αν διαγραφούν δάνεια, τότε οι εγγυήσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ θα εκπέσουν και θα τότε θα τα φορτωθούμε-πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι!
  Και σχετικά με την "κρατικοποίηση". Αν κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, ναι μεν οι μέτοχοι θα χάσουν τα μαγαζιά τους, ΑΛΛΑ το ίδιο θα χάσουν και χιλιάδες άλλοι μικρομέτοχοι, τα λεφτά τους. Και εκεί τα ταμεία θα δεχθούν και νέο πλήγμα, καθώς στην ετε έχουν έκθεση. Θα μιλάμε για ένα 1999 Νο2.

  ο κλασικός σύριζα: κλείνει το μάτι στα λαμόγια και στους "πονηρούς" για να συνεχίζουν να τα φορτώνονται τα κερατιάτικα στην πλάτη όλοι οι υπόλοιποι μ@λάκες που πληρώνουν.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Inno 03/06/2012 11:17:44

   Δηλαδή η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία πρόσφατα, και πολλές άλλες χώρες που για να δώσει το κράτος χρήματα στις τράπεζες, πήρε μετοχές και απέκτησε τον ελεγχό τους, τι έπαθαν;

   Αν ένας ιδιώτης θα έδινε χρήματα σε μια δημόσια επιχείρηση, χωρίς να πάρει αντίστοιχες μετοχές και δικαιώματα στις επιλογές της;
   To δημόσιο, δηλ. ΕΜΕΙΣ, τι είμαστε κορόιδα, να δίνουμε στις τράπεζες αυτά που έντοκα έχουμε δανειστεί από το EFSF με 4-5%, χωρίς να έχουμε τον έλεγχο για το που θα πάνε;
   Στην εγχώρια αγορά και την "πραγματική οικονομία" ή στις ofshore και τα χαριστικά δάνεια σε "θυγατρικές" επιχειρήσεις;

   Απλή λογική είναι ρε παιδιά.
   Γιατί να την αρνούμαστε ?

   Τώρα θα βγάλουμε και τους αμερικάνους κρατιστές, απλως και μόνο επειδή υπεράσπισαν την λογική ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.