08/12/2010 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΓΑΠ θέλει λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορεί

Την διαβεβαίωσή του ότι και η κυβέρνηση επιθυμεί να επιβάλει λιγότερους φόρους στις επιχειρήσεις εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας, τονίζοντας, παράλληλα, πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να μπει τέλος στη φοροδιαφυγή.

"Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους που είναι το βασικό αίτημα των επιχειρηματιών, αλλά προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τότε θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη καθώς η πολιτεία φέρει ευθύνη σε αυτό το θέμα της σωστής διαχείρισης" δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην εκδήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη δυνατότητα να μετατραπεί η "κρίση σε ευκαιρία" και για την επίτευξη αυτού του στόχου κάλεσε τους επιχειρηματίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, υποσχόμενος ότι το κράτος θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια "με την εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων, χωρίς φέουδα και χωρίς γραφειοκρατία και θα αντιστρέψει την εκτίμηση ότι ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος''.

Ακόμη αναφερόμενος στις θεσμικές διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν είπε ότι αυτές θα επιτρέψουν το 2011 η πορεία της Ελλάδας να είναι πιο δυναμική που "θα αντιμετωπίζει το μέλλον, χωρίς δάνεια και επιτηρήσεις", επισημαίνοντας εκ νέου τη νέα στρατηγική για την πράσινη ανάπτυξη την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και τον τουρισμό.

www.enet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/12/2010 15:35:07

  Λέει ότι δήθεν "δεν μπορεί", ώστε να βγουν αύριο η Ντόρα και ο Ανδριανόπουλος και να υπερθεματίσουν. Για να μπορεί, θα μας πουν, πρέπει να δώσει μισθούς Βουλγαρίας (σ.σ. 200-300 ευρώ) σε όλους τους υπαλλήλους, δημόσιους και ιδιωτικούς. Να γίνουν εκεί οι περικοπές, και να μπορέσει να μειωθεί η φορολογία του "υγιούς επιχειρείν". Εμ, τι νομίζατε, δεν ξέρει από πού θα τα βρει ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός;

 2. Orestios avatar
  Orestios 08/12/2010 16:20:26

  Ψεύδεται ασύστολα και χωρίς αιδώ.
  Θέλει φόρους και το ομολογεί. Εδώ πριν λίγο καιρό μιλούσε για τα νέα εργαλία που έχουν οι σοσιαλιστές και αναφερόταν στην φορολογία!!!!!

  Τώρα πάλι ψεύδεται.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/12/2010 17:23:32

  Μάθημα δημοσιονομικών για τον ΓΑΠ που "δεν μπορεί":

  α + β = γ
  "βου" και "α" "βα"

  Και ο μπαμπάς του δεν μπορούσε...

 4. anonymous avatar
  anonymous 08/12/2010 17:42:54

  Αυτά που λέει είναι αθλιότητες. Πιπιλάει την ίδια καραμέλα της φοροδιαφυγής και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και δε βρίσκεται ένας να τον ρωτήσει πως διάολο γίνεται να φοροδιαφεύγουν και να πληρώνουν οι Έλληνες 1.000 Ευρώ το χρόνο περισσότερους φόρους από τους Γερμανούς.
  Ο άνθρωπος και οι επιτελείς του είναι για σφαλιάρες.

 5. sawas avatar
  sawas 08/12/2010 18:01:34

  Τα «ΘΕΛΩ» και τα «ΚΑΝΩ» του ΓΑΠινοκιο ακολουθούνε βίους παραλλήλους.....

  Δεν πρόκειται να συναντηθούν ΠΟΤΕ!!!

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/12/2010 01:27:14

  Και μέχρι "να παταχθεί η φοροδιαφυγή" και "να διευρυνθεί η βάση" ας είναι καλά τα επανηλειμένα "εφάπαξ" επί μερικών κορόϊδων, που πληρώνουν για όλους.
  Έμ, θα ψοφήσει ο γάϊδαρος όπου να' ναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.