21/07/2012 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βεστερβέλε απορρίπτει την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού πακέτου

Κάθε ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας απορρρίπτει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

"Βλέπω ότι στην Ελλάδα επιθυμούν αναδιαπραγμάτευση των πραγμάτων και ότι ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τις υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Το λέω απλά: Αυτό δε γίνεται. Είναι ένας Ρουβίκωνας τον οποίο δεν πρόκειται να διαβούμε", προειδοποιεί ο Βεστερβέλε.

Ο Γερμανός υπουργός κάλεσε τους 'Ελληνες να δείξουν καθαρά ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

"Η Ελλάδα δεν πρέπει απλώς να λέει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει επίσης να ενεργήσει με μια σαφή πολιτική μεταρρυθμίσεων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της", πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DI.KO avatar
  DI.KO 21/07/2012 14:04:57

  Καλό είναι να πάψουμε να ασχολούμαστε με όσα λένε οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί πολιτικοί στην Bild ή οπουδήποτε αλλού. Τα λένε για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Ιδιαίτερα όσοι Γερμανοί πολιτικοί δίνουν συνεντεύξεις στην συγκεκριμμένη εφημερίδα/φυλλάδα "υποχρεούνται" κατά κάποιο τρόπο να πουν αυτά που λένε. Γνωρίζουν την κυκλοφορία της και τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται. Δεν είναι όμως αυτός ο κόσμος που παίρνει τις αποφάσεις στην Γερμανία. Το κόμμα του Βεστερβέλε βρίσκεται στον πάτο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο την ψηφοθηρία για να μη μείνουν εκτός κοινοβουλίου στις επόμενες εκλογές όπως σε πρόσφατες εκλογές στα κρατίδια.

 2. GreekInLux avatar
  GreekInLux 21/07/2012 14:41:22

  Νομίζω ότι παραδίνουμε σημασία στο οτιδήποτε λέει ο κάθε Γερμανός πολιτικός όποιος κι αν είναι. Στη κυριολεξία «χάφτουμε» το οτιδήποτε λέγεται από τη Καγκελάριο, τον υπουργό, τον εκπρόσωπο τύπου, τον παράγοντα της τοπικής κυβέρνησης ομόσπονδου κρατιδίου, τον σύμβουλο του συμβούλου κ.ο.κ. Κι όπως θα έχει παρατηρηθεί πολλές φορές οι απόψεις είναι αντικρουόμενες. Επίσης έχει σημασία σε ποια εφημερίδα δίνονται οι συνεντεύξεις αλλά και οι χρονικές στιγμές. Η Γερμανία βρίσκεται σχεδόν σε προεκλογική περίοδο, τα ποσοστά του κόμματος του Βεστερβέλε (ο οποίος διετέλεσε και αρχηγός του, πριν από τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ) είναι εδώ και καιρό σε ελεύθερη πτώση σε σημείο που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να μην μπει καν στη γερμανική βουλή και όπως στην Ελλάδα, έτσι και εκεί, ανάλογα με το ποιο είναι το προσφιλές θέμα της κάθε εποχής και ανάλογα με το τι «περνάει» στον κόσμο, οι πολιτικοί προσαρμόζουν τη ρητορική τους. Ενδεικτικό το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε προ 2 ημερών νομίζω, σύμφωνα με την οποία, το 52% της γερμανικής κοινής γνώμης είναι αντίθετο με τη βοήθεια στην Ισπανία. Αν, για κάποιο λόγο, το γερμανικό κοινό εμφανιζόταν λιγότερο άκαμπτο ή ακόμα και πλήρως υποστηρικτικό ως προς τους δοκιμαζόμενους νότιους, πιστεύω ότι και η ρητορική των πολιτικών τους θα ήταν εντελώς διαφορετική.

 3. GreekInLux avatar
  GreekInLux 21/07/2012 16:46:18

  Ναι. Είχανε χεστεί όλοι με το ενδεχόμενο νίκης του Αλέξη του Πορθητή, ο οποίος με το 27% του θα χόρευε την Ευρώπη καρσιλαμά.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ GreekInLux 21/07/2012 17:21:56

   Δεν τους ενδιέφερε καθόλου, γι'αυτό και είχαν μαζευτεί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της υφηλίου για τις ελληνικές εκλογές. Είναι πολύ συνηθισμένο εξάλλου η εκλογική διαδικασία στη χώρα μας να καλύπτεται από όλο τον πλανήτη ζωντανά.

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Βασίλης 21/07/2012 21:49:31

    ε, άμα τραβάει λοιπόν τόσο πολύ τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας πάνω του, να πάει κατά USA μεριά που του έχουν και συμπάθεια και να επιδιώξει καριέρα στο Hollywood. Εδώ ο Brad (ο Pitt ντε!) ξεκίνησε κάνοντας τη μασκότ (νομίζω ήταν κάτι σε κοτόπουλο) σε φαστφουντάδικο και είδατε προκοπή. Ο Αλέξης που 'ναι και σέξι και νέος και very promising και κοτζάμ αρχηγάρα θα χαθεί; Αλλά τουλάχιστον εκεί, αν τα κάνει ρόιδο, θα 'χει φάει μόνο τα δικά του μούτρα. Εδώ αν γίνει πρωθυπουργός, το πιθανότερο είναι εκτός από τα δικά του να φάει και τα δικά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.