22/08/2011 13:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βενιζέλος εκλιπαρεί να ακυρώσουν την γκάφα του

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του κ. Βενιζέλου, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα θετικά σημεία της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

Έρχεται εκ των υστέρων και ζητά από τους Ευρωπαίους, να παρέμβουν για να ακυρώσουν αυτό που ο ίδιος υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες! Δηλαδή, τους εκλιπαρεί να ακυρώσουν τη γκάφα του.

Ο κ. Βενιζέλος, έχει αυτοπαγιδευθεί. Δυστυχώς, η δική του ανεπάρκεια κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία θα φέρουν την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Moody's, ενδεχόμενες διμερείς συμφωνίες εγγυήσεων, ανάλογες της ελληνοφινλανδικής.

Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι τέτοιου είδους συμφωνίες «θα έχουν αρνητική επίπτωση στην αξιολόγηση των διασωζόμενων χωρών και μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία».

Προβλέπει επίσης ότι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα απορρίψουν την σχετική συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας, καθώς - όπως αναφέρει- ανάλογες συμφωνίες με άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα περιόριζαν τα διαθέσιμα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μελλοντικών προγραμμάτων διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/08/2011 16:39:45

  Μα γιατί;
  Ας βγάλει μια νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ και όλα ταχτοποιήθηκαν.
  Να νομοθετεί εξάλλου δεν είναι το φόρτε του;

  Εδώ και δέκα ημέρες είχα θέσει ορισμένα ερωτήματα (από την σελίδα των αντινέων που με τιμά με την φιλοξενία του βήματος που μου παρέχει) μετά την ιαμβικές επευφημίες για τη συμφωνία με τη Φιλανδία ...(ανάλογες με το δεύτερο ή τρίτο "σώσιμό μας ": της 21ης Ιουλίου...):

  -η Βουλή ενέκρινε και έχει ενημερωθεί για τη διακρατική συμφωνία που με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκαν;
  -τι θα γίνει αν και άλλοι ζητήσουν αντίστοιχες εγγυήσεις; (...επειδή και μερικοί επισκέπτες θριαμβολογούσαν για τις μη εμπράγματες εγγυήσεις...)
  -η διαφορά επιτοκίου καταθέσεως (διαθεσίμων του Δημοσίου ως εγγύηση) με το επιτόκιο του ισόποσου δανείου κεφαλαίου είναι ή όχι....ζημία; τι λέει το Δημόσιο λογιστικό επί του θέματος ή θα το αλλάξουμε ...αναδρομικά για λόγους δημοσίου συμφέροντος;

  Ας μην σχολιάσουμε τι σημαίνει για το ταμείο (και το €) ανάλογες συμφωνίες (περιορισμό διαθεσίμων κεφαλαίων) ή για την ΕΕ η σύγκρουση με τα περιφερειακά κοινοβούλια των Βορείων χωρών που θα απαιτήσουν ανάλογες συμφωνίες ...αλλά δεν ανησυχώ τα ΜΜΕ και το in.gr θα ψάλλουν ωσαννά πάλι για τους εκλεκτούς σωτήρες.

  ΥΓ

  καλό χειμώνα στην παρέα των αντινέων.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ο Ιθαγενής 22/08/2011 19:04:23

   Αγαπητέ Ιθαγενή, καλό υπόλοιπο καλοκαίρι που προβλέπεται θερμό.

 2. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 22/08/2011 16:47:52

  Το ωραίο ειναι οτι μέχρι και οι φίλοι του στον ΔΟΛ δεν μπορούν να καλύψουν τις απανωτές βλακείες που κάνει το χοντρό λατρεμένο τους παιδί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.