Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά: Θέλει να καταργήσει την Τράπεζα της Ελλάδος
02/04/2015 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά: Θέλει να καταργήσει την Τράπεζα της Ελλάδος

Τι άλλο θ’ ακούσουμε... Έλεος!!!

Έχουμε γράψει τόσες πολλές φορές για τον Γιάνη Βαρουφάκη που πλέον βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε μαζί του. Άλλωστε, κι αυτός είχε φροντίσει να μας... απαλλάξει με την παρουσία του για μερικές ημέρες καθώς του τράβηξαν το αυτί από το Μαξίμου διότι κάθε φορά που έβγαινε με τις μπαρουφάκειες θεωρίες του κατέστρεφε την Ελλάδα.

Όμως ο Γιάνης λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την απίστευτη δημιουργική ασάφεια προχωρά. Κάθε φορά που σκέφτεται κάτι και το κάνει γραπτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και τους θεσμούς. Θα μας οδηγήσει στον γκρεμό και θα τον κοιτάμε να μας χαμογελά ειρωνικά.

Το νέο απίστευτο... πόνημά του ήταν η ιδέα που έριξε στη λίστα με τα μέτρα που έστειλε στους δανειστές. Σκέφτεται λέει ο Βαρουφάκης να παρακάμψει την Τράπεζα της Ελλάδος και να φτιάξει μια νέα εποπτική αρχή για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Δηλαδή σκέφτηκε ο μέγας οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης να παρακάμψει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Μ. Ντράγκι. Και αυτή η απίστευτη πρόταση γίνεται την ώρα που ζητάμε από την ΕΚΤ να μας δώσει λεφτά. Την ώρα που ο Ντράγκι μας κρατά ζωντανούς έστω με αυτά τα λίγα λεφτά που μας δίνει μέσω ELA.

Όπως γνωρίζουν και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών, η κεντρική τράπεζα κάθε χώρας της ΕΕ είναι ανεξάρτητη, λειτουργεί υπό την εποπτεία της ΕΚΤ και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει, να της πάρει αρμοδιότητες ή να σκεφτεί να την παρακάμψει. Εκτός κι αν ο Βαρουφάκης δε λέει... μπαρουφακιές αλλά σκέφτεται να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, επομένως να μη χρειάζεται να υπάρχει κεντρική τράπεζα.

Αν όμως η Ελλάδα μείνει στο ευρώ πώς μπορεί να σκέφτηκε να πάει κόντρα στον Ντράγκι την ώρα που του ζητά λεφτά; Πώς ενώ θέλουμε να μπούμε κι εμείς στο πρόγραμμα ρευστότητας που τρέχει ήδη να βάζουμε φωτιά από την άλλη στις σχέσεις μας τους θεσμούς;

Απ' ότι μαθαίνουμε, στις Βρυξέλλες και την Φραγκφούρτη γελάνε μαζί μας με όσα ακούνε. Δυστυχώς γελάνε με την Ελλάδα για τα όσα λέει ο Βαρουφάκης. Και ο Τσίπρας τον κρατά ακόμη στη θέση του. Είναι το ίδιο ένοχος και ο πρωθυπουργός όσο κρατά έναν επικίνδυνο υπουργό Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/04/2015 21:29:19

  Mα,κι εκτός ευρώ να βγούμε,πώς γίνεται να καταργηθεί η κεντρική τράπεζα του Κράτους; Και κάτι άσχετο: γιατί όλοι γράφετε το όνομά του με ένα νί; Ετσι απλά αναπαράγεται η γραφικότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/04/2015 21:41:38

   Κυθήριε μήπως λέγοντας παράκαμψη, εννοεί ότι προτείνει να υπάρχει η ΤτΕ για το ευρώ (η οποία θα δέχεται ως έχει τη ροή χρημάτων σε ευρώ ώστε να πληρώνει τις δανειακές υποχρεώσεις) και θα δημιουργήσει δίπλα και κάτι επιπλέον (σαν ΤτΕ) για να υποστηρίζει ένα παράλληλο εθνικό νόμισμα;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 02/04/2015 22:25:52

    Σωστή σκέψη. Μήπως τελικά την ιδέα των δύο νομισμάτων την προετοιμάζουν μεθοδικά σε συνεργασία με τους θεσμούς κι όλα τα υπόλοιπα γίνονται για το θεαθήναι;

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/04/2015 22:36:10

     Δυστυχώς έτσι δείχνουν όλα. Βέβαια ο "αντρίκιος τρόπος" θα ήταν να είχαν εξηγηθεί προεκλογικά και να μην υπόσχονται λύση εντός ευρώ, εννοώντας εντός ευρώ με το ένα πόδι, εκτός ευρώ, με το άλλο.

     • това́рищ Θόδωρος avatar
      това́рищ Θόδωρος @ roadrunner 02/04/2015 22:49:32

      Τι να κάναν?... Πιέστηκαν αφόρητα... :) Δεν το είχαν σκοπό αλλά τι να κάναν... :) Ήταν κι αυτοί οι εταίροι τόσο κακοί, ρε παιδί μου. Α πα πα πα πα!.. Πραγματικά και πιο σοβαρά τώρα: Να, αυτά τα πουσ@%$κα φοβάμαι από τους "εντιμότατους συντρόφους μου"

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ това́рищ Θόδωρος 02/04/2015 23:00:28

      Να μην φοβάσαι. Η χειρότερη τιμωρία περιμένει στη γωνία εκείνους που φέρουν την ευθύνη και προσποιούνται ότι είχαν τις καλύτερες των προθέσεων : ================== Μνημονίου κρυφολάτρη κυβερνώντα τ' ουδενός η αδράνειά σου φτάνει ως τη στάθμη μηδενός. ============== Μα το κράτος είναι ζώντας κι ανασσαίνων, υπαρκτός, οξυγόνο αποζητώντας, σύνθετος οργανισμός. ======== Οργισμένα αποζητάει παροχή του σταθερού και ρυθμού για να απαντάει έργου κυβερνητικού. ============= Την αδράνεια αν παραβλέπει του πρωτάρη του ταγού ένεκα είναι απειρίας χρόνου του παροντικού. =============== Πολλαπλά ψεκαζοντάς του τα φαρμάκια συναπτά κυνηγώντας προκατόχου σου φοβιστική σκιά, τα χειρότερα γραμμένα στ' όνομά σου θα γραφούν απ' της Ιστορίας τον ένα. Μα με το αίμα του λαού... ================

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ това́рищ Θόδωρος 02/04/2015 23:08:57

      Να μην φοβάσαι. Η χειρότερη τιμωρία περιμένει στη γωνία εκείνους που φέρουν την ευθύνη, αλλά προσποιούνται ότι είχαν τις καλύτερες των προθέσεων : ================== Μνημονίου κρυφολάτρη κυβερνώντα τ' ουδενός η αδράνειά σου φτάνει ως τη στάθμη μηδενός. ============== Μα το κράτος είναι ζώντας κι ανασσαίνων, υπαρκτός, οξυγόνο αποζητώντας, σύνθετος οργανισμός. ======== Οργισμένα αποζητάει παροχή του σταθερού και ρυθμού για να απαντάει έργου κυβερνητικού. ============= Την αδράνεια αν παραβλέπει του πρωτάρη του ταγού ένεκα είναι απειρίας χρόνου του παροντικού. =============== Πολλαπλά ψεκαζοντάς του τα φαρμάκια συναπτά κυνηγώντας προκατόχου σου φοβιστική σκιά, τα χειρότερα γραμμένα στ' όνομά σου θα γραφούν απ' της Ιστορίας τον ένα. Μα με το αίμα του λαού... ================

  • Don kixotis avatar
   Don kixotis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/04/2015 22:47:35

   A) Όταν ξαναβγείς έξω στο δρόμο και συναντήσεις το οποιόδηποτε Υποκατάστημα της Εθνικής Παρατήρησε ότι στην ΕΠΙΓΡΑΦΗ "κάτι λείπει".......ΛΕΙΠΕΙ: ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... ΑΡΑ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (το διαπίστωσα αυτές τις μέρες βλέποντας Πολλές Ταμπέλες σε Υποκαταστήματα που ΓΡΑΦΑΝΕ ΑΠΛΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ + ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....Έφαγα Φλασιά-Κεραυνός που λένε....) Έτσι πάει το κόλπο Πρώτα βγάζει την λέξη Ελλάδα να μην Ακούγεται...μετά Βγάζεις Σταυρό...και στο τέλος Καταργείς Σημαία...με ότι αυτό Συνεπάγεται... Β) Ο τρόπος που μας παρουσιάζουν τον Βαρουφάκη-Μπαρουφάκη είναι ένας Άνθρωπος Καθημερινός,Άνετος,τρώει κουλούρι,κινείται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,μιλάει με τον Κόσμο,δεν έχει Ιδιωτική Ασφάλεια (μιας και δηλώνει Αντίθετος ως "Αριστερός"....με αυτές τις νοοτροπίες..),οδηγάει μηχανή άρα Ελεύθερο Πνεύμα....,το χαμογελό του με αυτή την πλαστή αυτοπεποίθηση...και μπόλικο ναρκισσισμό.....η Στάχτη στα Μάτια που μας ρίχνουν είναι Απίστευτη...τον Προβάλλουν ως Πρότυπο Ζωής&Συμπεριφοράς για αυτό και ο Yianis ως cool τύπος γράφεται με ένα Ν ώστε σιγά-σιγά να περαστεί στο Υποσυνείδητο του κόσμου ως "Αυτονόητο" και όλοι να το ακολουθούν στα πλαίσια της "Μόδας"....μαζί με το καρκίνωμα των greekglinsh ισοπεδώνοντας εντελώς τα Ελληνικά..... Καινοτομίες της Γλώσσας: Γουδί-Γουδή..Ελλάδα-Ελάδα..Παίτρος και Όχι Πέτρος...Χρίστος (φοριέται πολύ...είναι trendy βρε...) αντί για Χρήστος που είναι το Σωστό.
   Νέα ήθη&Έθιμα στην Νέα Εποχή........

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Don kixotis 03/04/2015 07:13:14

    Ακριβώς έτσι! Αυτό με την Εθνική Τράπεζα είναι παλιό,τουλάχιστον τριετία που έχουν βγάλει το Ελλάδος. Μόνο για το ''Χρίστος'' έχω μια ένσταση,νομίζω γράφεται μι ''ι'',διότι βγαίνει από το ''Χριστός''.

    • Don kixotis avatar
     Don kixotis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/04/2015 14:44:42

     Αυτό που ξέρω είναι ότι το Μοναδικό Όνομα που γράφεται ΧΡΙΣΤΟΣ είναι του Χριστού και κανενός άλλου...το Χρίστος αντί για Χρήστος σε κάθε κοινό θνητό είναι τουλάχιστον Περίεργο..Αναρωτιέμαι Μήπως σκόπιμα Υποβαθμίζουν την σημασία του ονόματος;; Σχετικά με τον Μπαρουφάκη,το ότι κάποιος έχει Πολλά Πτυχία-Μεταπτυχιακά-Σπουδές στα Οικονομικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει την Ικανότητα-Δεξιότητα να διαχειριστεί το Υπουργείο Οικονομικών,Όπως Αντίστοιχα επειδή κάποιος Ποδοσφαιριστής ήταν πολύ καλός εντός Αγωνιστικών Χώρων στην εποχή του π.χ Τζωρτζ Μπέστ,Πελέ,Ρομάριο,Μαραντόνα,Γκάρι Λίνεκερ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει την Ικανότητα Διοίκησης-Οργάνωσης-Ελέγχου μιας Ποδοσφαιρικής Ομάδας ως Προπονητής.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Don kixotis 03/04/2015 20:08:36

      Αγαπητέ φίλε, επιμένω ότι το σωστό είναι Χρίστος και όχι Χρήστος. Τό όνομα βγαίνει από το όνομα του Θεανθρώπου,αλλά για την αναξιότητα των ανθρώπων να φέρουν το όνομα του,μετεβλήθη σε Χρίστος και δεν έμεινε Χριστός. Το Χρήστος βγαίνει από το χρηστός που σημαίνει χρήσιμος. Άλλωστε όπως διαβάζουμε και στα Πεζά του Καβάφη: ''ούτω λοιπόν ελέγχθη και «Xρίστος», εκ του Xριστός, ο δε παρατονισμός ούτως εκπληροί δύο απαιτήσεις· πρώτον τον κλασσικόν κανόνα, ίνα εκ του οξυτόνου επιθέτου γείνη παροξύτονον κύριον όνομα, και δεύτερον την ευσεβή συνήθειαν του να διαφέρη κατά τύπον από του θείου επιθέτου.''

 2. οδυσσέας Κ. avatar
  οδυσσέας Κ. 03/04/2015 08:22:43

  Εδώ κάνετε λάθος. Η κρατικοποίηση της ΤτΕ που είναι ιδιωτική αυτή τη στιγμή, (τον έλεγχό της έχουν άγνωστοι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι) είναι στο πρόγραμμα του ΣΎΡΙΖΑ και μάλιστα στις προτεραιότητες. Δεν κάνει του κεφαλιού του ο Βαρουφάκης. Απλά διαπιστώνει οτι αυτή η προγραμματική δέσμευση είναι ανέφικτη, τώρα που διαπιστώνει οτι ο Ντράγκι κρατάει την άκρη της θηλειάς γύρω απ' το λαιμό της Κυβέρνησης...Ετσι αναζητάει "παράλληλες" ή "ισοδύναμες" αν θέλετε λύσεις...

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ οδυσσέας Κ. 03/04/2015 10:51:40

   Ε, ναι... σύμφωνα με τη μοντέρνα οικονομική σκέψη στη Δύση, ιδιωτική πρέπει να είναι η κεντρική τράπεζα σε μια "πολιτισμένη δημοκρατική χώρα μέλος της ευρωζώνης". Πού ακούστηκε "δημόσια κεντρική τράπεζα" σε κυρίαρχο κράτος? Ιδιωτική, άνευ οποιουδήποτε δημόσιου και κρατικού ελέγχου και μάλιστα λειτουργούσα ως υποκατάστημα υπερεθνικής κεντρικής τράπεζας στελεχωμένης από στελέχη της Goldman Sachs, είναι η ιδανική θέσμιση ώστε να υπάρχει "ανάπτυξη", "επενδύσεις" κλπ κλπ. Αυτό επιτάσσει άλλωστε και η... δημοκρατία.

 3. chp avatar
  chp 03/04/2015 12:33:45

  Η τράπεζα της Αγγλίας είναι εθνικοποιημένη από το 1946. Την περίοδο 1694-1946 ήταν ιδιωτική.Βρίσκεται στο κομμουνιστικό-αναρχο-συμμορίτικο City (Threadneedle Street). Παρομοίως και πολλές κεντρικές τράπεζες διότι το εκδοτικό προνόμιο είναι μονοπωλιακό είδος.Αν τυπώσουμε μονοι μας χρήματα λεγόμαστε πλαστογράφοι ως γνωστόν. Η ΕΕ είναι μια νομισματική ένωση ,χωρίς κυβέρνηση στρατό κτλ,αλλά με μια κεντρική τάπεζα που έχει μονοπώλιο στο χρήμα και ελέγχει τις συστημικές τράπεζες .Δηλαδή είναι ένα πράγμα που διοικείται ουσιαστικά από την ΕΚΤ και την γραφειοκρατία των βρυξελών.Λέμε πράγμα διότι δεν υπάρχει στην ιστορία κάτι αντίστοιχο. Δεν έχω καταλάβει κατά τα άλλα τι είπε ο υπουργός....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.